Σαραϊδάρης: «Ο Γκόμεθ είδε φάουλ στον Αουγκούστο»

Σαραϊδάρης: «Ο Γκόμεθ είδε φάουλ στον Αουγκούστο»

bet365

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στο σημερινό σεμινάριο της ΚΕΔ, Δημήτρης Σαραϊδάρης, μιλάει στο gazzetta.gr για τις εντυπώσεις και όσα ειπώθηκαν από τον ειδικό εκπαιδευτή VAR της FIFA, Κάρλος Χεσούς Γκόμεθ.

Εντοπίσαμε τον κ. Σαραϊδάρη, ο οποίος εκπροσώπησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο σημερινό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε για το VAR από την ΚΕΔ προς τις 14 ΠΑΕ της Superleague, λίγο πριν πετάξει από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη.

Είχε ενδιαφέρον να μάθουμε όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, όπου συμμετείχε και ο ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA, o Κάρλος Χεσούς Γκόμεθ. Ο τελευταίος σχολίασε τις 14 φάσεις που μέχρι στιγμής έχουν προκαλέσει παράπονα, επικεντρώθηκε στο πέναλτι του Μπαράλες στην 1η αγωνιστική και στον αγώνα Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης, που δεν δόθηκε, υποστηρίζοντας πως είναι καθαρή ανατροπή και έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι. Οι υπόλοιπες 13 φάσεις, μεταξύ αυτών το φάουλ του Κρίστιτσιτς πάνω στον Αουγκούστο στο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, οι φάσεις στο Παναθηναϊκός – Ξάνθη, χαρακτηρίστηκαν ως «γκρίζες», αφού ο ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA δε μπορούσε να ήταν απόλυτος και 100% σίγουρος.

Το gazzetta.gr απευθύνθηκε στο Δημήτρη Σαραϊδάρη για τις εντυπώσεις που του άφησε η σημερινή ενημέρωση από την ΚΕΔ προς τις 14 ομάδες της Super League.

-Ποια εικόνα σας άφησε το επιμορφωτικό σεμινάριο;

«Ήταν κάτι επιβεβλημένο και αναγκαίο να επαναληφθεί όχι μόνο μια φορά. Η λειτουργία του VAR είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της χώρας μας, γι’ αυτό είναι αναγκαίες και απαραίτητες οι απόψεις και οδηγίες από ανθρώπους που το γνωρίζουν καλύτερα».

-Σε ποια σημεία επικεντρώθηκε το σεμινάριο;

«Σε όλο το φάσμα λειτουργίας του VAR, κάτι που δε λύνεται με ένα μόνο σεμινάριο. Γι’ αυτό και ανέφερα πως είναι απαραίτητο να επαναληφθεί αρκετές φορές, μέχρι να τελειοποιηθεί η λειτουργία του. Ας μην ξεχνάμε πως το πρωτάθλημα μας έχει ιδιαιτερότητες και δεν είναι τυχαίο πως η διάρκεια των καθυστερήσεων έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αφού οι φάσεις από τις οποίες ζητείται η βοήθεια του VAR, είναι περισσότερες από όσες συνηθίζονται σε άλλες χώρες...».

-Ο κ. Γκόμεζ έκανε αναφορές και σε συγκεκριμένες φάσεις.

«Είναι αλήθεια αυτό, αλλά το πνεύμα του δεν ήταν να λειτουργήσει ως υπερπαρατηρητής. Στόχος του ήταν διαμέσου των φάσεων που συζητήθηκαν, να εντοπίσει τα λάθη και τις δυσλειτουργίες, ώστε να περιοριστούν και η λειτουργία του VAR να είναι πιο αποτελεσματική στη συνέχεια. Επικεντρώθηκε πχ. στη φάση της ανατροπής του Μπαράλες την 1η αγωνιστική, μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνειών για το καθαρό της παράβασης. Για τη φάση από την οποία προήλθε το γκολ της ισοφάρισης στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2, υποστήριξε πως κατά την άποψη του υπάρχει φάουλ, κανένας ωστόσο δε μπορεί να εγγυηθεί για το αντίθετο. Ο διαιτητής φαίνεται καθαρά να έχει τον έλεγχο της φάσης, εκεί είναι όμως που έπρεπε να ειδοποιηθεί από τον χειριστή του VAR. Κάτι το οποίο δεν έγινε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα