ΑΕΚ: Η χειρότερη άμυνα της πενταετίας!

ΑΕΚ: Η χειρότερη άμυνα της πενταετίας!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η χειρότερη άμυνα της πενταετίας!

bet365

Η άμυνα της ΑΕΚ βρισκόταν σε τρικυμία στο Καραϊσκάκη με την Ένωση να καταγράφει το χειρότερο παθητικό στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές από τη χρονιά της επιστροφής.

Επιστροφή στοιχήματος* στο League Cup Αγγλίας. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η ευάλωτη ανασταλτική λειτουργία είναι ένα πρόβλημα που «κουβαλάει» η ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν. Από το καλοκαίρι στα προκριματικά του Europa League, πέρα από τη συνολικά κάκιστη εικόνα με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο, η ΑΕΚ έδειχνε πως αμυντικά είχε μια... μαύρη τρύπα. Ο αριθμός των τελικών που δεχόταν και η αδράνεια στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων ήταν τα σημεία που τόνιζαν την προβληματική αμυντική συμπεριφορά της Ένωσης.

Αυτό παραμένει εμφανές μέχρι σήμερα. Η κιτρινόμαυρη άμυνα στο Καραϊσκάκη αποτέλεσε την «πληγή» της ΑΕΚ καθώς όλη η τετράδα πλην του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι βρέθηκε σε κάκιστη μέρα, ενώ και ανασταλτικά στον άξονα ο Κώστας Γαλανόπουλος προσπάθησε όσο μπορούσε, ωστόσο δεν πήρε καθόλου βοήθειες από τον Αντρέ Σιμόες, ο οποίος έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Όσον αφορά την αμυντική γραμμή, Όγκνιεν Βράνιες και Έλντερ Λόπες ήταν τελείως εκτός παιχνιδιού, ενώ και ο Μιχάλης Μπακάκης έμεινε πολύ χαμηλά.

Το αποτέλεσμα ήταν η ΑΕΚ να φύγει με την ήττα με 2-0 από την έδρα του Ολυμπιακού και να μετράει πλέον 10 γκολ παθητικό στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές. Ένα παθητικό το οποίο είναι το χειρότερο που είχε στα οκτώ πρώτα ματς της Super League την τελευταία πενταετία, από τη χρονιά δηλαδή της επιστροφής της!

Την πρώτη σεζόν μετά την επάνοδό της (2015-2016) η ΑΕΚ την αντίστοιχη περίοδο μετρούσε εννιά γκολ παθητικό, έχοντας στην πλάτη της το βαρύ 4-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Την αμέσως επόμενη σεζόν (2016-2017) η κιτρινόμαυρη άμυνα στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές δέχθηκε οκτώ γκολ, έχοντας πάλι και μια καθαρή ήττα με 3-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ενώ είχε δεχθεί και τρία γκολ στην Τρίπολη στην ήττα με 3-2 από τον Αστέρα.

Την πρωταθληματική σεζόν (2017-2018) είχε ξεκινήσει δεχόμενη έξι τέρματα στα οκτώ πρώτα ματς πρωταθλήματος. Μάλιστα η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ τη χρονιά της κατάκτησης του τίτλου δέχθηκε σε όλη τη σεζόν μόλις 12 τέρματα με την άμυνά της να αποτελεί έναν από τους βασικότερους άξονες για την επιστροφή της Ένωσης στην κορυφή της Ελλάδας έπειτα από 24 χρόνια. Ακόμα και πέρυσι, η ΑΕΚ την ίδια περίοδο είχε καταγράψει την καλύτερή της επίδοση ανασταλτικά από τη χρονιά της επιστροφής καθώς στα οκτώ πρώτα παιχνίδια μετρούσε παθητικό μόλις τριών τερμάτων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα