Τα 2 ματς του ΠΑΟ με καλή διαιτησία και οι ορισμοί των ξένων σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ!

Τα 2 ματς του ΠΑΟ με καλή διαιτησία και οι ορισμοί των ξένων σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta συγκεκριμένα δεδομένα για την διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μίλαν - ΣΠΑΛ με 200+ αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr. Μίλαν - ΣΠΑΛ με 200+ αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Διαμαρτύρονται συνεχώς στον Παναθηναϊκό για τη διαιτησία. Με αποκορύφωμα, βέβαια, την ήττα στη Ριζούπολη από την Ξάνθη, με διαιτησία που χαρακτηρίστηκε από όλο (κάτι το πρωτοφανές) τον ελληνικό Τύπο σκανδαλώδη εις βάρος του Παναθηναϊκού κι άρα υπέρ της Ξάνθης.

Κι αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και δίκαιοι, μπορεί να είναι ο αιώνιος αντίπαλος του Ολυμπιακού, αλλά όντως ο Παναθηναϊκός αδικείται από τη διαιτησία. Σε σχεδόν μόνιμη βάση. Όμως, υπάρχουν κι ένα-δύο παιχνίδια κάθε σεζόν στα οποία έχει καλή, έως πολύ καλή θα την έλεγα γι΄ αυτόν διαιτησία! Κι είναι αυτά που δίνει κάθε χρόνο με τον Ολυμπιακό! Μπορεί όλη την χρονιά να τον αδικούν τον Παναθηναϊκό, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια, ως δια μαγείας, οι διαιτητές παίζουν μια χαρά τον Παναθηναϊκό.

Μήπως υπερβάλλω; Μήπως λέω πουθενά ψέματα;

Φέτος, στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (1-1) δόθηκαν δύο πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού! Πότε άλλοτε πήρε δύο πέναλτι ο Παναθηναϊκός; Ποτέ στα χρόνια της εξυγίανσης! Μέχρι κι επανάληψη σφυρίχτηκε στο πρώτο, που έπιασε ο Σα, κι ευτυχώς που υπήρχε το VAR.

Πέρσι, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (1-1) διαιτησία-λουκούμι για φιλοξενούμενο. Έσκουζαν μετά το ματς άπαντες στον Ολυμπιακό.

Στο δε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (0-1) ένα λάθος έγινε κι αυτό ήταν ένα σκληρό φάουλ του Ινσούα στο 67’ πάνω στον Ποντένσε, που έβγαινε μόνος μπροστά για το 2-0, με τον διαιτητή όχι κάρτα να μην βγάζει, αλλά να μην σφυρίζει καν το φάουλ.

Πρόπερσι, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (1-1) ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 90’, όπως δηλαδή και φέτος ισοφάρισε στο 90’. Με πέναλτι ανύπαρκτο, αφού η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής (και τότε δεν είχαμε VAR).

Στο δε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (1-0) της ίδιας σεζόν, κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Μολέδο, ο οποίος ήταν τιμωρημένος, αλλά…ξετιμωρήθηκε για να παίξει ακριβώς σε αυτό το παιχνίδι…

Αυτές λοιπόν είναι οι διαιτησίες σε όλα τα ντέρμπι αιωνίων, αφότου έπιασε δουλειά στο ελληνικό ποδόσφαιρο η εξυγίανση, δηλαδή εδώ και σχεδόν μία τριετία. Σε όλα τα άλλα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει κόντρα διαιτησία, αλλά με τον Ολυμπιακό τον πάει πρίμα. Ερώτημα: υπάρχει κανείς, που να μην έχει καταλάβει το γιατί;…

Τέλος πάντων, ας πάμε σε ένα άλλο θέμα, περί διαιτησίας. Χωρίς σχόλια, μόνο με καταγραφή δεδομένων, κατά την αγαπημένη μου συνήθεια.

Ορίστηκε από τον Μέλο Περέϊρα ο Σλοβένος Βίντσιτς στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Πρόκειται για τον ίδιο διαιτητή που έχει παίξει τον ΠΑΟΚ άλλες δύο φορές μέσα στην Τούμπα! Όχι μόνο φέτος με τον Άγιαξ (2-2), αλλά και στο 0-0 με τη Φιορεντίνα.

Να θυμηθούμε ότι στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (2-2) είχε οριστεί ο Ελβετός Κλόσνερ. Πρόκειται για τον ίδιο διαιτητή που είχε παίξει τον ΠΑΟΚ και στο Φιορεντίνα-ΠΑΟΚ (2-3). Αυτόν στον οποίο ο Μελισσανίδης έκανε ντου στο ημίχρονο του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ…

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2-0) είχε οριστεί ο Φινλανδός Γκεστράνιους. Πρόκειται για τον ίδιο διαιτητή που είχε παίξει τον ΠΑΟΚ άλλες δύο φορές κι αυτός (!), όπως κι ο Βίντσιτς, στο Ντόρτμουντ-ΠΑΟΚ (0-1), αλλά και στο ΠΑΟΚ-Ντινάμο Μινσκ (6-1).

Επίσης πέρσι, στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (1-0) είχε οριστεί ο Γερμανός Τσβάϊερ. Πρόκειται για τον ίδιο διαιτητή που επίσης είχε παίξει τον ΠΑΟΚ άλλες δύο φορές, όπως ο Γκεστράνιους κι ο Βίντσιτς, και δη στο παλιότερο ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα (0-1) και στο Μακάμπι Χάϊφα-ΠΑΟΚ (0-0). Επίσης πέρσι, στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (0-2) είχε οριστεί ο Δανός Κελέτ, ο ίδιος διαιτητής που είχε παίξει το ΠΑΟΚ-Γκαμπάλα (0-0).

Νομίζω λοιπόν ότι δημιουργείται το ερώτημα, πώς ορίζονται τόσο συχνά από τον Μέλο Περέϊρα στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ διαιτητές που τον έχουν ξαναπαίξει, στην Ευρώπη, και μάλιστα με συνήθως καλά αποτελέσματα, ενώ αντίθετα στον Ολυμπιακό αυτό γίνεται σπανιότατα κι όταν γίνεται αφορά διαιτητές με τους οποίους στην Ευρώπη είχε άσχημα αποτελέσματα (Στίλερ στο Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-0 και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1 και Σόουσα στο Ολυμπιακός-Μπερ Σέβα 0-0 και στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0).

Δεν είναι εύλογο το ερώτημα;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.