Συμπεράσματα από Βόλο, ενόψει του σημερινού ντέρμπι

Συμπεράσματα από Βόλο, ενόψει του σημερινού ντέρμπι

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το 0-2 του ΠΑΟΚ στο Βόλο, τα θετικά και όσα τον προβλημάτισαν από τον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ σχολιάζει και το αποψινό Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Επιστροφή στοιχήματος* στην Premier League και 2000+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Βόλο σε αγώνα που ταξίδεψαν για να παρακολουθήσουν πάνω από πέντε χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες. Γιατί… πέρα από την καλύτερη ομάδα, με το μεγαλύτερο σερί και όλους τους τίτλους που έχει κατακτήσει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, ας μην ξεχνάμε ότι είναι η ομάδα που διατηρεί και την παράδοση με τους πιο εκδρομικούς οπαδούς. Και φυσικά η ομάδα με τα 22 χιλιάδες διαρκείας και μία Τούμπα που φέτος έχει μόνιμα 25 χιλιάδες κόσμο. (Ακόμη περισσότερους θα έχει την άλλη Κυριακή με τον Παναθηναϊκό).

Μέσα στο γήπεδο, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα κέρδισε δίκαια, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Το πρώτο το δημιούργησε ο Δημήτρης Γιαννούλης και το πέτυχε ο Δημήτρης Λημνιός. Το δεύτερο το δημιούργησε και το προκάλεσε ο Δημήτρης Λημνιός και το πέτυχε ο Δημήτρης Πέλκας! Φοβερό αυτό ως σκηνικό την 26η Οκτωβρίου!

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν φόρτσαρε, δεν έπαιξε με τόσο μεγάλη ένταση. Απλά κυριάρχησε και κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό χωρίς να αφήσει πολλά περιθώρια στην έτσι και αλλιώς επικίνδυνη ομάδα του Βόλου, που διαθέτει αυτόν τον "ζογκλέρ" που ακούσει στο όνομα Τορες. Ο οποίος Βόλος, αν έπαιζε ο Λύρατζης, ο Διαμαντής ή ο Μπαλογιάννης θα ήταν πολύ καλύτερος; Μπορεί… Αλλά αυτό το θέμα έχει εξαντληθεί. Τα παιδιά προστατεύονται από όλους εκείνους που θα επεδίωκαν να τελειώσουν την καριέρα τους στο οποιοδήποτε πιθανό και τυχαίο λάθος μπορεί να έκαναν σε ένα τέτοιο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Κατά τα άλλα και σε προσωπικό επίπεδο, ο Μίσιτς ήταν και πάλι πολύ θετικός, επιβεβαιώνοντας ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος του ΠΑΟΚ. Και όμως… Σε αυτό το ματς, εκτός όλων των άλλων, πρόλαβε να κάνει και οκτώ κλεψίματα!!

Ο Γιαννούλης ήταν το ίδιο ποιοτικός και πολύτιμος όπως σε περασμένα ματς και ο Λημνιός με πολύ καλά ξεσπάσματα, ένας ακραίος που εδώ και καιρό, έχει καταφέρει ανάμεσα σε εφτά-οκτώ πολύ ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς, να είναι ο πρώτος και πιο σίγουρος για την ενδεκάδα! Οι άλλοι προσπαθούν να διεκδικήσουν τις υπόλοιπες θέσεις.

Ο Μπίσεσβαρ είχε περισσότερα κέφια, ο Ντόουγκλας Αουγκούστο ήταν πολύ σίγουρος με την μπάλα στα πόδια, ενώ τα φορ δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα.

Κλείνοντας θέλω να γράψω λίγα πράγματα για Ίνγκασον και Στοχ. Και οι δύο, στα δύο εύκολα ματς που έπαιξαν, δεν πιστεύω ότι έδειξαν εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται να έχουν για να εξασφαλίσουν θέση βασικού στον ΠΑΟΚ. Σε αυτά τα ματς, μάλλον δικαίωσαν τον προπονητή που ΔΕΝ τους χρησιμοποιούσε στο περασμένο και αρχικό διάστημα. Από εκεί και πέρα όμως, για να είμαστε σωστοί, οι πιο δίκαιες και οριστικές κρίσεις σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να γίνονται μετά από σειρά αγώνων.

* Ο πρωτοπόρος σήμερα ΠΑΟΚ περιμένει με άνεση και μεγάλο ενδιαφέρον το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Σε αυτές τις περιπτώσεις των… τριών, ο ουδέτερος περιμένει μία ισοπαλία. Αυτή δείχνει και σήμερα πιο βολική για τον ΠΑΟΚ, αν και φέτος οι ασπρόμαυροι, προφανώς δεν θα είχαν πρόβλημα αν το ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ λήξει… διπλό.

Θέλω να γράψω ότι… «δεν βλέπω πώς αυτή η ΑΕΚ θα πάρει αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη». Κάθε φορά όμως που αντιμετωπίζω τόσο επιπόλαια ένα παιχνίδι, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι αυτό που δεν περιμένω. Άρα… έχω πάρει το μάθημά μου και πάντα προσέχω.

Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός είναι σαφώς πιο ποιοτικός ως ομάδα, ενώ η ΑΕΚ δεν έχει προς το παρόν ταυτότητα, πέρα από ένα μεγαλύτερο πάθος και αυταπάρνηση που βγήκε όταν πρωτοανέλαβε ο Κωστένογλου. (Παρενθετικά και με βάση τη βαθμολογία, είναι πολύ-πολύ δίκαια τρίτος στον πίνακα ο ΟΦΗ. Μπράβο τους).

Απόψε λοιπόν, η αναμφισβήτητη ποιοτική υπεροχή του Ολυμπιακού, μπορεί να ισοσκελιστεί από την κόπωση του αγώνα με την Μπάγιερν, αλλά και από αυτό το επεισοδιακό βράδυ των παικτών της ΑΕΚ που πιστεύω ότι τελικά θα τους πεισμώσει πολύ περισσότερο για να μην δώσουν και άλλα δικαιώματα. Όσον αφορά στην έδρα του Ολυμπιακού, είναι γνωστό ότι και η ΑΕΚ δεν επηρεάζεται, αφού έχει πάρει εκεί αρκετά αποτελέσματα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο ορισμός ξένου διαιτητή δεν έχει δημιουργήσει πριν το ματς ούτε ένα σχόλιο. Ούτε ένα! Φαντάσου τώρα να έπαιζε ο οποιοσδήποτε Έλληνας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.