Ο Ολυμπιακός χρειάζεται απόδοση Ευρώπης και να επενδύσει στο 0-5-4 της ΑΕΚ στα ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται απόδοση Ευρώπης και να επενδύσει στο 0-5-4 της ΑΕΚ στα ντέρμπι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta με το δικό του τρόπο το αποψινό σημαντικό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη.

Επιστροφή στοιχήματος* στην Premier League και 2000+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ανέκαθεν είχαν τις ιδιαιτερότητες τους.

Μία από αυτές ήταν ότι επί χρόνια κέρδιζε πάντοτε αυτός που προηγούνταν στο σκορ! Και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα όμως, δεν κερδίζει ποτέ αυτός που ανοίγει το σκορ! Αναλυτικά:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2, με τον Ολυμπιακό να έχει προηγηθεί 0-2 στο 46’!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2, με τον Ολυμπιακό να έχει προηγηθεί 1-0 στο 81’!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1, με τον Ολυμπιακό να έχει προηγηθεί στο 58’!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1, με την ΑΕΚ να έχει προηγηθεί από το 3’!

Σήμερα βλέπουμε κάτι που συμβαίνει λιγοστές φορές: ένα δεύτερο στη σειρά ντέρμπι πρωταθλήματος των δύο ομάδων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό μέσα στην ίδια ημερολογιακή χρονιά, μετά το 4-1 του περασμένου Φλεβάρη. Τελευταία φορά που είχε ξανασυμβεί ήταν το 2006, όταν το Φλεβάρη ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 3-0 και το Σεπτέμβρη είχε ξανακερδίσει πολύ πιο δύσκολα, με 1-0. Προτελευταία; Το 2000! Τότε, ξανά ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει αρχικά τον Μάρτη με 3-0 και στη συνέχεια το Νοέμβρη με 4-1.

Να δούμε λοιπόν αν θα τριτώσει το καλό για τον Ολυμπιακό η, αν η ΑΕΚ αυτή τη φορά «επανέλθει» μετά την τεσσάρα της τελευταίας της επίσκεψης στο Καραϊσκάκη. Κι επειδή εγώ πιστεύω στο παρελθόν, έχω διακρίνει ότι η ΑΕΚ με δύο τρόπους κερδίζει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας! Είτε ανοίγοντας πρώτη το σκορ (βλέπε το πρόσφατο 2-1 του Κυπέλλου, τα δύο διπλά στη Ριζούπολη η, το 1-0 με το γκολ του Νικολαίδη στο παλιό Καραϊσκάκη), είτε όταν βρίσκει τρόπο κι απαντάει αμέσως με το που φάει γκολ από τον Ολυμπιακό (βλέπε το πρόσφατο 2-1 στο πρωτάθλημα με τα γκολ στο 87’ και στο 93’, αλλά και το αμέσως προηγούμενο διπλό της στο πρωτάθλημα με τα γκολ του Σκόκο στο 33’ και στο 40’)!

Φεύγοντας από το παρελθόν κι ερχόμενοι στο σήμερα: η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός για να πάρει το τρίποντο απόψε πρέπει να ανεβάσει το επίπεδο της απόδοσης του από αυτό που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Και να πλησιάσει εκείνο της απόδοσης του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι εμφανίσεις στα παιχνίδια του, ακόμη και τα εντός έδρας, είναι οριακές για να κερδίζει: 1-0 τον Αστέρα, 1-0 στη Λάρισα, 5-0 τον Βόλο με το σκορ 1-0 στο 70’, 2-0 τη Λαμία με το σκορ 1-0 στο 70’, 2-1 στο Χαριλάου, 2-1 τον ΟΦΗ. θα μπορούσε να έμενε και το 1-0 στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, και τώρα να ήταν ήδη εφτά πόντους μπροστά από την ΑΕΚ, αλλά αναπόφευκτα όταν όλα τα ματς τα πηγαίνεις στο γκολ κάποιο να σου στραβώσει, έστω στο 90’…

Εξίσου αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ κι όταν κερδίζει επίσης οριακά το κάνει: 3-2 στην Τρίπολη με γκολ στο 93’, 3-2 τον Βόλο, 1-0 στον Παναιτωλικό με γκολ στο 70’, 2-0 τη Λαμία με το πρώτο αυτογκόλ. Και, βέβαια, ήδη έχει τρία ματς που δεν τα έχει κερδίσει, χάνοντας από την Ξάνθη 1-2, φέρνοντας 0-0 στη Λάρισα και 2-2 με τον ΠΑΟΚ, χάνοντας πάντως δύο φορές κι ισοφαρίζοντας.

Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τρόπο και να «επενδύσει» στην αδυναμία που βγάζει η ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό πλέον στα μεγάλα παιχνίδια της, σε Ελλάδα (αλλά και σε Ευρώπη). Δεν μπορεί να κερδίσει κι αυτό λογικά λέει ότι η ψυχολογία της μπορεί να είναι πιο ευάλωτη μέσα στο παιχνίδι αν δεχθεί πίεση.

Να θυμίσω τα αποτελέσματα της στα τελευταία εννιά ντέρμπι: με ΠΑΟΚ τελικό Κυπέλλου 0-2, με ΠΑΟΚ εκτός έδρας 0-2, με Ολυμπιακό 1-1 εντός έδρας ισοφαρίζοντας στο 90’, με Παναθηναϊκό 0-0, με ΠΑΟΚ 1-1 εντός έδρας ισοφαρίζοντας στο 74’, με Ολυμπιακό 1-4 εκτός έδρας, με Παναθηναϊκό 0-0, με ΠΑΟΚ τελικό Κυπέλλου 0-1, με ΠΑΟΚ 2-2 εντός έδρας ισοφαρίζοντας στο 78’. Σε εννιά διαδοχικά ντέρμπι, εφτά πρωταθλήματος και δύο τελικούς Κυπέλλου, έχει τέσσερις ήττες και πέντε ισοπαλίες (από τότε δηλαδή που ορίζονται ξένοι διαιτητές). Για την ακρίβεια αυτό που συμβαίνει από τον Μάη του 2018 είναι να φέρνει ισοπαλίες για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ και να χάνει εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, αλλά και στους τελικούς του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (από τότε δηλαδή που ορίζονται ξένοι διαιτητές).

Αν τώρα κοιτάξουμε τα φετινά τους αποτελέσματα, σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, θα διαπιστώσουμε εύκολα ότι σχεδόν πάντοτε σκοράρουν! Η ΑΕΚ έχει μείνει στο μηδέν σε ένα από τα 11 παιχνίδια της (0-0 στη Λάρισα) κι ο Ολυμπιακός επίσης σε ένα από τα 16 παιχνίδια του (το πρώτο, στο 0-0 στην Τσεχία). Αυτό πιθανότατα να σημαίνει ότι όποιος θέλει να κερδίσει απόψε πρέπει να βάλει δύο γκολ μίνιμουμ!

Πάντως, τελευταία ισοπαλία στο πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό ήταν σε αγώνα…κεκλεισμένων των θυρών (1-1 το 2005) και προτελευταία ένα αδιάφορο βαθμολογικά 0-0 τελευταία αγωνιστική το 1999.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.