Παναγόπουλος: «Εχει δεθεί με τον Αρη ο Σούντγκρεν»

Παναγόπουλος: «Εχει δεθεί με τον Αρη ο Σούντγκρεν»

Gazzetta team
Παναγόπουλος: «Εχει δεθεί με τον Αρη ο Σούντγκρεν»

bet365

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος μίλησε για την παρουσία του Σούντγκρεν στον Άρη αλλά και την ομάδα του την Ακρόπολις η οποία κέρδισε την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena FM:

Για τους Σουηδούς του Άρη, Λάρσον και Σούντγκρεν:

«Δεν έχω άποψη για τον Λάρσον άλλα ξέρω ότι έχει καλά στοιχειά ποδοσφαιριστή. Τον Σούντγκρεν τον γνωρίζω και προσωπικά, είναι σωστός επαγγελματίας, αυτό που έχει να σου δώσει θα στο δώσει. Είναι ένας φουλ μπακ, πλάγιος αμυντικός και μπορεί να παίξει και πλάγιος μέσος. Στο συγκεκριμένο σχηματισμό 3-5-2 που έπαιξε πέρυσι στην ΑΙΚ και έκανε τη διάφορα τον εξυπηρετούσε το σύστημα. Όσο επαγγελματίας και αν είναι η φιλοσοφία του είναι διαφορετική και αυτό προσπαθεί να αποδείξει. Ο ίδιος είναι ευχαριστημένος και από την πόλη και την ομάδα. Για παράδειγμα στο ατυχές παιχνίδι με τον Βόλο εκτός έδρας την επόμενη μέρα που μιλήσαμε ήταν στεναχωρημένος και αυτό δείχνει το δέσιμο του με την ομάδα».

Για τον Κάλε Χόλμπεργκ που σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο του Άρη:

«Είναι ένας παίχτης 2ος σέντερ φορ και μπορεί να σκοράρει, έχει τα στοιχειά να κάνει τη διαφορά. Ως μονάδα είναι πολύ καλός παίκτης το κρυφό εννιάρι άλλα όλα κρίνονται από το σχηματισμό που θα επιλέξει και ο προπονητής και τη φιλοσοφία του».

Για την ομάδα του, Ακρόπολις:

«Είναι η τρίτη μου χρονιά στη Σουηδία. Η ομάδα είναι σουηδική όχι ελληνική αν και ανήκει σε Έλληνες. Όταν δημιουργήθηκε η ομάδα το 1968 έγινε για να μαζεύονται οι άνθρωποι της Ελλάδας άλλα με την πάροδο του χρόνου αυτό αλλάζει. Όταν ήρθα ως προπονητής την πρώτη χρονιά πήγαμε στα μπαράζ και αδικηθήκαμε, βγήκαμε δεύτεροι και φέτος “καταστρέψαμε τη λίγκα” όπως λένε οι Σουηδοί εδώ, κάναμε ρεκόρ στο σουηδικό ποδόσφαιρο με 77 γκολ, έχουμε χάσει 1 μόνο παιχνίδι, έχουν σκοράρει με 16 διαφορετικούς παίκτες μας και η ομάδα καλείται να παίξει πλέον σε επαγγελματικό επίπεδο, στη δεύτερη κατηγορία με όποιες δυσκολίες και αλλαγές αυτό συνεπάγεται. Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα επιθυμούσα ως προπονητής και ως Έλληνας να υπάρχει μεγαλύτερη υποστήριξη από τον κόσμο και ακόμα και μετά την επιτυχία υστερούμε στο κομμάτι αυτό. Δεν έχουμε πολλούς οπαδούς άρα δεν έχουμε και πολλά έσοδα που σημάνουν και καλύτερες συνθήκες».

Για το αν αντιμετωπίζουν ρατσισμό:

«Εδώ στη Σουηδία είναι πολύ ανοιχτή και πολυπολιτισμική η κοινωνία. Δεν υπάρχει καχυποψία ούτε ρατσισμός».

Για τους χορηγούς και τη μισθοδοσία:

«Οι χορηγοί είναι όλοι Έλληνες επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς. Την ομάδα διοίκησης την απαρτίζουν Έλληνες. Υπάρχει ιδιαίτερο καθεστώς με το ποδόσφαιρο στη Σουηδία. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν πολλά λεφτά στο ποδόσφαιρο στην Σκανδιναβία πλην της Δανίας. Το μπάτζετ στη δική μας ομάδας στη Β’ Εθνική είναι γύρω στα 350.000 ευρώ το χρόνο με 30% εφορία και ο μέσος μισθός ενός ποδοσφαιριστή είναι στα 2-2.500. Ακριβά συμβόλαια με τα τηλεοπτικά κανάλια δεν υπάρχουν, οι χορηγοί είναι μεγάλη ανάγκη, τα ποσά που προσφέρονται είναι πιο πολύ συμβολικά και δεν επαρκούν για να καλύψουν τα έξοδα μιας ομάδας. Το νομοθετικό πλαίσιο και το μοντέλο της Σουηδίας είναι πολύ διαφορετικό από της Ελλάδας και δεν μπορεί να ερμηνευτεί με ελληνικούς όρους. Ξέρω ότι αν και δεν θα γίνω πλούσιος, η χώρα όμως μου παρέχει καλές συνθήκες διαβίωσης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα