Μόνο στα γκολ του Ολυμπιακού οι φάσεις γυρίζουν πίσω και όλο πιο πίσω!

Μόνο στα γκολ του Ολυμπιακού οι φάσεις γυρίζουν πίσω και όλο πιο πίσω!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις αποφάσεις του VAR στα γκολ που βάζει ο Ολυμπιακός!

Επιστροφή στοιχήματος* στο League Cup Αγγλίας. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Για το VAR εγώ δεν θα πω το τετριμμένο, «χρήσιμο εργαλείο, αρκεί να το χειρίζεσαι σωστά»!

Εμένα το VAR δεν μου αρέσει! Πρώτον, γιατί είναι σπαστικό όλο αυτό που γίνεται με το να πανηγυρίζεις το γκολ και μετά από δύο λεπτά να ακυρώνεται η χαρά σου. Δεύτερον, γιατί γίνεται ακραία εκτεταμένη χρήση του VAR παγκοσμίως, με εξαίρεση την Αγγλία, ενώ κατά την γνώμη μου θα πρέπει να γίνεται χρήση για πιο συγκεκριμένα πράγματα. Και τρίτον, γιατί παντού εξακολουθούν να γίνονται πολλά λάθη, ενώ ειδικά στην Ελλάδα που μας ενδιαφέρει περισσότερο αποδεικνύεται ότι και με VAR γίνονται απίστευτα πράγματα.

Κορυφαίο έσχατο παράδειγμα του διαιτητή Βάτσιου. Κάποτε, χωρίς VAR είχε δώσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε ανατροπή εκτός περιοχής! Κι είχε τεθεί εκτός πινάκων. Τώρα, με VAR, κι έχοντας επιστρέψει στους πίνακες, δεν έδωσε δύο (!) καθαρά πέναλτι υπέρ της Ξάνθης και εις βάρος του ΟΦΗ με το σκορ 1-0, προσέξτε, παραμονή των δύσκολων εκτός έδρας αγώνων των δύο πρώτων της βαθμολογίας, δηλαδή των παιχνιδιών Ξάνθης-Ολυμπιακού κι ΟΦΗ-ΠΑΟΚ, για όποιον δεν το παρατήρησε.

Στην ερώτηση αν θέλω το VAR, η απάντηση είναι καταφατική. Το θεωρώ αναγκαίο κακό, προκειμένου να αποφεύγονται κραυγαλέα λάθη, του τύπου πέναλτι για ανατροπές έξω από την περιοχή, γκολ με τα χέρια, γκολ από καθαρή θέση οφσάϊντ.

Τώρα, αναφορικά με τον Ολυμπιακό, βλέπουμε κάτι πραγματικά περίεργο, ας μην προχωρήσω σε άλλο χαρακτηρισμό για να δείξουμε καλόπιστοι: Είναι η μοναδική ομάδα της οποίας ψειρίζονται τόσο πολύ οι φάσεις στις οποίες σκοράρει! Ειλικρινά δεν θυμάμαι να υπάρχει άλλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τους διαιτητές VAR και AVAR των αγώνων της να γυρίζουν συνεχώς πίσω και πιο πίσω κι άλλο πιο πίσω τις φάσεις, μήπως και βρεθεί ένα ψεγάδι!

Στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ, με το σκορ στο εύθραυστο 2-1, ακυρώνεται το καλύτερο ίσως γκολ που έχουμε δει από πλευράς δημιουργίας εδώ και χρόνια στην ελληνική Λίγκα, καθώς ο διαιτητής AVAR Σάββας από τις Σέρρες από μία κάμερα που, προσέξτε, είναι στημένη στην ευθεία της γραμμής της μεγάλης περιοχής είδε ότι υπήρχε οριακό οφσάϊντ στον Σουντανί, ένα μέτρο κάτω από τη σέντρα…, και αφού στη συνέχεια άλλαξαν την μπάλα οι Γκασπάρ, Μασούρας και σκόραρε ο Γκερέρο.

Στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, με το σκορ στο ρευστό 1-0, ακυρώνεται γκολ του Ελ Αραμπί, επειδή ο διαιτητής VAR Φωτιάς από άλλη περιοχή της Μακεδονίας, την Πέλλα, είδε χέρι του Γκιγιέρμε πριν ο Καμαρά κάνει το ψαλίδι και σκοράρει ο Αραμπί, κι ενώ η μπάλα είχε βρει το πάνω μέρος του μπράτσου του παίκτη του Ολυμπιακού, με το χέρι του κολλημένο πάνω στο χέρι παίκτη της ΑΕΚ πάνω στη διεκδίκηση της μπάλας.

Η ερώτηση είναι πώς μετά από οκτώ αγωνιστικές βλέπουμε τους διαιτητές του VAR να γυρίζουν πίσω τις φάσεις των γκολ του Ολυμπιακού μόνο στα παιχνίδια του Ολυμπιακού κι όχι των άλλων διεκδικητών του τίτλου, για παράδειγμα. Γιατί εγώ δεν θυμάμαι, τουλάχιστον σε τέτοια έκταση να έχει συμβεί σε άλλη ομάδα αυτό το πράγμα, ενώ υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση.

Και τέλος πάντων, μπορεί κάποιος να μας απαντήσει πώς ο διαιτητής AVAR Τριανταφύλλου από την Αρκαδία είδε οφσάϊντ τον Αραμπί και του ακύρωσε το γκολ στη Λάρισα, με το σκορ πάλι στο ρευστό 1-0, την στιγμή που αυτός δεν είχε γραμμή για το οφσάϊντ κι εμείς που είχαμε γραμμή για το οφσάϊντ από το συνδρομητικό κανάλι δεν μπορέσαμε ποτέ να καταλάβουμε αν καλύπτεται η, όχι ο σκόρερ του Ολυμπιακού, γιατί ήταν τόσο οριακή η φάση;

Κοιτάξτε, δεν φταίει το VAR, οι χειριστές του VAR ευθύνονται κι η έλλειψη ενιαίας γραμμής, κοινής τάσης, αντιμετώπισης των ομάδων. Έτσι απαξιώνεται το VAR, από τις τραγικά λανθασμένες αποφάσεις τύπου Βάτσιου κι από την χρήση κατά το δοκούν, όχι από δηλώσεις η, δημοσιεύματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.