Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Βραβεύτηκε ο Παραολυμπιονίκης, Δημήτρης Αμπατζής και παρακολούθησε με σύστημα Μπράιγ το ματς! (pics, vid)

Gazzetta team
Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Βραβεύτηκε ο Παραολυμπιονίκης, Δημήτρης Αμπατζής και παρακολούθησε με σύστημα Μπράιγ το ματς! (pics, vid)

bet365

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, ο Κώστας Φορτούνης βράβευσε τον Παραολυμπιονίκη, Δημήτρη Αμπατζή ο οποίος εν συνεχεία παρακολούθησε το ματς μέσω συστήματος Μπράιγ!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμπατζής υπήρξε αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών της Ελλάδας και προς τιμήν του ένα βίντεο που προβλήθηκε από τα μάτριξ του γηπέδου Καραϊσκάκης, ενώ ο Κώστας Φορτούνης του έδωσε μία φανέλα. Μάλιστα καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που φώναξε και το όνομά του.

Ο 43χρονος κατέκτησε ένα αργυρό μετάλλιο και δύο χάλκινα σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα της δεκαετίας του '90, την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο του 2002, καθώς και την τέταρτη θέση στην Παραολυμπιάδα της Αθήνας το 2004, ενώ παράλληλα είναι και φίλος του Ολυμπιακού και κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας. Επί σειρά ετών υπήρξε μεγάλος πρωταγωνιστής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών της Ελλάδας και γενικά μία σημαντική παρουσία.

Να σημειωθεί πως στην διάρκεια του αγώνα, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η μέθοδος παρουσίασης ποδοσφαιρικού αγώνα σε τυφλό φίλαθλο, τον Δημήτρη Αμπατζή, με φωνητική περιγραφή και ταυτόχρονη απτική υποστήριξη επί ειδικού τρισδιάστατου ανάγλυφου μοντέλου γηπέδου ποδοσφαίρου. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο, της εν εξελίξει έρευνας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου υπό τον Αναπληρωτή Καθηγητή Μανόλη Μαραβελάκη, σε συνεργασία με τον νομικό Τάκη Αλεξανδράκη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα