ΑΕΚ: Ο captain Μάνταλος και οι... συνήθεις ύποπτοι!

ΑΕΚ: Ο captain Μάνταλος και οι... συνήθεις ύποπτοι!

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο captain Μάνταλος και οι... συνήθεις ύποπτοι!

bet365

Ο Πέτρος Μάνταλος επιβεβαιώνει σε κάθε παιχνίδι από το ξεκίνημα της σεζόν την αρχηγική του παρουσία και μαζί με τους Μάρκο Λιβάια και Νέλσον Ολιβέιρα είναι οι τρεις που συνεχίζουν να «καθαρίζουν» μόνιμα για την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες χάρη στο 3-2 επί του Βόλου και πλέον στρέφει όλη την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Η Ένωση έβγαλε νευρικότητα αμυντικά, όπως παραδέχθηκε ο Νίκος Κωστένογλου μετά το παιχνίδι, αλλά κρατάει από την άλλη τους τρεις βαθμούς και το γεγονός ότι βρήκε τον τρόπο να γυρίσει το ματς έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ. Μια ανατροπή που οφείλεται για άλλη μια φορά στους τρεις που ξεχωρίζουν επιθετικά (Μάνταλος, Λιβάια, Ολιβέιρα). Τουλάχιστον έναν από αυτούς βρίσκει κανείς με συμμετοχή στα 17 από τα 18 γκολ της ΑΕΚ σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει σε Ελλάδα και Ευρώπη ως τώρα φέτος!

Ο αρχηγός Μάνταλος δηλώνει «παρών»

Τον πιο σημαντικό ρόλο στη νίκη επί του Βόλου είχε αναμφισβήτητα ο Πέτρος Μάνταλος. Ο αρχηγός της ΑΕΚ άλλωστε επιβεβαιώνει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ότι έχει το ειδικό βάρος να φοράει το περιβραχιόνιο. Μπορεί πέρυσι να ήταν μακριά από τα καλά του στάνταρ και όλοι να περίμεναν πολύ περισσότερα από αυτόν για την ποιότητα που διαθέτει, ωστόσο μέχρι στιγμής ορθώνει το αρχηγικό ανάστημά του στα ματς της ΑΕΚ.

Δύο γκολ και μία ασίστ στο νικηφόρο 3-2 στη Ριζούπολη, έχοντας κερδίσει και την αποβολή του Μουνίθ στο τέλος του πρώτου μέρους. Ακόμα και στην κάκιστη περίοδο επί Καρντόσο, ο Μάνταλος με τα τρία γκολ του στα ευρωπαϊκά ματς έδειχνε ότι είχε μπει αποφασισμένος τη φετινή σεζόν. Κάτι που συνεχίζεται και στο πρωτάθλημα με τα δύο τέρματα και τέσσερις ασίστ που έχει σημειώσει, αλλά και τη γενικότερη ηγετική παρουσία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Λιβάια και Ολιβέιρα συμπληρώνουν την τριπλέτα που κάνει τη διαφορά

Φυσικά μαζί με τον Μάνταλο, από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, αυτός που επίσης παίρνει από το χέρι την ΑΕΚ είναι ο Μάρκο Λιβάια. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην αφήνει το στίγμα του είτε με γκολ, είτε με ασίστ, έχοντας κι αυτός ξεκινήσει πολύ αποφασιστικά, δείχνοντας από την αρχή ότι θέλει να δώσει απαντήσεις για την περσινή σεζόν κατά την οποία η Ένωση έμεινε εκτός στόχων πολύ νωρίς. Ο Κροάτης άσος σκόραρε ξανά απέναντι στον Βόλο, ενώ θα μπορούσε να είχε βρει τουλάχιστον ακόμα ένα τέρμα. Τα έξι γκολ και οι τρεις ασίστ που μετράει ως τώρα μιλούν από μόνα τους για τη συνεισφορά του.

Τους δύο καλύτερους της ΑΕΚ μέχρι στιγμής συμπληρώνει ο Νέλσον Ολιβέιρα. Μπορεί να είχε χάσει έδαφος λόγω της θλάσης που τον άφησε για ένα μήνα εκτός, ωστόσο ο Πορτογάλος άσος το έπιασε από εκεί που το άφησε. Στη Λάρισα είναι αλήθεια πως φοβήθηκε από τον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο, ωστόσο με τον Βόλο σταδιακά ανέβασε απόδοση και στο δεύτερο κέρδισε το πέναλτι για το 2-1 και έστρωσε την ασίστ στον Μάνταλο για το τρίτο γκολ. Ο Ολιβέιρα απέδειξε ξανά ότι είναι πολύτιμος και στο δημιουργικό κομμάτι έχοντας ήδη συμμετοχή είτε με γκολ είτε με ασίστ σε επτά κιτρινόμαυρα τέρματα από την αρχή της σεζόν.

Η «πολυφωνία» που παραμένει ερωτηματικό

Το ζήτημα στο οποίο ακόμα αναζητεί λύση η ΑΕΚ δεν είναι άλλο από την «πολυφωνία» στο δημιουργικό κομμάτι και στο σκοράρισμα. Κάτι το οποίο είχε αναγνωρίσει και ο Νίκος Κωστένογλου στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι με τον Βόλο. Η ΑΕΚ βασίζεται στην τελική προσπάθεια στους τρεις ποιοτικότερους της ποδοσφαιριστές. Στους Λιβάια, Μάνταλο και Ολιβέιρα. Από τη μία λογικό, ωστόσο είναι οι μόνοι που τραβάνε «κουπί» σε αυτόν τον τομέα, παρότι η ΑΕΚ έχει αρκετές λύσεις μεσοεπιθετικά.

Ο Βέρντε πήρε την ευκαιρία του μετά από καιρό ξεκινώντας βασικός με τον Βόλο, ωστόσο κυμάνθηκε ξανά στα ρηχά, μένοντας μέχρι στιγμής με τη μία ασίστ στη νίκη επί του Αστέρα. Επίσης, μια ακόμα μεταγραφή από την οποία η ΑΕΚ περίμενε πολλά το καλοκαίρι, ο Ζεράλδες, έμεινε όπως και με τον ΠΑΟΚ εκτός 18αδας και μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει τίποτα στο επιθετικό - δημιουργικό κομμάτι, ενώ από τα χαφ η Ένωση δεν παίρνει κάθετες που μπορεί να παράγουν φάσεις για γκολ. Από την άλλη βέβαια, παίκτες όπως οι Αλμπάνης, Ντέλετιτς και Γιακουμάκης είναι αλήθεια πως έχουν προσφέρει ουσιαστικά μπαίνοντας ως αλλαγή και δίνοντας λύσεις σε κρίσιμες στιγμές όταν χρησιμοποιήθηκαν. Ωστόσο στο γενικό πλαίσιο η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε να μπουν στην εξίσωση αρκετές μονάδες στην τελική τρίτη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα