Μπάρλος: Ο αγαπημένος «θείος Λουκάς» της ΑΕΚ (pics)

Μπάρλος: Ο αγαπημένος «θείος Λουκάς» της ΑΕΚ (pics)

Δημήτρης Βέργος
Μπάρλος: Ο αγαπημένος «θείος Λουκάς» της ΑΕΚ (pics)

bet365

Ακριβώς πριν από 20 χρόνια έφευγε από τη ζωή ο ιστορικός ηγέτης της ΑΕΚ, ο Λουκάς Μπάρλος, υπό την προεδρία του οποίου η Ένωση έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία της.

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Έμεινε στην ιστορία ως ο πρόεδρος των προέδρων της ΑΕΚ. Ο μεγάλος Λουκάς Μπάρλος. Ο αγαπημένος «θείος Λουκάς» της ΑΕΚ. Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια ο Μπάρλος θα έφευγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, έχοντας γράψει χρυσές σελίδες στην κιτρινόμαυρη ιστορία και αποτελώντας τον ιστορικό ηγέτη της Ένωσης.

Ο Μπάρλος ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ το 1974 και μετά την αποχώρησή του το 1981 δήλωνε ότι το μόνο που ήθελε όλα αυτά τα χρόνια ήταν να δώσει στον σύλλογο. Πράγματι, ο Μπάρλος στην περίοδο της προεδρίας του κατάφερε να δημιουργήσει μια μεγάλη ομάδα, η οποία υπό την καθοδήγηση του Φράντισεκ Φάντρονκ κατάφερε τη σεζόν 1976-1977 να σημειώσει εκείνη την τεράστια πορεία ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA! Αποκλείοντας την ΚΠΡ στα προημιτελικά η ΑΕΚ έπαιξε στους «4» της Ευρώπης, μένοντας έξω από τη μεγάλη Γιουβέντους.

Στις εγχώριες διοργανώσεις, έχοντας παίκτες στο ρόστερ όπως οι Στεργιούδας, Ιντζόγλου, Αρδίζογλου, Νικολούδης, Μαύρος, Παπαϊωάννου και Μπάγεβιτς έφτασε τη σεζόν 1977-1978 στην κατάκτηση του νταμπλ, ενώ ένα χρόνο αργότερα πανηγύρισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα.

Ο Λουκάς Μπάρλος δεν έμεινε όμως στην ιστορία μόνο για τους τίτλους, τη μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία και τους σημαντικούς παίκτες που έφερε στην ΑΕΚ. Οραματίστηκε την κατασκευή της περίφημης σκεπαστής εξέδρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της πριν από 40 χρόνια, τον Οκτώβριο του 1979, και αποτέλεσε στη συνέχεια σημείο αναφοράς για τους φίλους της Ένωσης.

Το μεγάλο όνειρο του Λουκά Μπάρλου δεν ήταν μόνο η επέκταση του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Ένωσης, αλλά η δημιουργία ενός Παλέ ντε Σπορ στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι ωστόσο που δεν κατέστη δυνατό να να πραγματοποιηθεί λόγω αντιρρήσεων του Δήμου.

Ο Μπάρλος έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου του 1999, παραμονές του ευρωπαϊκού αγώνα της ΑΕΚ στην Ουγγαρία με αντίπαλο την ΜΤΚ. Η κιτρινόμαυρη οικογένεια, ωστόσο, δεν θα τον ξέχναγε ούτε στιγμή. Θα έμενε πάντα ως ο αγαπημένος «θείος Λουκάς» όλης της ΑΕΚ, η οποία χθες τον τίμησε με την εκδήλωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Δίστομο.

Τα λόγια του σημερινού διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, ότι ο Λουκάς Μπάρλος παραμένει ένα αιώνιο σύμβολο στην ιστορία της ΑΕΚ, μόνιμη πηγή έμπνευσης και όραμα που καθοδηγεί τους κιτρινόμαυρους, είναι χαρακτηριστικά του μεγέθους του Μπάρλου, ο οποίος από ψηλά σίγουρα θα βλέπει με ικανοποίηση την επιστροφή της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Αγιά Σοφιά, που πλέον δεν αργεί...

Η ΑΕΚ έγραψε στα social media για τον Λουκά Μπάρλο:

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια, στις 20 Οκτωβρίου 1999, παραμονή του ευρωπαϊκού αγώνα της ομάδας μας με την ΜΤΚ στη Βουδαπέστη, έφευγε από τη ζωή ο πρόεδρος των προέδρων της ΑΕΚ, Λουκάς Μπάρλος.

Ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ τον Μάρτιο του 1974 και μέχρι να παραδώσει στις 9 Ιουνίου 1981 στον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, πρόλαβε να δημιουργήσει από το μηδέν μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες όλων των εποχών την οποία καμάρωσε στους 4 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1976-77, ενώ πανηγύρισε το νταμπλ του 1978 και το πρωτάθλημα του 1979.

Ήταν εκείνος που με προσωπικές του ενέργειες, πριν από σαράντα χρόνια, επέκτεινε το γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια με την περίφημη σκεπαστή εξέδρα, ενώ λόγω αντιρρήσεων του τότε Δημάρχου δεν ολοκλήρωσε το μεγάλο του όνειρο της επέκτασης της κιτρινόμαυρης ιδιοκτησίας με επιπλέον 28 στρέμματα προκειμένου να δημιουργήσει Παλέ ντε Σπορ εκεί που μέχρι και πριν από λίγο ήταν το πάρκινγκ των οχημάτων καθαριότητας!

Θείε Λουκά, το όραμά σου θα αναβιώσει και πάλι με την επιστροφή της ομάδας μας, εκεί που επί των ημερών σου την θαύμασε όλη η Ελλάδα! Θέλουμε να είσαι υπερήφανος από εκεί ψηλά! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα όσα έδωσες σε αυτή την ομάδα εξυψώνοντας τις αρχές και τα ιδανικά της! Το έργο σου, η στάση ζωής σου και η ανιδιοτελής προσφορά σου θα αποτελεί αιώνια τον φάρο που θα φωτίζει την πορεία μας! Άνοιξες τον δρόμο και είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε! Αθάνατος στην καρδιά, το μυαλό και την ψυχή μας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα