Από την αφάνεια στο… standing ovation

Βασίλης Βλαχόπουλος
Από την αφάνεια στο… standing ovation

bet365

Η ζωή είναι γεμάτη στιγμές κι αυτή που έζησε ο Απόστολος Τσιλιγγίρης, προφανώς θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξή του πριν το 87ο λεπτό του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όλοι τον αποθέωσαν όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο 19χρονος Ξανθιώτης τερματοφύλακας, μάλλον, έζησε τη μεγαλύτερη στιγμή της (ποδοσφαιρικής) ζωής του. Δεν είναι δα μικρό πράγμα να σε αποθεώνουν χιλιάδες κόσμου, πριν καλά-καλά πάρεις θέση κάτω από τα δοκάρια. Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις τη συγκέντρωσή σου σε τέτοιο standing ovation, πριν ακόμη φορέσεις τα γάντια του τερματοφύλακα. Κυρίως όμως, δεν είναι απλό να διαχειριστείς στιγμές σαν κι αυτή που εκτιλύχθηκε χθες (10/11) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όταν είσαι 19 χρονών και ταυτοχρόνως, οι εμφανίσεις σε αγώνες επαγγελματικού Πρωταθλήματος «χωρούν» στα δάχτυλα δύο παλαμών.

Ο Τσιλιγγίρης θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη στήριξη γιατί α) είναι ένα παιδί 19 ετών το οποίο βρίσκεται στο ξεκίνημα της επαγγελματικής καριέρας του και β) γιατί θα υπερασπιστεί την εστία του Άρη και στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Κι αν εκεί τα πάει καλά, ποιος ξέρει, μπορεί να εξελιχθεί και σε βασικός τερματοφύλακας του Άρη, έως ότου επιστρέψει ο Χουλιάν Κουέστα. Μπορεί επίσης να χαρακτηρίσει τον εαυτό του τυχερό διότι, για να φτάσει στο σημείο να πάρει θέση στην 11αδα του Άρη, χρειάστηκε να προηγηθούν ένα σωρό γεγονότα. Από τον λανθασμένο καλοκαιρινό σχεδιασμό όπου δεν προβλέφθηκε η απόκτηση δεύτερου τερματοφύλακα, τον τραυματισμό του Χουλιάν Κουέστα, την αποβολή του Φαμπιάν Έμαν… Λες και ήταν απόφαση της «μοίρας».

Ο 19χρονος Απόστολος γεννήθηκε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ξάνθη. Μετά τον Αθλητικό Όμιλο Ξάνθης, μεταγράφηκε στον Ορφέα και αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική. Ακολούθησε ο Ηρόδοτος καθώς ο Τσιλιγγίρης «γέμισε» το μάτι του τότε προπονητή του Ηροδότου, Γιώργου Λυρώνη. «Είδα ένα καλό παιδί, εξαιρετικό χαρακτήρα, δουλευταρά με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι ένας αθλητής ο οποίος θα επενδύσει πολλές ώρες στη δουλειά και δεν είναι τυχαίο το άλμα του. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του και πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ, βλέποντας αυτό που συνέβη στον αγώνα του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης, γιατί είναι ένα παιδί που το αξίζει», είπε ο κ. Λυρώνης στο gazzetta.gr. Στον Ηρόδοτο αγωνίστηκε σε οκτώ αγώνες, συμπεριλαμβανομένου κι ενός παιχνιδιού στο Κύπελλο Ελλάδας.

Το περασμένο καλοκαίρι, αποκτήθηκε από τους «κίτρινους» σε μια κίνηση επένδυσης, στην πραγματικότητα όμως, κανείς δεν περίμενε ότι θα έφτανε η στιγμή που θα υπερασπιζόταν την εστία της ομάδας. Γιατί έπρεπε να προηγηθούν οι συγκυρίες που αναφέραμε παραπάνω.

Να φανταστεί κανείς ότι, στην προετοιμασία, ο Τσιλιγγίρης ουσιαστικά δεν είχε ρόλο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί στους φιλικούς αγώνες. Η μοναδική συμμετοχή του ήταν στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας κι αυτό διότι ο Φαμπιάν Έμαν είχε υποχρεώσεις με την Εθνική Αυστρίας.

Η αποθέωση από τους συμπαίκτες του

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, στην περίπτωση του Τσιλιγγίρη όμως αυτή είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Σίγουρα πρόκειται για την ευκαιρία που περίμενε ούτως ώστε να δείξει την αξία του, να μπει δειλά-δειλά στον επαγγελματικό χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτούς που σίγουρα θα χρειαστεί είναι οι συμπαίκτες του. Αυτοί τον αποθέωσαν μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, προεξέχοντος του Μπράουν Ιντέγε ο οποίος, σχεδόν, τον σήκωσε στις πλάτες του. Η συνέχεια δόθηκε στα αποδυτήρια όπου ο «μικρός» είχε την τιμητική του. Ξέρει βέβαια ότι στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να γίνει (έστω απότομα) «μεγάλος». Τουλάχιστον γνωρίζει ότι έχει έναν ολόκληρο οργανισμό που τον υποστηρίζει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα