Ας είναι αυτό το πιο σοβαρό πρόβλημα του ΠΑΟΚ…

Ας είναι αυτό το πιο σοβαρό πρόβλημα του ΠΑΟΚ…

Ας είναι αυτό το πιο σοβαρό πρόβλημα του ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει το ποδοσφαιρικό ζήτημα που προκαλεί συζητήσεις στον Δικέφαλο του Βορρά και χαιρετάει τον επίσημο απολογισμό της SuperLeague που ακολούθησε το περασμένο blog του.

Σε ομάδες που δεν κερδίζουν, η εύκολη και πολλές φορές αστήρικτη κριτική, γίνεται πάντα με βάση αυτούς που δεν παίζουν. Αυτούς που ως γνωστόν είναι και οι καλύτεροι! Στον ΠΑΟΚ υπάρχει θέμα, ακόμη κι’ αν τελευταία φορά που έχασε σφύριζαν Σπάθας-Παπάς-Μήτσιος, Καλογερόπουλος και Μάνταλος. Τόσο πίσω…

Από την άλλη βέβαια είναι και επιτυχία για τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει λύσει-ξεπεράσει όλα τα άλλα αγωνιστικά, οικονομικά, διοικητικά ζητήματα και το πιο μεγάλο θέμα συζήτησης να είναι πλέον το… «γιατί δεν παίζει ο Λάμπρου».

Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι όφειλε να δημιουργήσει όσο το δυνατό καλύτερο ρόστερ για να ανταπεξέλθει σε πρωτάθλημα-κύπελλο και Ευρώπη. Είτε τα κατάφερε είτε όχι, μετά την αποτυχία στην Ευρώπη, το πιο μεγάλο πρόβλημα για τον Φερέιρα και όλους όσους καθημερινά είναι δίπλα του στην ομάδα (μαζί και ο νυν τεχνικός διευθυντής, γιατί ο προηγούμενος πήγαινε στο γήπεδο μια φορά το μήνα) είναι το πώς θα διαχειριστεί όλους αυτούς τους ποιοτικούς παίκτες. Όλους αυτούς που θα γκρίνιαζαν κάθε φορά που δεν έπαιζαν στα έτσι και αλλιώς λιγοστά ματς των πρώτων τριών μηνών.

Η προσπάθεια διαχείρισης είναι πολύ δύσκολη, αλλά συνεχίζεται και πρέπει να σημειώσουμε ότι σε όλο αυτό το μεγάλο-ποιοτικό ρόστερ, οι μόνοι που δεν έχουν βρει χρόνο συμμετοχής είναι οι Μιχάι και Λάμπρου. Σε ρόστερ 28 παικτών, μόνο δύο δεν έχουν πάρει χρόνο, μαζί με τρεις νεαρούς της κ19 και τον τραυματία Βέρνμπλουμ! Αυτό το γεγονός λοιπόν περιγράφει μία επιτυχία, αφού πέρα από κάθε τι άλλο (και πάνω απ’ όλα) η τακτική αυτή συνδυάζεται με βελτίωση της ομάδας και καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι… «θα μπορούσε να παίξει λίγο και ο Λάμπρου». Άλλοι λένε… «είναι καλύτερος από αυτά που έχει δείξει ο Ζαμπά». Άλλοι υποθέτουν… «μα θα δώσει σίγουρα πολλά παραπάνω από τον Ελ Καντουρί». Το ίδιο θυμίζω συνέβαινε και με τον Στοχ πριν ένα μήνα!

Όλα αυτά είναι λογικά και απολύτως ποδοσφαιρικά. Κάποιος δεν παίζει, φυσιολογικά γκρινιάζει, το όλο θέμα συζητιέται, αλλά μέχρι τώρα όλα γίνονται μέσα σε λογικά πλαίσια. Μέχρι εκεί…

Βασικά ο προπονητής ξέρει πάντα περισσότερα. Τους βλέπει κάθε μέρα. Από εκεί και πέρα ο προπονητής δεν είναι χαζός να παίζει την καριέρα του και να μην βάζει αυτούς που θεωρεί πιο χρήσιμους για την ομάδα. Προσοχή εδώ…

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ και κάθε ομάδα τέτοιου επιπέδου με αυτούς τους στόχους, δεν είναι να παίζουν όλοι. Δεν είναι ομάδα επίδειξης ο ΠΑΟΚ. Ακόμη-ακόμη, για τον ΠΑΟΚ και κάθε τέτοια ομάδα, μπορεί κάποια στιγμή να μην παίζουν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές! Βεβαίως… Κι’ αυτό γίνεται! Να μην αγωνίζονται οι θεωρητικά καλύτεροι, αλλά αυτοί που συμβάλλουν ώστε… η ομάδα να παίζει καλύτερα. Μεγάλη αυτή η διαφορά και μεγάλο πράγμα η χημεία.

Εντελώς πρακτικά, ο ΠΑΟΚ πίσω από τον φορ παίζει με τρεις ή πέντε μεσοεπιθετικούς. Όταν είναι πέντε, στο 3-1-5-1 ο αριστερός μεσοεπιθετικός είναι ο Γιαννούλης. Γι’ αυτές τις άλλες θέσεις λοιπόν, υπάρχουν οκτώ ποδοσφαιριστές! Οκτώ!! Πόσοι να παίξουν, πόσοι να μείνουν στον πάγκο όπου πρέπει να υπάρχουν και αναπληρωματικοί γι’ άλλες θέσεις. Απλά θυμίζουμε ότι στα τελευταία ματς όπου ήταν όλοι διαθέσιμοι και υγιείς, έμειναν εκτός αποστολής μία ο Ζαμπά και μία ο Στοχ!

Κλείνοντας… Μετά από όλα αυτά, ευχόμαστε πράγματι το μόνο σοβαρό θέμα για τον ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα, το μόνο ζήτημα που θα προκαλεί γκρίνια να είναι… «γιατί δεν παίζει ο Λάμπρου».

Ο οποίος είναι πραγματικά πολύ καλός ποδοσφαιριστής.

* Μία ημέρα μετά το κείμενό μου Superleague 2019-2020. Τα καλά γιατί δεν λέγονται και δεν γράφονται; η Λίγκα έκανε την αποτίμηση των πρώτων δέκα αγωνιστικών και το ρεπορτάζ παρουσιάστηκε με πλήρη στοιχεία από όλα τα Μέσα! Τα συμπεράσματα για τη βελτίωση του πρωταθλήματος είναι… αυτονόητα. Με στοιχεία και πλήρη αντικειμενικότητα. Τελικά δεν βλέπω μόνο εγώ επειδή γράφω για τον ΠΑΟΚ που τώρα πρωταγωνιστεί ότι έχουμε μία βελτίωση! Και άλλοι το παρατηρούν και το αποδεικνύουν!
Η πλάκα είναι ότι σύντομα θα γίνουν πολλές εσκεμμένες προσπάθειες για να φανεί κάτι άλλο. Αυτό είναι το σχέδιο.
Δυσκολεύονται όμως τόσο πολύ να το στηρίξουν. Γι’ αυτό όμως έχουν γίνει και τόσες πολλές κινήσεις στα Μέσα, και στα… πιο μέσα. Όπως έχετε καταλάβει, στη χώρα το θέμα δεν είναι τι στα αλήθεια γίνεται, αλλά τι παρουσιάζεται… Γι’ αυτό και οι επενδύσεις έχουν αυξηθεί σε αυτό τον τομέα, σε τόσο βαθμό που να αναρωτιέσαι: «Μα και άλλο Μέσο; Και άλλο; Πόσα ακόμη χρειάζονται για να επιτευχθούν οι στόχοι;»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.