Λιβάια: Με στόχο το γκολ σε ντέρμπι δύο χρόνια μετά

Λιβάια: Με στόχο το γκολ σε ντέρμπι δύο χρόνια μετά

Δημήτρης Βέργος
Λιβάια: Με στόχο το γκολ σε ντέρμπι δύο χρόνια μετά

bet365

Ο Μάρκο Λιβάια θέλει πολύ να βρει δίχτυα σε ένα ντέρμπι, όπως αυτό της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης φορ είχε σκοράρει τελευταία φορά σε τέτοιο παιχνίδι απέναντι στους «πράσινους» στη Λεωφόρο πριν από δύο χρόνια.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ με μεγάλες αποδόσεις και νέα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Μάρκο Λιβάια είναι ένας από τους παίκτες που βγάζουν τα... κάστανα από τη φωτιά ως τώρα για την ΑΕΚ μαζί με τους Πέτρο Μάνταλο και Νέλσον Ολιβέιρα. Οι τρεις άσοι των κιτρινόμαυρων παίρνουν στην πλάτη τους την Ένωση επιθετικά έχοντας συμμετοχή στα 20 από τα 21 τέρματα που έχει σημειώσει η ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν. Η ποιότητα του Κροάτη φορ είναι αδιαμφισβήτητη και δεν είναι λίγοι αυτοί που δικαίως τονίζουν ότι ο Λιβάια αποτελεί... πολυτέλεια για τη Super League με την αξία που διαθέτει.

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, λοιπόν, ο Λιβάια δίνει απαντήσεις για την περσινή χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έπιασε τα γνωστά υψηλά του στάνταρ, παρά το γεγονός ότι τα στατιστικά του ήταν ελαφρώς ανεβασμένα σε σχέση με την πρώτη του χρονιά. Γύρισε όμως αποφασισμένος και μέχρι στιγμής μετράει έξι γκολ και τρεις ασίστ. Αυτό που του λείπει είναι μια πραγματικά πολύ μεγάλη εμφάνιση σε ντέρμπι που θα το κρίνει η απόδοσή του με ένα τουλάχιστον γκολ. Λείπει τόσο στον ίδιο, αλλά και στην ΑΕΚ, που ποντάρει πολλά μέσα στο παιχνίδι πάνω στο Κροάτη επιθετικό.

Η Ένωση έχει να κερδίσει ντέρμπι στη Super League από την πρωταθληματική σεζόν, όταν και είχε επικρατήσει με 3-0 του Παναθηναϊκού τον Απρίλιο του 2018. Νίκη που είχε φέρει τότε την ΑΕΚ μια ανάσα από την εξασφάλιση του τίτλου. Και ενόψει της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, ο Μάρκο Λιβάια ψάχνει κι αυτός ένα τέρμα που θα βοηθήσει την Ένωση να βάλει τέλος σε αυτό το κακό σερί που «τρέχει» διατηρώντας παράλληλα τους κιτρινόμαυρους κοντά στην κορυφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λιβάια αγνοεί το γκολ σε ντέρμπι πρωταθλήματος εδώ και σχεδόν δύο χρόνια! Μάλιστα την τελευταία φορά που σκόραρε ήταν πάλι εκτός έδρας απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 19 Νοεμβρίου του 2017, όταν με δικό του τέρμα στις καθυστερήσεις είχε κάνει το 1-1 δίνοντας τον βαθμό στην ΑΕΚ μέσα στη Λεωφόρο. Πριν από αυτό, στις 5 Νοέμβρη του 2017, ο Λιβάια με δικό του τέρμα είχε δώσει τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ.

Αυτά τα δύο γκολ την πρώτη σεζόν του Λιβάια στην ΑΕΚ ήταν και τα μοναδικά για τον Κροάτη φορ σε μεγάλα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, μετρώντας από εκεί και πέρα δύο ασίστ στα εντός κόντρα στον ΠΑΟΚ πέρυσι και φέτος, καθώς και την ασίστ στην ανατροπή επί του Ολυμπιακού τη σεζόν του τίτλου. Μετά από δύο χρόνια και ο ίδιος θέλει να «σπάσει» αυτό το αρνητικό σερί...

Ο Λιβάια σε αριθμούς ανά σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ:

2017-2018: 42 συμμετοχές - 10 γκολ/7 ασίστ
2018-2019: 38 συμμετοχές - 12 γκολ/8 ασίστ
2019-2020 (ως τώρα): 13 συμμετοχές - 6 γκολ/3 ασίστ

Τα γκολ και οι ασίστ του Λιβάια στα ντέρμπι της Super League:

2017-2018: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 (1 ασίστ)
2017-2018: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (1 γκολ)
2017-2018: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1 (1 γκολ)
2018-2019: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1 (1 ασίστ)
2019-2020: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2 (1 ασίστ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα