Καμαρά: Για 2η διαδοχική χρονιά «τιμώρησε» την ΑΕΚ! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Καμαρά: Για 2η διαδοχική χρονιά «τιμώρησε» την ΑΕΚ! (vids & poll)

bet365

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Μαντί Καμαρά έχοντας ως... παρτενέρ στην φάση του γκολ του (ξανά) τον Ντάνιελ Ποντένσε σκοράρει κατά της ΑΕΚ σε ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, φτιάχνοντας την δική του παράδοση.

Επιστροφή στοιχήματος* στο League Cup Αγγλίας. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Υπάρχει ένα ρητό που αναφέρει ότι οι παραδόσεις είναι για να... σπάνε. Στην περίπτωση του Μαντί Καμαρά και των αναμετρήσεών του με την ΑΕΚ στο φαληρικό γήπεδο όμως δεν ταιριάζει. Ο 22χρονος διεθνής χαφ έχοντας συμπληρώσει 15 ματς με τον Ολυμπιακό φέτος λες και περίμενε το ντέρμπι με την ΑΕΚ για να κάνει τα... μαγικά του. Γκολ με σουτάρα από πάσα του Ποντένσε για το τελικό 2-0. Ήταν ο ίδιος ο Καμαρά που πέρυσι από προσπάθεια του Ποντένσε να σκοράρει με γυριστό σουτ (σ.σ. ουσιαστικά με «ψαλίδι») είχε δοκιμάσει ξανά το πόδι του και είχε βρει δίχτυα για κάνει το ματς 1-1 και να τελειώσει 4-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Δύο σουτάρες σε δύο ντέρμπι με την ΑΕΚ σε δύο συνεχόμενες χρονιές στην έδρα του Ολυμπιακού και δύο νίκες. Και τα δύο σε φάσεις του μαζί με τον Ποντένσε! Φέτος βέβαια η διαφορά ήταν πως ο Ποντένσε του έβγαλε πάσα για το σουτ του. Με τον Πορτογάλο με τον οποίο στο ντέρμπι της Κυριακής συνεργάστηκαν αρκετές φορές από την μέση και μπροστά.

Για τον Καμαρά αυτό το γκολ ήταν... χρυσό. Είχε δοκιμάσει και πριν το 2-0 ανάλογα σουτ στο ματς αυτό. Ήταν επίσης η επιβράβευση των τελευταίων χρονικά προσπαθειών του για να καθιερωθεί ξανά στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού. Ήταν η συγκινησιακή φόρτιση που έβγαλε. Ήταν ο ξεχωριστός πανηγυρισμός του (σ.σ. δεύτερος ξεχωριστός στο ματς μετά τον... διαλογισμό που έκαναν οι παίκτες των Πειραιωτών μετά το 1-0 του Σεμέδο), δείχνοντας το σήμα του Ολυμπιακού.
«Αυτό είναι το πάθος που αισθάνομαι για τον Ολυμπιακό. Θέλω να ανταποδώσω στον κόσμο και την ομάδα για την στήριξή τους. Θέλησα να ανταποδώσω με αυτή την κίνησή μου να δείξω το σήμα», είπε για τον πανηγυρισμό του, ωστόσο ήταν πολλά παραπάνω. Ο Καμαρά πέρασε εξάλλου μία δύσκολη περίοδο λόγω των πολλών φετινών του αγώνων (σ.σ. κυρίως λόγω Κόπα Άφρικα) ενώ είχε και τραυματισμό το προηγούμενο διάστημα στον Ολυμπιακό. Επίσης είχε στεναχωρηθεί ιδιαίτερα και για το πρόβλημα του πολύ καλού του φίλου, Παπέ Σισέ. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος τώρα αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει τα πατήματά του.
Στο σχήμα του Ολυμπιακού με το πιο συμπαγές κέντρο κόντρα στην ΑΕΚ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης. Εξάλλου σε μεγάλο βαθμό λόγω Καμαρά ο Πορτογάλος επέμενε σε ανάλογο σχηματισμό με την Μπάγερν. Ήταν το... κρυφό όπλο του Πέδρο Μαρτίνς με πολύ γεμάτη και καλή παρουσία αμυντικά και επιθετικά. Επιβεβαιώνοντας απόλυτα αυτό που γράφαμε για το πόσο σημαντικός θα ήταν ο έλεγχος του κέντρου και του τέμπο του αγώνα. Παράλληλα να μην ξεχνάμε πως πέρυσι ο Καμαρά έκανε την τοπ χρονιά της καριέρας του με την φανέλα του Ολυμπιακού. Άλλον παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά δύναμης, αντοχής, τρεξιμάτων αλλά και τόσο καλών ποδιών δεν έχει ο πειραϊκός σύλλογος. Επίσης να τονιστεί ξανά πως γκολ με σουτάρα είχε βάλει πέρυσι και με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη.
Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΣΤΟ-ΚΑΡΕΜΠΕ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΕ
Ο Καμαρά, όπως ισχύει και για τους Σισέ - Μπα αλλά και για τον Ποντένσε και τον Βαλμπουενά, είναι μία από τις πολύ προσωπικές επιλογές των Μοντέστο - Καρεμπέ για τον Ολυμπιακό. Στον Καμαρά είδαν ένα... ακατέργαστο διαμάντι, που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει ένας σύγχρονος μέσος. Το τέρμα αυτό με την ΑΕΚ μπορεί να αποτελέσει μία νέα δυναμική αρχή για τον Καμαρά.
Τον Καμαρά τον είχε ξεχωρίσει πέρυσι και ο Γιάγια Τουρέ. Ο Ιβοριανός άσος μπορεί να μην έφυγε με τόσο καλό τρόπο στο δεύτερο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, όμως είχε δώσει την συμβουλή του στον Μαντί Καμαρά. Να εμπιστεύεται πάντα τα... πόδια του και τις δυνάμεις, να δουλεύει σωστά, να είναι πειθαρχημένος και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει και θα φτάσει ψηλά. Εξάλλου δύο μεγάλα πρότυπα του Καμαρά είναι ο Τουρέ και ο Ράκιτιτς.
ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΚΑΜΑΡΑ ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ:
7 αγώνες
1 γκολ
7 τελικές
3 εύστοχα γεμίσματα
56 πάσες
11 κλεψίματα
10 κερδισμένα φάουλ
ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΑΡΑ:
Φέτος: Σε 15 αναμετρήσεις έχει 1 γκολ
'18-'19: Σε 36 αναμετρήσεις είχε 6 γκολ και 2 ασίστ
'17-'18: Σε 30 αναμετρήσεις είχε 1 γκολ
'16-'17: Σε 19 αναμετρήσεις είχε 2 γκολ και 1 ασίστ
- Πιο κάτω ψηφίστε στο σχετικό poll. Δείτε εδώ τα γκολ στο περσινό 4-1 και εδώ το φετινό 2-0.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα