ΑΕΚ: «Πω, πω τι θα γίνεται στην Νέα Φιλαδέλφεια»! (pics)

ΑΕΚ: «Πω, πω τι θα γίνεται στην Νέα Φιλαδέλφεια»! (pics)

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: «Πω, πω τι θα γίνεται στην Νέα Φιλαδέλφεια»! (pics)

bet365

Οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Κ. ζητούσαν επίμονα να βγουν για ζέσταμα επειδή ήταν εντυπωσιασμένοι από την ατμόσφαιρα της Ριζούπολης και η ανυπομονησία για την «Αγιά Σοφιά»

Είναι λογικό και μάλλον απόλυτα δικαιολογημένο, όσα έζησαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στην γειτονιά της ομάδας τη φανέλα της οποίας φορούν, να μην έμειναν ασχολίαστα από τους ίδιους καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο γήπεδο της Ριζούπολης. Από τη στιγμή που το πούλμαν μπήκε στην ευθεία (της οδού Ανθέων) για να αφήσει τους «κιτρινόμαυρους» στην είσοδο του γηπέδου του Απόλλωνα Σμύρνης, που ήταν για το ματς με τον Βόλο η έδρα της Ένωσης, έως την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και αφού είχαν ζήσει τη μοναδική ατμόσφαιρα που προσφέρει ένα γήπεδο που δεδομένα είναι έδρα...

Αυτό το τελευταίο, η έδρα, είναι κάτι που έχει λείψει σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Μπορεί να 'χουν ζήσει το ΟΑΚΑ γεμάτο (οι περσινοί και οι πιο παλιοί και όχι μια και δυο φορές), αλλά δεν γίνεται να συγκριθεί η ένταση και ο παλμός της εξέδρας όταν η απόσταση είναι τόσο μικρή όσο στο γήπεδο της Ριζούπολης, ή σε κάθε άλλο αντίστοιχο γήπεδο. Ο κόσμος που χαιρετούσε τους ποδοσφαιριστές, εκείνοι που χαμογελούσαν, η ζεστασιά της γειτονιάς σου και των φιλάθλων σου είναι κάτι που έχει στερηθεί για χρόνια, πολλά χρόνια, το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης.

Γι' αυτό και όταν έφτασαν οι παίκτες της ΑΕΚ και μετά την καθιερωμένη βόλτα στον αγωνιστικό χώρο, όλοι μα όλοι, είχαν μια και μόνο ερώτηση προς τα μέλη του τεχνικού τιμ και όχι μόνο: «πότε θα βγούμε για ζέσταμα; Θέλουμε να το ζήσουμε όλο από την αρχή έως το τέλος», ήταν τα λόγια κάποιων εκ των παικτών του Νίκου Κωστένογλου. Όσο περνούσε η ώρα και ο κόσμος έπαιρνε θέση στις εξέδρες της Ριζούπολης τόσο και αυξανόταν η επιθυμία των «κιτρινόμαυρων» να αρχίσει το ματς. Με την επιστροφή τους στα αποδυτήρια αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προθέρμανσης δεν έβλεπαν την ώρα να ξεκινήσει το ματς.

«Έχει πολύ κόσμο, η ατμόσφαιρα είναι φοβερή, τους νιώθεις δίπλα σου», έλεγαν ξανά και ξανά μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που όπως και να 'χει στο ΟΑΚΑ δεν είναι δυνατό να αισθανθούν τόσο κοντά, δίπλα τους σχεδόν, τον κόσμο τους... Οι 15.000 φίλοι της Ένωσης έκαναν το γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης να θυμίζει κάτι απ' τα παλιά απογεύματα της Νέας Φιλαδέλφειας και με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης όλοι μόνο αυτό είχαν στο μυαλό τους. Όλοι όμως: ποδοσφαιριστές, μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, άνθρωποι της ΠΑΕ και ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΚ. Όλοι σκέφτονταν τη στιγμή που θα παίξουν στο νέο γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Το έλεγε και στα αποδυτήρια ένας εκ των βασικότατων «κιτρινόμαυρων» και με αντιδράσεις θαυμασμού και επιθυμίας αντιδρούσαν όλοι οι υπόλοιποι που συμφωνούσαν με την ατάκα του συμπαίκτη τους: «Πω πω φανταστείτε τι θα γίνεται στην Νέα Φιλαδέλφεια. Φανταστείτε την ατμόσφαιρα που θα κάνουν στο νέο γήπεδο που θα είναι πάνω από 30.000 κόσμος;». Και αυτό το έλεγαν και το σκέφτηκαν όλοι όσοι βρέθηκαν χθες στην γειτονιά της ΑΕΚ όπου η ομάδα -μεταξύ άλλων- συμπληρώνει 30 χρόνια αγωνιστικών υποχρεώσεων δίχως ήττα!

Φυσικά πολλοί είναι αυτοί που έβαλαν -όπως συνηθίζει να συμβαίνει έπειτα από ματς της Ένωσης στην Ριζούπολη- στην κουβέντα μήπως θα πρέπει η ΑΕΚ να παίζει του χρόνου εκεί όλα τα παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Έστω όλα εκτός των ντέρμπι και τα ευρωπαϊκά αν τα καταφέρει και βρίσκεται του χρόνου -σε αντίθεση με φέτος- σε όμιλο διασυλλογικής διοργάνωσης...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα