Παναθηναϊκός: Οι λόγοι που ο Αλαφούζος «τελείωσε» τον Νταμπίζα

Παναθηναϊκός: Οι λόγοι που ο Αλαφούζος «τελείωσε» τον Νταμπίζα

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Οι λόγοι που ο Αλαφούζος «τελείωσε» τον Νταμπίζα

bet365

Διαβάστε στο gazzetta.gr τι ειπώθηκε ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και τον πρώην πλέον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού» που έφερε το τέλος της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στο ψάξιμο για αντικαταστάτη.

Το απόγευμα της Παρασκευής η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Νίκο Νταμπίζα, σε μία κίνηση που κανείς δεν περίμενε, μιας και ο πρώην πλέον τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» αποτελούσε άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του μεγαλομετόχου όλο αυτό το διάστημα. Ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες στον Νταμπίζα το τέλος της συνεργασίας τους και σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι ήταν οι εξής:

1) Η μη έρευση λύσης με τους «κομμένους» του ρόστερ, οι οποίοι... χρεώνουν την ΠΑΕ με ένα ποσό της τάξης των 1.7 εκατομμυρίων ευρώ! Ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου χρεώνει στον Νταμπίζα δυσκαμψία σε αυτό το θέμα και μία σκληρή τακτική που δεν οδήγησε πουθενά.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως ο Νταμπίζας είχε το ελεύθερο να χειριστεί όπως εκείνος έκρινε την συγκεκριμένη υπόθεση και μάλιστα είχαν συμφωνήσει να είναι πιο σκληρός σε σχέση με την πολιτική που είχε ο σύλλογος τα προηγούμενα χρόνια. Πολιτική που πληρώνει μέχρι και σήμερα ο Παναθηναϊκός.

2) Το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του Τάσου Χατζηγιοβάνη. Το ποσό που χώριζε τις δύο πλευρές δεν ξεπερνά τις 30.000, ο Νταμπίζας ήθελε να ακολουθήσει την ίδια πολιτική, όπως και στην περίπτωση του Μπουζούκη αλλά ο Αλαφούζος έκρινε ότι έβαζε σε κίνδυνο την παρουσία ενός πολύ σημαντικού Έλληνα ποδοσφαιριστή.

3) Οι μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι και το πλάνο της ελληνοποίησης που έδειχνε πως πηγαίνει... περίπατο, καθώς αποκτήθηκαν αρκετοί ξένοι ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων με σημαντικά «θέματα», όπως ο Μολό και ο Μπεκ.

Ο Αλαφούζος που θεωρεί ότι θα είναι τεράστιο πισωγύρισμα το να μην παίξει ο Παναθηναϊκός στα φετινά πλέι-οφ, σκεφτόταν εδώ και καιρό να δώσει ένα... ηλεκτροσόκ στο εσωτερικό του συλλόγου. Είναι ξεκάθαρο πως ασχολείται και πάλι ενεργά. Με ότι αυτό σημαίνει.

Ανάμεσα στο δίλημμα Νταμπίζας ή Δώνης, προτίμησε να απομακρύνει τον τεχνικό διευθυντή και να κρατήσει στην θέση του τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος από εδώ και πέρα είναι ο επόμενος που κρίνεται αυστηρά, καθώς δεν είναι και λίγες οι ευθύνες του για το χάλι που παρουσιάζει εδώ και περίπου έναν χρόνο ο Παναθηναϊκός.

Από κει και πέρα, ουδέποτε τέθηκε θέμα για τον τρόπο που ο Νταμπίζας διαχειριζόταν τα αποδυτήρια της ομάδας. Εξάλλου και με δεδομένο πως ο Δώνης είναι ο... καλός της ιστορίας, στα «πράσινα αποδυτήρια» ο Νταμπίζας είχε τον ρόλο του «κακού μπάτσου», έναν ρόλο υπεραπαραίτητο σε κάθε ομάδα. Ειδικά στον φετινό Παναθηναϊκό...

Τέλος, με τα δεδομένα που υπάρχουν τούτη την στιγμή, η «πράσινη» ΠΑΕ θα κινηθεί στην αγορά για την έλευση αντικαταστάτη του Νίκου Νταμπίζα. Βέβαια και επειδή πολλά έχουμε δει στο παρελθόν, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε ακόμη και μεγαλύτερη ενεργοποίηση σε μεταγραφικά ζητήματα, του Γιώργου Δώνη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα