ΑΕΚ: Η αντίδραση και το «καμπανάκι» στην άμυνα

ΑΕΚ: Η αντίδραση και το «καμπανάκι» στην άμυνα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η αντίδραση και το «καμπανάκι» στην άμυνα

bet365

Η ΑΕΚ βγάζει αντίδραση και παρότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καταφέρνει και γυρίζει τα ματς, αλλά την ίδια στιγμή το πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία παραμένει άλυτο.

Επιστροφή στοιχήματος* στο Champions League και 2500+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η ενότητα που έβγαλαν οι παίκτες της ΑΕΚ στο ματς με τον Ατρόμητο, σε συνδυασμό με την υποστήριξη από τον κόσμο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, ήταν δύο από τα σημεία κλειδιά που βοήθησαν τους κιτρινόμαυρους για να πάρουν τη νίκη στις καθυστερήσεις. Ήταν κάτι που τόνισε ο Ντανιέλε Βέρντε με δηλώσεις του στο gazzetta.gr μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, όπως και ο Αντρέ Σιμόες στα social media: «Με περισσότερα ή λιγότερα προβλήματα. Με περισσότερα ή λιγότερα λάθη. Με πάθος και όλοι μαζί, μπορούμε να το κάνουμε. Το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί. Πάντα ευγνώμων να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και όλον τον κόσμο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ».

Η ΑΕΚ βγάζει αντίδραση όταν μένει πίσω στο σκορ

Αυτή η ενότητα στα παιχνίδια, για την οποία έκαναν λόγο τόσο ο Βέρντε, όσο και ο Σιμόες, μεταφράζεται στην αντίδραση που βγάζει η Ένωση στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό το... refuse to lose που την χαρακτήριζε την πρωταθληματική σεζόν. Οι παίκτες του Κωστένογλου έχουν βρεθεί πολλές φορές πίσω στο σκορ μέχρι στιγμής, αλλά σε αρκετές από αυτές έχουν καταφέρει να απαντήσουν και να γυρίσουν τα ματς.

Μπορεί την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην Ξάνθη αυτό να μην βγήκε ποτέ, όπως και στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και στα εντός έδρας με Βόλο και Ατρόμητο η ΑΕΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να γυρίσει τα παιχνίδια και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Επίσης με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να απαντήσει και να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, σε ένα ματς που εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών που υπήρχαν.

Η ανασταλτική λειτουργία που συνεχίζει να είναι προβληματική

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ πρέπει να λύσει οπωσδήποτε την προβληματική λειτουργία της αμυντικής της γραμμής. Η Ένωση έχει δεχθεί στις εννιά φετινές αγωνιστικές 12 γκολ, όσα δηλαδή είχε δεχθεί συνολικά πρόπερσι όταν κατέκτησε τον τίτλο σε σύνολο 30 αγώνων, ενώ ακόμα και πέρυσι σε 30 αγώνες είχε δεχθεί 19 τέρματα. Η φετινή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ καταγράφει τα χειρότερα στατιστικά από την επιστροφή της Ένωσης την τελευταία πενταετία.

Η απόκτηση ενός ικανού αριστεροπόδαρου στόπερ αποτελεί ξεκάθαρη προτεραιότητα για τον Ίλια Ίβιτς στα μεταγραφικά του πλάνα ενόψει Ιανουαρίου και η ανάγκη αυτή επιβεβαιώνεται από τις αμυντικές επιδόσεις της ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εννιά ματς της Super League η ΑΕΚ έχει παραταχθεί με πέντε διαφορετικές συνθέσεις στο κέντρο της άμυνας. Τέσσερις φορές έχει ξεκινήσει με τριάδα τους Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκη, δύο φορές έχει παίξει μαζί το δίδυμο Τσιγκρίνσκι - Οικονόμου και από μία φορά έχουν αγωνιστεί μαζί οι Τσιγκρίνσκι - Βράνιες, Οικονόμου - Βράνιες και Οικονόμου Σβάρνας.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η συμπεριφορά και η συγκέντρωση της άμυνας, αλλά και η γενικότερη ανασταλτική φιλοσοφία της ΑΕΚ που χρειάζεται μεγάλη βελτίωση. Η επιβεβαίωση για αυτό έρχεται από το γεγονός ότι η Ένωση είναι τελευταία στα κλεψίματα στο πρωτάθλημα, με μόλις 88! Στοιχεία που τονίζουν το μέγεθος του προβλήματος και αποτελούν εξήγηση για το γεγονός ότι στα έξι από τα εννιά ματς του πρωταθλήματος η ΑΕΚ έχει δει την εστία της να παραβιάζεται από δύο φορές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα