Νέιρα και Μιλοσάβλιεβιτς: Οταν άλλαξαν θέση...

Γιώργος Ντυμένος
Νέιρα και Μιλοσάβλιεβιτς: Οταν άλλαξαν θέση...

bet365

Ο Αργεντινός του ΟΦΗ πέρασε φέτος από το «10» στο «8», ο Σέρβος της ΑΕΛ αγωνίζεται σαν οργανωτής ή ακραίος, αλλά αμφότεροι ανέβασαν κατακόρυφα τις επιδόσεις τους

Είθισται οι αλλαγές θέσεων σε παίκτες να γίνεται όταν είναι μικροί. Σε νεαρή ηλικία και έκτοτε καθιερώνονται. Βέβαια στην ιστορία του ποδοσφαίρου ουκ ολίγες φορές έχουν παρατηρηθεί διαφορετικά φαινόμενα, κάτι που βλέπουμε φέτος και στην SL1. Οι Χουάν Νέιρα και Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς είναι ίσως τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αμφότεροι παίζουν από καιρό σε ΟΦΗ και ΑΕΛ αντίστοιχα και ο πρώτος μας «συστήθηκε» ως κλασικό «δεκάρι», ενώ ο δεύτερος σαν ένα «8αρι» που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές. Τόσο ο Αργεντινός όσο και ο Σέρβος ξεκίνησαν τη σεζόν με το πόδι στο γκάζι και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων με τις ομάδες τους, παρότι κινούνται σε... άλλους χώρους.

Ο Νέιρα από τη θέση «10» «οπισθοχώρησε» στο πλευρό του Μεγιάδο ως «8αρι». Δεν παίζει στο ίδιο ύψος με τον Ναμπί, αλλά αναλαμβάνει το «χτίσιμο» των κρητικών από πίσω. Το εγχείρημα κρίνεται απόλυτα πετυχημένο. Κόντρα στην Ξάνθη ήταν εκείνος που είδε τον Σεμέδο στον κενό χώρο για το 2-0 και στα 5 από τα 8 παιχνίδια του ΟΦΗ είχε γκολ ή ασίστ! Στα μόνα ματς που δεν συμμετείχε «ενεργά» στο μεσοεπιθετικό σκέλος ήταν εκείνα του «Κλεάνθης Βικελίδης», του Πανθεσσαλικού και του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αυτόματα οι επιδόσεις του δεν περνούν απαρατήρητες. Πιο συγκεκριμένα στις νίκες του ΟΦΗ με 3-1 επί του Παναθηναϊκού και του Παναιτωλικού «έφτιαξε» από ένα τέρμα, ενώ σε εκείνη κόντρα στον Αστέρα με το ίδιο σκορ, βρήκε δίχτυα στο 65' και «έφτιαξε» το γκολ του Σεμέδο. Στο 4-1 με αντίπαλο τον Πανιώνιο σκόραρε στο 55' και την Κυριακή πιστώνεται, όπως αναφέραμε, ακόμη μία ασίστ. Ετσι σε 8 εμφανίσεις του έχει σημειώσει 2 τέρματα και έδωσε 4 ασίστ, ενώ πέρσι σε ολόκληρη τη σεζόν πανηγύρισε 6 προσωπικά γκολ (το ένα με πέναλτι) και έδωσε μόνο μία τελική πάσα (στον Γιακουμάκη, στο τελευταίο αγώνα της χρονιάς με τον Πλατανιά).

Ο Μιλοσάβλιεβιτς από την πλευρά του βρέθηκε στη Λάρισα τον Γενάρη του 2018 και μέχρι το καλοκαίρι μετρούσε 3 γκολ και 2 ασίστ, σε συνολικά 41 εμφανίσεις του στη μεγάλη κατηγορία. Φέτος οι «βυσσινί» άλλαξαν σχηματισμό και με τον Μιχάλη Γρηγορίου καθιέρωσαν ένα 3-5-2. Θεωρητικά στη συγκεκριμένη διάταξη θα μπορούσε να παίξει μόνο δίπλα στον «κόφτη». Εκεί όμως υπάρχει το δίδυμο των Κάτσε, Σεσέροβιτς και αυτόματα μετακινήθηκε ένα κλικ μπροστά. Ξεκινά πίσω από το δίδυμο των φορ (Ουάρντα και ένας εκ των Νούνιτς ή Ντάουντα), ενώ πολλές φορές τον είδαμε και εξτρέμ. Κατά τη διάρκεια των αγώνων η ΑΕΛ «γυρίζει» το σύστημα σε 3-4-3 και τότε περνά στα «φτερά». Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ σκόραρε μετά από μόλις 34 δευτερόλεπτα και αυτό ήταν το 3ο του τέρμα στη χρονιά, αφού είχε βρει δίχτυα στο 1-1 του Περιστερίου και το 3-0 επί της Ξάνθης. Ετσι σε μόλις 8 αναμετρήσεις «ισοφάρισε» την επίδοση 1,5 αγωνιστικής περιόδου!

Τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα πως Νέιρα και Μιλοσάβλιεβιτς όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν από την εσωτερική τους μετατόπιση, αλλά και ότι τα «κούμπωσαν» περίφημα στους νέους τους ρόλους.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα