Ποιος θέλει επιστροφή στο ποδόσφαιρο της εποχής Παππά;

Ποιος θέλει επιστροφή στο ποδόσφαιρο της εποχής Παππά;

Ποιος θέλει επιστροφή στο ποδόσφαιρο της εποχής Παππά;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου διάβασε τις δηλώσεις του πρώην διαιτητή Παππά και γράφει για όλα όσα τότε συνέβαιναν, γεγονότα και καταστάσεις που αρκετοί εκφράζουν την επιθυμία να ξαναζήσουμε…

Αλήθεια είναι! Μίλησε ένας από τους διαιτητές που σημάδεψαν την εποχή της «Οργάνωσης» ή «Συμμορίας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία εποχή που μας θυμίζουν και πολλά από όσα γίνονται ή επιχειρείται να γίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί άλλοι μαζί με τον Παππά, την έχουν αναπολήσει αυτή την εποχή. Είναι αυτοί που κάνουν και τώρα προσπάθεια να γυρίσουμε στο 2011-2016.

Ο Παππάς που όπως μας είπε, αναπολεί την εποχή που έπαιζαν τα ντέρμπι Έλληνες διαιτητές, όπως αυτός και ο Σπάθας ή ο Καλογερόπουλος, που… πραγματικά όλα εκείνα τα χρόνια μας άφηναν άφωνους με την αμεροληψία τους. Τα μισά από εκείνα τα ντέρμπι που λόγω αδικίας και ανισονομίας, σημαδεύονταν από τρομακτικά επεισόδια που προκαλούνταν από αγανακτισμένους οπαδούς! Τότε που επεισόδια είχαμε στα μισά από τα γήπεδα που πήγαινε να παίξει ο μόνος, αλλά και μονίμως-σκανδαλωδώς ευνοούμενος εκείνου του συστήματος.

Τόλμησε και είπε ο άνθρωπος αυτός, ότι… το ίδιο γίνεται και τώρα!! Ότι και τώρα έχουμε πολλά επεισόδια στα γήπεδα. Και δεν λιποθύμησε το… μικρόφωνο που τον φιλοξενούσε.

Είπε ο Παππάς ότι η διαιτησία έμεινε στάσιμη! Ναι αλήθεια είναι… Δεν έχουμε πρόοδο στα… κατηγορητήρια. Σε αυτά τα οποία είχαν θέση και διαιτητές που ακούγονταν σε συνομιλίες να προωθούνται για να σφυρίξουν σε συγκεκριμένα ματς.

Τόλμησε και μίλησε για το VAR ο Παππάς! Δεν του αρέσει… Φυσικό είναι. Σε πολλούς άλλους πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής δεν αρέσει το VAR. Εδώ και καιρό έχουμε διαπιστώσει τις προσπάθειές τους να το απαξιώσουν και τώρα έχουμε και τις αποδείξεις…

Πολύ θα ήθελε λοιπόν ο Παππάς και όλη εκείνη η παρέα, να επιστρέφαμε στο 2012, στο 2014 και σε όλα εκείνα τα χρόνια που:

- Διοικούσε ο Σαρρής και ο Γκιρτζίκης τότε που τα γραφεία της ΕΠΟ είχαν και κρυφές κάμερες για να μην ξεφεύγει τίποτα από τον έλεγχο.

-Που το πρωτάθλημα... τελείωνε από τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

- Υπήρχε μια ομάδα (Ολυμπιακός) που καταλογίζονταν πέναλτι εναντίον του κάθε δύο χρόνια!

- Υπήρχε μία ομάδα (πάλι Ολυμπιακός) που δέχονταν κόκκινη κάρτα κάθε 2,5 χρόνια.

Και αλήθεια είναι ότι γίνονται τέτοιες προσπάθειες να γυρίσουμε σε εκείνα τα χρόνια και μάλιστα με ακόμη χειρότερες συνθήκες. Τα έχουμε ξαναγράψει και έρχεται η ώρα να αποδειχθεί ότι:

-Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει κόσμος που επιθυμεί να οδηγηθούμε σε παρέμβαση της UEFA και διορισμό προσωρινής διοίκησης. Οπως ακριβώς ζητούσε και ο Θεοδωρίδης από τον υφυπουργό. Προφανώς ως επιχείρημα θα μπορούσαν να «χρησιμοποιηθούν» και τα επεισόδια στου Ρέντη.

- Υπάρχει σχέδιο αναβολής ή ματαίωσης στη χρήση του VAR το οποίο δεν βολεύει όσους θέλουν και επιδιώκουν τα πολλά-εξόφθαλμα λάθη των διαιτητών.

Ωραία θα ήταν λοιπόν να επιστρέψουμε σε πρωτάθλημα με άλλη διοίκηση στην ΕΠΟ, σε πρωτάθλημα χωρίς VAR, χωρίς ξένους διαιτητές, με Έλληνες που επηρεάζονται πιο εύκολα στα γήπεδα και στην ΚΕΔ, σε πρωτάθλημα με διαιτητές τύπου Παπά, Σπάθα, Δημητρόπουλου, Ιωαννίδη, Καλογερόπουλου, Μάνταλου, Αρετόπουλου που έδιναν νόημα στο 100-0, σε πρωτάθλημα με τηλεοπτικές μεταδόσεις καναλιού που θα ανήκει σε μεγαλομέτοχο ομάδας, ο οποίος θα διαπραγματεύεται άμεσα για τα τηλεοπτικά συμβόλαια άλλων ΠΑΕ!

Έτσι δεν είναι Ανδρέα Παππά; Θα βόλευε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, δεν θα βόλευε;

Αλήθεια όμως, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήθελαν μία τέτοια επιστροφή στο 2015; Θα βοηθήσουν άραγε σε αυτό, συνεργαζόμενοι και στα τηλεοπτικά με εκείνους που επιθυμούν πλήρη κυριαρχία και έλεγχο σε κάθε τι που αφορά το ποδόσφαιρο

Και για να προλάβω ερωτήσεις…

Ο ΠΑΟΚ, αυτό το πρωτάθλημα κατέκτησε…

Και τέλος…

Πολύ θα ήθελαν τα βρώμικα μυαλά, να έπαιζαν αύριο κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Λύρατζης και ο Διαμαντής. (Αυτοί είναι βασικοί στην ομάδα του Βόλου). Πόσο θα τους βόλευε να έπαιζαν οι πιτσιρικάδες και να έκαναν κάποιο λάθος… Θα είχαν να γράφουν και να λένε για χρόνια!

Κρίμα που δεν θα έχουν αυτή την ευκαιρία όλοι όσοι έχουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ εδώ και δύο-τρία χρόνια και ψάχνουν αλλού τα προβλήματα, όλοι αυτοί που έχουν να κερδίσουν ντέρμπι από τότε που… όλως τυχαίως σφύριζε ο Ανδρέας ο Παππάς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.