ΑΕΚ: Οι τέσσερις άξονες του Ίβιτς

ΑΕΚ: Οι τέσσερις άξονες του Ίβιτς

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι τέσσερις άξονες του Ίβιτς

bet365

Ο Ίλια Ίβιτς συμπλήρωσε δύο μήνες στην ΑΕΚ και το gazzetta.gr καταγράφει τα τέσσερα επίπεδα στα οποία κινείται το έργο του.

Ουντινέζε - Ρόμα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης στα τέλη Αυγούστου ανακοίνωνε ότι ο Ίλια Ίβιτς θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, συνδύαζε αυτήν την επιλογή του με μια φράση. «Του δίνω τα κλειδιά». Πράγματι, δύο μήνες μετά ο Ίβιτς έχει αποδείξει ότι είναι εκείνος που κρατάει το κλειδιά του αγωνιστικού τμήματος των κιτρινόμαυρων, έχοντας από την πρώτη μέρα τη δύσκολη αποστολή να βγάλει την Ένωση από την κρίση που προκάλεσε η ταραχώδης περίοδος με τον Καρντόσο στον πάγκο. Ο Ίβιτς με τις κινήσεις του θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Ένωσης και ήδη έχοντας συμπληρώσει δύο μήνες στο πόστο του είναι εμφανείς οι τέσσερις άξονες στους οποίους βαδίζει.

Πειθαρχία

Ένα από τα πρώτα και πλέον σημαντικά επίπεδα για τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι η πειθαρχία. Και αυτό είναι κάτι που μάλλον καταλάβανε όλοι πλέον έπειτα από τα τελευταία περιστατικά. Ο Ίβιτς απέδειξε ότι δεν σηκώνει πολλά πολλά σε πειθαρχικά ζητήματα και φρόντισε να το ξεκαθαρίσει στους ποδοσφαιριστές του όταν είχε διακρίνει κάποια πράγματα που δεν του άρεσαν σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, ό,τι ακολούθησε στο πάρτι του Βράνιες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Ίβιτς είχε προειδοποιήσει για τις τιμωρίες πάνω σε πειθαρχικά παραπτώματα και έκανε πράξη τα λόγια του, έχοντας φυσικά και τη σύμφωνη γνώμη του Δημήτρη Μελισσανίδη σε αυτό το θέμα.

Μεταγραφές

Ο Ίβιτς στη συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ένωσης είχε δώσει το στίγμα στο μεταγραφικό πλάνο, έχοντας διακρίνει τις ανάγκες του ρόστερ. Αναφορικά με τις θέσεις, οι προτεραιότητές του ήταν και είναι ένα εξτρέμ με ταχύτητα και ένα αριστεροπόδαρο στόπερ, ενώ στην αναζήτηση υπάρχει και ένα χαφ με ύψος και αθλητικά προσόντα. Το κυριότερο είναι αυτοί οι παίκτες να διαθέτουν προσωπικότητα και ποιότητα για να αναβαθμιστεί με αυτόν τον τρόπο η δυναμική του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Και σε αυτόν τον τομέα ο Ίβιτς σήκωσε μανίκια νωρίς, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη ταξίδια στο εξωτερικό. Κάτι που απαραίτητα χρειάζεται να κάνει ένας τεχνικός διευθυντής. Εδώ μπορεί να προσθέσει κανείς και το θέμα προπονητή, για όταν αυτό αποφασιστεί φυσικά. Γενικότερα ο Ίβιτς έχει αποδείξει ότι προετοιμάζει το έδαφος στο μεταγραφικό μέτωπο προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος όταν χρειαστεί για να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τις κινήσεις στις οποίες στοχεύει.

Αξιολόγηση

Την ίδια στιγμή ο Ίβιτς βδομάδα με βδομάδα αξιολογεί τους παίκτες που διαθέτει το ρόστερ της ΑΕΚ προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του για το τι θα κρατήσει και τι θα αφήσει όταν θα φτάσει η στιγμή των τελικών κρίσεων. Ο Ίβιτς είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε στη συνάντηση με τους ρεπόρτερ της ομάδας ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ βρίσκονται υπό αξιολόγηση. Είτε αυτοί που υπήρχαν, είτε εκείνοι που ήρθαν το καλοκαίρι. Στην ΑΕΚ υπάρχει δεδομένα προβληματισμός για το γεγονός ότι συγκεκριμένοι παίκτες δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα. Και ο Ίβιτς θα είναι αυτός που θα πάρει σημαντικές αποφάσεις για το ποιοι θα υπολογίζονται για την επόμενη μέρα και ποιοι δεν έχουν τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να συνεχίσουν να αποτελούν μέλη του κιτρινόμαυρου κορμού.

Ψυχολογία

Τελευταίος, αλλά βασικός άξονας στη δουλειά του Ίβιτς, κάτι που φάνηκε από την πρώτη μέρα, είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Άλλωστε σε αυτό «ακούμπησε» η ΑΕΚ για να μπορέσει να σηκωθεί έπειτα από το αγωνιστικό τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει τον Αύγουστο. Ο Ίβιτς από την αρχή είχε προσεγγίσει τους παίκτες με διαδοχικά τετ-α-τετ φροντίζοντας να τους γεμίσει με αυτοπεποίθηση μαζί με τον Κωστένογλου. Και τα νικηφόρα αποτελέσματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις κινήσεις. Όπως και η φράση του Ίβιτς ότι «κάθε ματς είναι τελικός». Το κομμάτι αυτό της ψυχολογίας είναι εκ νέου πολύ σημαντικό έπειτα από τους βαθμούς που χάθηκαν και άφησαν την ΑΕΚ στο -8 από την κορυφή. Ειδικά με την τετράδα αγώνων που ακολουθεί με Ατρόμητο (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), Άρη (εντός) και ΟΦΗ (εκτός) μέσα στον Νοέμβριο, οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να αλλάξουν «τσιπάκι» και να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα ώστε να μην ρίξουν... λευκή πετσέτα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα