Η βελτίωση στην άμυνα φαίνεται (και) από το μηδέν παθητικό

Η βελτίωση στην άμυνα φαίνεται (και) από το μηδέν παθητικό

Gazzetta team
Η βελτίωση στην άμυνα φαίνεται (και) από το μηδέν παθητικό

bet365

Η ανασταλτική συμπεριφορά του Άρη στους δύο τελευταίους αγώνες με Ξάνθη και Παναιτωλικό ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, με σπουδαιότερο πειστήριο το «μηδέν» στην άμυνα.

Επιστροφή στοιχήματος* στο League Cup Αγγλίας. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πλέον ατράνταχτο στοιχείο καθώς πριν τους αγώνες με Ξάνθη και Παναιτωλικό, οι κίτρινοι» δεχόντουσαν περί των 2.5 γκολ ανά παιχνίδι, απέναντι βέβαια σε ομάδες οι οποίες είναι από τις πιο παραγωγικές στο Πρωτάθλημα. Ο Άρης δέχθηκε δύο γκολ στην Τούμπα και πέντε τέρματα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από Λάρισα και Ολυμπιακό. Αυτήν την αδυναμία είδε και ο Μίκαελ Ένινγκ ο οποίος σε πρώτη φάση προσπάθησε να αλλάξει την ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας του και κυρίως, να δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι η άμυνα δεν είναι υπόθεση 4-5 παικτών αλλά αφορά όλους. Από τον Μπράουν Ιντέγε ο οποίος έχει την ευθύνη της άσκησης πίεσης στα στόπερ της αντίπαλης ομάδας μέχρι την τελευταία γραμμή άμυνας, τους κεντρικούς αμυντικούς.

Το μηδέν παθητικό είναι το βασικό πειστήριο της βελτίωσης γιατί αν ρίξει κανείς μια ματιά στις τελικές προσπάθειες των αντιπάλων, δεν θα διαπιστώσει μεγάλες διαφορές. Βέβαια, δεν είναι ίδιες όλες οι τελικές προσπάθειες. Για παράδειγμα, στον αγώνα με την Ξάνθη, η στατιστική έγραψε ότι οι «Ακρίτες» είχαν οκτώ τελικές προσπάθειες, στην πραγματικότητα όμως με εξαίρεση μια φάση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Φαμπιάν Έμαν δεν ένιωσε κίνδυνο. Στον πρόσφατο αγώνα με τον Παναιτωλικό, οι φιλοξενούμενοι είχαν 2-3 καλές στιγμές, όχι τις πέντε που έγραψε η στατιστική.

Συνολικά, πριν την ανάληψη των τεχνικών καθηκόντων από τον Μίκαελ Ένινγκ οι «κίτρινοι» δεχόντουσαν 8.5 τελικές προσπάθειες ανά αγώνα κι αυτός ο μέσος όρος μειώθηκε στις 6.5 στους δύο αγώνες του Γερμανού τεχνικού. Βέβαια, πάντα μπαίνει στην εξίσωση η δυναμική του αντιπάλου και στην προκειμένη περίπτωση οι Θεσσαλονικείς έχουν ευκολότερο πρόγραμμα διαχείρισης σε σχέση με το αντίστοιχο των πρώτων έξι αγώνων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα