Νικήστε, νικήστε, νικήστε...

Νικήστε, νικήστε, νικήστε...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Νικήστε, νικήστε, νικήστε...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το ντέρμπι της Αθήνας στο ΟΑΚΑ, για την Ένωση και τον μεγαλύτερο αντίπαλο (μετά το Τριφύλλι) που είναι η πίεση και έχει ένα υστερόγραφο

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Φτάσαμε ξανά -δυστυχώς για μας- μια αναμέτρηση μακριά από τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και η ΑΕΚ καλείται να παίξει ένα ακόμη ντέρμπι, τώρα στο ΟΑΚΑ, αλλά τούτη τη φορά ως φιλοξενούμενη. Την περιμένει στην κοινή έδρα ο Παναθηναϊκός που συνιστά ότι πιο... αφιλόξενο σε ποδοσφαιρικό club υπάρχει για την Ένωση όπως μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς ψάχνοντας την παράδοση των αγώνων των δυο ομάδων με τους «πράσινους» γηπεδούχους...

Δεν χρειάζεται να ιδρώσει κανείς για να διαπιστώσει ότι το τελευταίο διπλό των «κιτρινόμαυρων» για το πρωτάθλημα στην έδρα του αντιπάλου της έγινε με τον Τραϊανό Δέλλα να φοράει σορτσάκι και όχι να κάθεται σε πάγκο (και να το κρίνει κιόλας τότε, το μακρινό 2006, με κερδισμένο πέναλτι και γκολ σε εκείνο το 1-2)... Αρκεί αυτό θαρρώ για να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολο είναι το ματς για την ΑΕΚ και φέτος, διότι αυτό ισχύει κάθε χρόνο!

Σε αυτό το σημείο οφείλω να εστιάσω, για μια ακόμη φορά, στον ιδιαίτερο και πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας που έχει το ντέρμπι της Αθήνας για την Ένωση. Τα τελευταία χρόνια που οι «πράσινοι» δεν είναι στα καλύτερά τους, λόγω οικονομικών δεδομένων και πορείας... μνημονίου, γράφω κάθε χρόνο πόσο δύσκολο είναι αυτό το παιχνίδι για την ΑΕΚ με ελπίδα, στόχο και επιθυμία να δουλέψουν όλοι στο 101%, τόσο στη διάρκεια της εβδομάδας, όσο και την ημέρα του αγώνα, προκειμένου -επιτέλους- να κερδίσουν οι «κιτρινόμαυροι».

Κανείς στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο δεν γίνεται να βλέπει ως ''εύκολο'' το ματς με τον Παναθηναϊκό επειδή έχασε εντός από την Ξάνθη (με διαιτητικές αποφάσεις σκάνδαλο για μένα), τον ΟΦΗ και την ΑΕΛ. Κι αν υπήρχε κανείς που να το αντιμετώπιζε στο χαλαρό, που ΔΕΝ υπήρχε ελέω και προϊστορίας επαναλαμβάνω, μετά τα ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, έχουν εμπεδώσει όλοι στην Ένωση ότι αυτά τα παιχνίδια, τα σημαντικά – τα ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός τα παίζει πιο εύκολα.

Έχει ειδικό -και μεγάλο- βάρος η φανέλα των «πράσινων». Καμία σχέση με άλλες... Οπότε εκτιμώ ότι κανείς στην ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει το ντέρμπι που έρχεται με ύφος αλαζονικό! Πλην όσων αναφέρω παραπάνω, το πλέον σημαντικό κατά την προσωπική μου άποψη, είναι το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» ΔΕΝ έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον αντίπαλό τους στην έδρα του. Άρα δεν είναι δυνατόν, δεν είναι λογικό, δεν γίνεται να προκύπτει από πουθενά, ότι κάποιος περιμένει στο... χαλαρό αυτό το παιχνίδι και θεωρεί ότι θα το κερδίσει χωρίς να... ματώσει.

Δεν θα γινόταν άλλωστε με τους Κωστένογλου, Αλεξόπουλο και Ατματζίδη στον πάγκο της ΑΕΚ. Είναι άνθρωποι που γνωρίζουν τι σημαίνουν τα ματς αυτά και ειδικά με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό!

Απ' την άλλη δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ. Μία είναι η απαίτηση, ένα είναι το σύνθημα, ένας είναι ο στόχος: νικήστε, νικήστε, νικήστε! Όπως ακριβώς το λέει και ο ύμνος της ομάδας. Δεν γίνεται να... εγκληματίσει ξανά σε βάρος της η ομάδα και από 'κει που μάζεψε τη διαφορά, έστω στο -6 και -4 από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα, να πάει πάλι πίσω... Αν γίνει αυτό θα ακολουθήσουν τεράστιες ζημιές για την Ένωση (εντός, εκτός και επί τα αυτά...)!

Μετά τον Παναθηναϊκό λοιπόν ο μεγαλύτερος αντίπαλος για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είναι η πίεση για περισσότερο από ένα – δυο δεδομένα που αφορούν το αποτέλεσμα. Πρέπει να δουλέψει πολύ στο πνευματικό κομμάτι της αναμέτρησης ο Έλληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του διότι στο συγκεκριμένο ματς η πίεση θα είναι τεράστια. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα έξυπνος για να το καταλάβει. Ψάχνει λίγο τα πράγματα και καταλήγει στα συμπεράσματά του που είναι ότι η ΑΕΚ έχει όλη τη πίεση για το αποτέλεσμα.

Αρχικά πρέπει να κερδίσει για να μείνει κοντά στις πρώτες θέσεις και με ελπίδα, στόχο και επιθυμία να υπάρξει μια γκέλα από τους άλλους δυο που αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο (ο Ολυμπιακός στο Φάληρο) και τον ΟΦΗ (ο ΠΑΟΚ στην Κρήτη). Προφανώς το πιο σημαντικό είναι έστω να διατηρηθεί αυτό το -6 και -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Διότι διαφορετικά, όπως προαναφέραμε, θα ανοίξει πάλι η διαφορά, θα υπάρξει απογοήτευση, δύσκολα θα καταφέρει να σώσει τη χρονιά μετά...

Έπειτα, θα 'χει πίεση από την παράδοση, δεν είναι λίγο να ΜΗΝ κερδίζεις στην έδρα του αντιπάλου σου τόσα χρόνια. Το κουβαλάς... Προσθέστε την πίεση που υπάρχει για να κερδίσει επιτέλους ένα ντέρμπι η ΑΕΚ, κάτι που έχει να πετύχει από την πρωταθληματική της σεζόν όπου δεν έχασε κανένα και κέρδισε τα περισσότερα (όχι όμως και εκτός τον Παναθηναϊκό (για να μη ξεχνιόμαστε στο 90+ γλίτωσε χάρη στον Λιβάια την ήττα στην Λεωφόρο τότε) και αφού κάνετε τη σούμα θα διαπιστώσετε πόσο δίκιο έχω όταν σημειώνω: η πίεση ο μεγαλύτερος αντίπαλος για διπλό της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μετά την ομάδα του Παναθηναϊκού φυσικά!

Υπομονή μια ημέρα και κάτι για να δούμε αν θα καταφέρει η ΑΕΚ σε αυτό το ντέρμπι να κερδίσει. Σε περίπτωση νέου ισόπαλου αποτελέσματος (γιατί παίζουν πολλά τέτοια όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των δυο ομάδων) θα πρόκειται για αποτυχία για την Ένωση, δεν θα είναι καλό αποτέλεσμα, δεν θα είναι θετικό αποτέλεσμα, θα είναι αποτυχία γιατί χρειάζεται τη νίκη, όχι γιατί απέναντί της είναι κάποια κακή ομάδα, μη παρεξηγηθώ...

Υγ: Άλλοι θέλουν να κάνουν μπάρμπεκιου μπροστά από χώρο που υπάρχουν άνθρωποι (σαν εμάς) οι οποίοι έχουν έρθει (χωρίς να το θέλουν) στη χώρα μας και τους έχουν και τους ''φιλοξενούν'' εκατοντάδες σε χώρο που δύναται να υπάρχουν δεκάδες και μόνο. Θα κάνουν... πάρτι -λένε- με φαγητό (δεν εξετάζω το κρέας, μου είναι αδιάφορο) και αλκοόλ και έκαναν κάλεσμα για να πάνε πολλοί, να τρώνε, να πίνουν και να κράζουν τους πρόσφυγες... Τι να γράψει κανείς; Άλλοι πάλι, στην Καρίτσα της Λάρισας, έκλεισαν τον δρόμο προκειμένου να μην μπορέσει να μπει στο χωριό ένα πούλμαν με 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Προσέξτε, 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, παιδάκια λέμε! Η λέξη ανθρωπιά έχει γίνει άγνωστη. Το ίδιο και η λέξη σεβασμός και εκείνη, να δεις πως το γράφουμε, αλληλεγγύη ντε! Τα είπε ΥΠΕΡΟΧΑ η Ντόρα Μπακογιάννη και ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ της: «Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του, ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα. Δεν γίνεται να προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και να τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κανείς»! Και ελπίζω να το κατάλαβαν και άλλοι μέσα στην Νέα Δημοκρατία, όπως ο Κυρανάκης που λέει ότι είναι ΑΕΚ... Ήθελα να γράψω και άλλα υστερόγραφα για στόπερ, για εξτρέμ, για αγορές και πωλήσεις -τέλος πάντων- και για άλλα ζητήματα που αφορούν την ΑΕΚ, αλλά δεν γίνεται, συγχωρέστε με και όσοι δεν γουστάρετε το γεγονός ότι εστιάζω και στα συγκεκριμένα θέματα απλά επιλέξτε να μη με διαβάζετε. Δεν γίνεται να το προσπερνάω έτσι! Δεν μπορώ να κάνω και πολλά να αλλάξω κάτι σε αυτή τη σιχαμένη, άρρωστη και δημιουργημένη κατάσταση και νοοτροπία, αλλά θα εκφράζω την άποψή μου αφού μου επιτρέπεται να το κάνω... Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για να αλλάξουμε τη συγκεκριμένη κατάσταση, όλοι όμως, όσο μπορούμε. Ειδικά εμείς που γνωρίζουμε από προσφυγιά. Οι δικοί μας έζησαν τα ίδια (άλλοι μου έχουν πει και χειρότερα) και ήταν Έλληνες που ήρθαν από την Τουρκία, σκεφτείτε αυτούς τους ανθρώπους που είναι από άλλη χώρα, απλά σκεφτείτε τι βιώνουν εκείνοι!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...