Αβραάμ: Το «θηρίο» της άμυνας του Ολυμπιακού! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Αβραάμ: Το «θηρίο» της άμυνας του Ολυμπιακού! (poll)

bet365

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος μετά τον ΟΦΗ έκανε μία ακόμα γεμάτη αμυντικά και δυναμική εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ, πιστοποιώντας ότι παραμένει μία καλή και αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν.
Στα 34 του χρόνια ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όπως και ο Βασίλης Τοροσίδης, δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν βρίσκονται στον Ολυμπιακό για τα ποδοσφαιρικά... ένσημα. Όχι επειδή δεν πέρασαν τα χρόνια. Όχι επειδή δεδομένα είναι πιο δύσκολο σε σχέση με δέκα χρόνια πριν να ανταποκριθούν στα σημερινά αγωνιστικά δεδομένα (σ.σ. έχουν πίσω τους πολλά χρόνια καριέρας αλλά και τραυματισμούς) αλλά διότι πολύ απλά ξέρουν το που βρίσκονται και το δέσιμο με τους Πειραιώτες είναι μεγάλο και δεν θέλουν κανείς να θεωρήσει ότι δεν τα δίνουν όλα.
Μπορεί να είναι και η τελευταία τους χρονιά (σ.σ. πιο πιθανό αυτό για τον Τοροσίδη) ωστόσο κανένας εκ των δύο δεν θα πάψει να προσπαθεί για την φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα κυρίως λόγω της αγωνιστικής ανόδου του το τελευταίο διάστημα. Με την ΑΕΚ κατέγραψε την τρίτη του διαδοχική συμμετοχή ως βασικός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρώτα με τον Άρη στο εκτός έδρας 2-1, μετά στο 2-1 με τον ΟΦΗ και φυσικά την Κυριακή στο 2-0 με την ΑΕΚ. Ειδικά στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος ο Αβραάμ θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον παλιό καλό εαυτό του. Δυναμικός, με πάθος, αυτοθυσία και με ως επί το πλείστον καλές τοποθετήσεις. Με καίρια κοψίματα ακόμα και πάνω στον Λιβάια. Ο παλιός πολύ καλός και δυνατός Αβραάμ. Ως ένα «θηρίο» στα μετόπισθεν ή ως ένας «Ράμπο» της άμυνας των Πειραιωτών.
- Ο Αβραάμ μπαίνει στο γήπεδο Καραϊσκάκη με την Μυρτώ, που είδε από κοντά το παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Στο πρωτάθλημα ο έμπειρος στόπερ φέτος έχει φτάσει στις 4 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό. Εάν δεν ήταν βέβαια το πρόβλημα του Παπέ Σισέ αλλά και κάποιοι τραυματισμοί του Μπα ίσως να μην είχε παίξει τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα. Απέδειξε όμως στον Μαρτίνς πως την ευκαιρία που του έδωσε την άρπαξε από τα μαλλιά. Ο Αβραάμ έδειξε και απέδειξε πως σε αυτά τα παιχνίδια η ψυχή και το πάθος αφήνουν στο περιθώριο τις ηλικίες...
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΝΕΑΡΟΥΣ ΣΤΟΠΕΡ
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει επιλέξει να προσπαθεί να βοηθάει τους πιο μικρούς σε ηλικία στόπερ. Για τον Ουσεϊνού Μπα και άλλους πιο νεαρούς σέντερ μπακ ο άλλοτε διεθνής άσος αποτελεί πρότυπο.
«Μαθαίνω πολλά πράγματα από τον Αβραάμ. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι δίπλα του γιατί δουλεύει συνεχώς, δεν σταματάει ποτέ και δεν κάνει ποτέ διάλλειμα. Είναι ένα θηρίο. Όταν βρίσκεσαι δίπλα του είναι αδύνατον να μην δουλέψεις κι εσύ με τον ίδιο τρόπο. Είναι αδύνατο να επαναπαυτείς, οπότε κι εγώ δουλεύω πιο σκληρά. Είναι ένας παίκτης ο οποίος εκτός από τη δουλειά, σε ξεσηκώνει και σε παρακινεί με πολλές συμβουλές», είχε πει σχετικά ο Μπα.
ΟΙ ΕΠΙΚΕΣ... ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΡΟΣΙΔΗ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ
Ο Αβραάμ γενικά δοκιμάζει τον εαυτό του σε διάφορες δράσεις εκτός από το ποδόσφαιρο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Padel τένις, άθλημα που αρέσει πολύ στον Πέδρο Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο μάλιστα να είναι και εξαιρετικός σε αυτό. Το Padel tennis (ή απλά Padel) είναι ένα σπορ ρακέτας που είναι λαοφιλές στην Ισπανία και στην Λατινική Αμερική. Η φιλοσοφία του αθλήματος δεν είναι άλλη από «παρέα, άθληση, δράση, σκέψη, μυαλό, κίνηση». Ένα άθλημα που μπορεί να παίξει από ένα παιδί ηλικίας 5 ετών έως ένας βετεράνος 70-75 ετών. Σε αυτό λοιπόν το σπορ οι... μάχες των Αβραάμ και Τοροσίδη σε χώρους που βρίσκουν στην Γλυφάδα είναι... επικές. Είναι ένας ακόμα τρόπος να ξεδίνουν αλλά και να παραμένουν σε εγρήγορση.
Για τον Αβραάμ πάντως ο μεγάλος διακαής πόθος του για φέτος δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει στο come back του πως ήθελε να κλείσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και ήθελε να το κάνει επιστρέφοντας στους τίτλους. Δεδομένα από την πλευρά του θα τα δώσει όλα για να τα καταφέρει.
Ο ΑΒΡΑΑΜ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΧΕΙ:
2 πάσες
5 επεμβάσεις
7 κλεψίματα
5 φάουλ υπέρ
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ:
Με Ολυμπιακό: 182 ματς με 6 γκολ και 2 ασίστ
Με Άρη: 152 ματς με 16 γκολ και 2 ασίστ
Με Μπρισμπέιν: 35 ματς με 4 γκολ και 1 ασίστ
Με Σανγκάη Σενχούα: 24 ματς με 1 γκολ και 2 ασίστ
Με Τζουμπίλο Ιβάτα: 14 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ
Με Τραμπζονσπόρ: 10 ματς με 1 γκολ και 1 ασίστ
Με την Εθνική: 37 ματς
- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα