Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 0-1 (vid)

Γιώργος Ντυμένος
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 0-1 (vid)

bet365

Ο Μαρκ Φερνάντεζ έκανε την διαφορά στην Νέα Σμύρνη, αφού το δικό του γκολ έδωσε στον Αστέρα την νίκη με 1-0 κι ένα πολύτιμο τρίποντο κόντρα στον ουραγό Πανιώνιο. Κόκκινη κάρτα για τον Κόρμπο. Αποδοκιμασίες στο φινάλε από τους Νεοσμυρνιώτες.
Τη νίκη που τον «ξεκόλλησε» από την ουρά πήρε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον Πανιώνιο. Μετά από μία αναμέτρηση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι, επικράτησε με 1-0 και την ίδια στιγμή διατήρησε χαμηλά τους «κυανέρυθρους» και χωρίς να έχουν αποτινάξει ακόμη τον «βραχνά» του «-6».
Οι γηπεδούχοι είχαν τον Κότνικ κάτω από τα γκολπόστ, τους Μασούρα, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλο, Λυμπεράκη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τον Κόρμπο στο «6», τους Μαξίμοβιτς, Μιλιβόγεβιτς στον άξονα, τους Παπανικολάου, Δούμτσιο στα άκρα και τον Αραμπούλι στο «9», σε ένα 4-1-4-1 που μετατρέπονταν πολλές φορές σε 4-3-3 ή 4-4-2 (οι Παπανικολάου, Δούμτσιος εναλλάσσονταν στο πλευρό του Γεωργιανού).
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Βλάχο, Ματρικάρντι, Σουάρεθ, Ανχελ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Καπίγια στα «6αρο-8αρια», τους Μαρκ Φερνάντεθ, Σίτο στα άκρα και τον Ριέρα πίσω από τον προωθημένο Χουαρέγκι.
Στα πρώτα λεπτά ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα. Πρέσαρε, προσπαθούσε να δημιουργήσει «καταστάσεις» στα αντίπαλα καρέ κυρίως από τα δεξιά και παρουσιάζονταν απειλητικός. Δεν έβγαλε τη «μεγάλη» φάση, όμως είχε αυτό το... κάτι. Στον αντίποδα βέβαια οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που έφτασαν πρώτοι «κοντά» στο γκολ, όταν στο 15' ο Ριέρα έκανε μια συρτή σέντρα-σουτ,ο Χαουρέγκι μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Κότνικ αντέδρασε σωστά. Τότε ήταν που τραυματίστηκε ο Σλοβένος γκολκίπερ και υπήρξε διακοπή, μέχρι να αντικατασταθεί. Αυτό επηρέασε τον ρυθμό, όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δείχνουν ένα «κλικ» ανώτεροι. Είχαν «μικροευκαιρίες» με τους Μιλόγεβιτς, Μασούρα και μία καλή στιγμή με την κεφαλιά του Ευαγγέλου (38'), ωστόσο λίγο αργότερα «μίλησε» ο Μαρκ Φερνάντεθ. Ο Ισπανός ακραίος άνοιξε το σκορ στο 44' με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και η ανάπαυλα βρήκε τον Αστέρα μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο μισό ο αγώνας απέκτησε... άγρια ομορφιά. Οι γηπεδούχοι εκ των πραγμάτων έπρεπε να βγουν όλοι μπροστά και το έπραξαν. Προχώρησαν σε εσωτερικές αλλαγές, ενώ την ίδια στιγμή ο Αστέρας αναζητούσε τη... μία φάση ώστε να «τελειώσει» το ματς. Οι «κυανέρυθροι» είχαν τις στιγμές τους, αλλά έπεσαν... πάνω στον Παπαδόπουλο. Ο γκολκίπερ των Αρκάδων αντέδρασε σωστά στις προσπάθειες των Μασούρα (57'), Αραμπούλι (68'), Αραμπούλι, Τσιλούλη (διπλή ευκαιρία στο 79'), ο Μιλόγεβιτς αστόχησε στη δική του και υπό αυτές τις συνθήκες «κλείδωσε» το αποτέλεσμα για την ομάδα του. Που τελείωσε το παιχνίδι με αριθμητική υπεροχή, καθώς στο 89' αποβλήθηκε ο Κόρμπος.

MVP: Ο Μαρκ Φερνάντεθ. Σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ, «έφτιαξε» 1-2 φάσεις για τους συμπαίκτες του και ήταν ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Αρκάδες.

Στο ύψος του: Αν για τον οποιοδήποτε λόγο ο Πανιώνιος ισοφάριζε, τότε ο Παπαδόπουλος θα έπαιρνε εκείνος τον τίτλο του MVP. Ακόμη και χωρίς να κρατήσει το μηδέν παθητικό. Αλλά πάντα στην μπάλα το γκολ είναι το... κάτι άλλο. Αυτό όμως δεν αναιρεί πως ο γκολκίπερ των Αρκάδων έκανε πάρα μα πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Αντέδρασε σωστά σε αρκετές περιπτώσεις (Ευαγγέλου στο πρώτο μισό, Μασούρα, Αραμπούλι, Τσιλούλι στο δεύτερο) και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μαξίμοβιτς. Ο Σέρβος δεν κατάφερε να παίξει την μπάλα κάθετα και να βοηθήσει στο οργανωτικό σκέλος.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Ριέρα στο 66'. Αργησε να «εκτελέσει» μετά από ωραία ενέργεια του Μαρκ Φερνάντεθ, σε μία φάση που θα μπορούσε εκεί να τελειώσει το ματς.

Το «στραγάλι»:Στο φινάλε απέβαλε τον Κόρμπο με δεύτερη κίτρινη, όταν έδειξε από μία στον κάπτεν του Πανιωνίου και τον Καπίγια που τα έλεγαν σε έντονο ύφος. Ισως «τραβηγμένη» η απόφασή του. Μόνο αυτό.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν ντέρμπι με τα όλα του. Για τον Πανιώνιο «μάχη» επιβίωσης. Αυτόματα όλα συνηγορούσαν πως θα κρίνονταν στο γκολ. Στη «μισή» φάση. Ο Αστέρας το πέτυχε, ο Πανιώνιος στις δικές του ευκαιρίες αστόχησε. Τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ (20' λ.τ. Μαλέρμπ) ,Μασούρας, Λυμπεράκης, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς, Μιλόγεβιτς, Παπανικολάου (74' Σίντι Αλι), Δούμτσιος (58' Τσιλούλης), Αραμπούλι
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μαρτίνες, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Καπίγια, Σίτο (85' Κώτσιρας), Ριέρα (52' Μπόρχα Φερνάντεθ), Μαρκ Φερνάντεθ, Χαουρέγκι (88' Μπαράλες).

Δείτε εδώ το γκολ και τις πιο καλές φάσεις του ματς

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα