Ο Άρης του… δεκαλέπτου και του πρώτου ημιχρόνου

Ο Άρης του… δεκαλέπτου και του πρώτου ημιχρόνου

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης του… δεκαλέπτου και του πρώτου ημιχρόνου

bet365

Το βασικό ζητούμενο του φετινού Άρη είναι η διάρκεια, αυτό αποδεικνύεται μέσα από τη γλώσσα των αριθμών αλλά και των «χρόνων» κατά τους οποίους σκοράρει και αποκτά προβάδισμα…

Σε σύνολο δέκα αγωνιστικών, επτά φορές οι «κίτρινοι» απέκτησαν προβάδισμα στο σκορ, τρεις φορές βρέθηκαν να… κυνηγούν και σε καμία από αυτές δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Το τελευταίο ανταποκρίνεται στο γεγονός ότι βρέθηκαν να χάνουν από τον ΟΦΗ και απλώς απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), το ίδιο έγινε και με τον Πανιώνιο, ενώ στον Βόλο έφυγαν με άδεια χέρια (ήττα με 1-0). Αν η δυσκολία στην ανατροπή αρνητικού αποτελέσματος στοιχειοθετεί ένα θέμα προς… συζήτηση, ένα δεύτερο είναι ο τρόπος με τον οποίον μπαίνουν οι Θεσσαλονικείς στους αγώνες.

Τρία στατιστικά στοιχεία παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Πρώτον: Ο Άρης έχει σκοράρει τα 10 από τα συνολικά 16 τέρματά του στο πρώτο ημίχρονο. Δεύτερον: Τα μισά εξ’ αυτών επιτεύχθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο των αγώνων. Τρίτον: Σε τέσσερις αγώνες οι «κίτρινοι» σημειώσει δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο 20λεπτο των αναμετρήσεων. Αυτό έγινε στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, ΑΕΛ, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης. Με εξαίρεση το παιχνίδι με τη Λάρισα, πήραν το απόλυτο των βαθμών στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Το βασικό ζητούμενο για τους «κίτρινους» είναι η διάρκεια καθώς ο τρόπος που αρχίζουν τους αγώνες δεν είναι αντιπροσωπευτικός της βαθμολογικής συγκομιδής του. Επί του συγκεκριμένου ζητήματος ρωτήθηκε ο Μίκαελ Ένινγκ έπειτα από τον αγώνα με τον Παναιτωλικό, τονίζοντας ότι η κάμψη που εμφανίζει η ομάδα του μετά τα πρώτα 30-35 αγωνιστικά λεπτά δεν σχετίζεται με το επίπεδο φυσικής κατάστασης της ομάδας του. Αυτό σημαίνει ότι η αιτία βρίσκεται στο κομμάτι της διαχείρισης, των ατομικών λαθών ή ακόμη και αξιοποίησης των στιγμών του αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα