Ένινγκ: «Μου άρεσε η νίκη, όχι ο τρόπος»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ένινγκ: «Μου άρεσε η νίκη, όχι ο τρόπος»

bet365

Ο Μίκαελ Ένινγκ αναφέρθηκε στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο του Άρη αλλά και στο αντίστοιχα κακό δεύτερο, ενώ εξήγησε γιατί δεν έκανε αλλαγές στην 11αδα, στάθηκε επίσης και στον νεαρό Απόστολο Τσιλιγγίρη.

Στην αρχική τοποθέτησή του, είπε ότι… «είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε το παιχνίδι, γιατί είναι τρεις σημαντικοί βαθμοί. Παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, πετύχαμε δύο γκολ, ωστόσο χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση, στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τον έλεγχο. Υποχωρήσαμε, γυρίσαμε πολλά μέτρα πίσω και παρατήρησα ότι και στο προηγούμενο παιχνίδι αλλά και στο σημερινό, ήμασταν παθητικοί. Αδικούμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να δουλέψουμε σ’ αυτό το κομμάτι. Έχουμε άγχος στο να κερδίσουμε. Ο τρόπος που το κάναμε δεν ήταν αυτός που θέλαμε γιατί θέλουμε να έχουμε ισορροπία στη διάρκεια του αγώνα. Χαίρομαι γιατί το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από τέτοιες προκλήσεις. Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με την ΑΕΚ έχοντας το θέμα του τερματοφύλακα. Έχουμε δέκα ημέρες να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε κάποια θέματα τακτικής».

Ρωτήθηκε για τους λόγους που δεν ανέβηκε η ομάδα ψηλότερα (στις γραμμές) μετά το 60ο λεπτό. «Δεν υπήρχε τέτοια οδηγία, θέλαμε να πιέζουμε πιο ψηλά όπως κάναμε στο ξεκίνημα. Αυτό έγινε αυτόματα, ίσως λόγω άγχους και διατήρησης του αποτελέσματος. Δεν θα είχα πρόβλημα αν ήμασταν καλά οργανωμένοι στην άμυνα με σκοπό να βγούμε στην αντεπίθεση δεν θα είχα πρόβλημα, αλλά αυτό δεν συνέβη».

Για το ότι προχώρησε σε τομές στην ομάδα μετά το 70ο λεπτό, είπε: «Αντιστρέφω το ερώτημα και ρωτάω… Αν κάναμε κάποιες αλλαγές πιο νωρίς, θα μπορούσαμε να είχαμε την αλλαγή του τερματοφύλακα; Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Το ποδόσφαιρο έχει διακυμάνσεις. Το δικό μου κομμάτι είναι να βλέπω πότε πρέπει να άνω την αλλαγή. Με τον Παναιτωλικό πιέσαμε στο τελευταίο 15πτο, το ίδιο έγινε και σήμερα. Μ’ ενδιαφέρει να βγαίνω νικητής από το γήπεδο και όχι να κερδίσω με 4-1. Αν έκανα αλλαγή νωρίτερα μπορεί να δημιουργούσα ανασφάλεια σε κάποιους παίκτες».

Ρωτήθηκε εκ νέου για το σκορ (σ. σ. 5-4) που είχε αναφέρει στην παρουσίασή του, ότι θέλει να κερδίζει τα παιχνίδια. «Μάλλον δεν έγινε κατανοητή αυτή η δήλωσή μου. Θέλω να βάζουμε πολλά γκολ, δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να δεχόμαστε. Το βασικό είναι να κερδίζουμε», απάντησε και ρωτήθηκε για το αν έχει διαπιστώσει θέμα κούρασης. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Είχαμε έντονο παιχνίδι, οι αλλαγές μας έδωσαν περισσότερα τρεξίματα. Σε κάποιες στιγμές είναι η διαχείριση του αγώνα, μπαίνει στο μυαλό των παικτών ότι δεν πρέπει να γίνει λάθος».

Σχετικά με το ότι προτίμησε να διατηρήσει τους ίδιους παίκτες στο βασικό σχήμα, είπε: «Αυτή η 11αδα μας έφερε τους βαθμούς οπότε δεν είχα λόγο να μη δείξω εμπιστοσύνη. Ήθελα να δω και τον Μαρτίνες σήμερα αλλά δεν βοήθησε η εξέλιξη του αγώνα. Όλοι προσπαθούν και θα πάρουν τον χρόνο τους».

Σχετικά με την παρουσία του νεαρού Τσιλιγγίρη ο οποίος θα υπερασπιστεί την εστία του Άρη και στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ, λόγω της αποβολής του Φαμπιάν Έμαν, απάντησε: «Χαίρομαι πολύ γι’ αυτό το παιδί το οποίο από το πουθενά μπήκε στην 11αδα και πιστεύω ότι δεν το περίμενε. Ήταν φανταστική η αντίδραση του κόσμου που σηκώθηκε όρθιος και τον αποθέωσε για να τον εμψυχώσει. Δεν θα έχει πρόβλημα αλλά είναι στο χέρι μας να τον βοηθήσουμε για να είναι αυτός που πρέπει».

Ο Μίκαελ Ένινγκ ρωτήθηκε και για την μέτρια παρουσία κάποιων παικτών (προφανώς της 11αδας) κι αν τον προβληματίζει. «Είμαι μικρό διάστημα εδώ, δεν μπορώ να πω που βρίσκεται το επίπεδο απόδοσης του κάθε παίκτη, αλλά τι θέλω εγώ να παίξουμε. Πάνω σ’ αυτό θα δουλέψουμε. Αν κάποιος είναι εκτός φόρμας, δεν μ’ απασχολεί αυτή τη στιγμή».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα