Πανιώνιος: Κάτι παραπάνω από ένα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος: Κάτι παραπάνω από ένα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης

bet365

Ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και ο Θοδωρής Βασίλης εξηγεί γιατί το ματς αυτό δεν είναι μόνο τρεις βαθμοί, αφού μια νίκη μπορεί να αλλάξει πολλά για την ψυχολογία και το μέλλον των «κυανέρυθρων».

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Παναθηναϊκός - Μιλάνο και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα!(21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η διακοπή για τον Πανιώνιο ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Η ήττα από τον ΟΦΗ αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε με την απόλυτη κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο έφερε γκρίνια αλλά και συνειδητοποίηση πως οι «κυανέρυθροι» ποιοτικά υπολείπονται αρκετά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στους Κρητικούς ήταν με διαφορά η χειρότερη παρουσία του Πανιωνίου στο φετινό πρωτάθλημα και η βαριά ήττα ήρθε φυσιολογικά. Με το – μπροστά από την συγκομιδή βαθμών να παραμένει το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθεί δεν είναι απλά τελικός, αλλά μια κατηγορία ολόκληρη.

Και αν το ματς αυτό ερχόταν μετά από μόλις λίγες ημέρες από την ήττα στο Γεντί Κουλέ δε νομίζω ότι ο Πανιώνιος θα είχε προλάβει να συνέλθει. Για τον λόγο αυτό η διακοπή του έκατσε κουτί για να μπορέσει ο Νίκι Παπαβασιλείου να διορθώσει τις όποιες ανορθογραφίες (και τις δικές του) υπάρχουν στην ομάδα.

Δεν έχει νόημα πια να σταθεί ο Πανιώνιος στην τεσσάρα από τον ΟΦΗ, αφού ακολουθεί το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, που όπως είπαμε είναι τελικός. Και αυτό όχι τόσο για την βαθμολογική θέση του Νεοσμυρνιωτών, αλλά κυρίως για την ψυχολογία της ομάδας.

Και αυτό γιατί οι Αρκάδες είναι ένας αντίπαλος που ανήκουν στην κατηγορία των ομάδων που ο Πανιώνιος στην έδρα του θα πρέπει να τους κερδίζει για να έχει ελπίδες παραμονής και το πιθανότερο είναι να τον έχει μαζί του στα play out. Αλλωστε, αν δεν πάρει βαθμούς σε αυτά τα ματς σε ποια θα πάρει με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό;

Με νίκη ο Ιστορικός θα έχει σβήσει την ποινή που κουβαλάει από το ξεκίνημα της σεζόν κάτι απίστευτα σημαντικό αφού οχι μόνο δεν θα έχει μείον αλλά μπορεί και με βάση συνδυασμό αποτελεσμάτων (δύσκολο) να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Το σημαντικότερο όμως θα φτιάξει κατά πολύ την ψυχολογία της ομάδας και την αυτοπεποίθηση -κυρίως – των μικρών ενόψει της συνέχειας στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι η ομάδα δεν είναι τελειωμένη.

Για να έρθει όμως η νίκη θα πρέπει ο Νίκι Παπαβασιλείου και οι συνεργάτες του να βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα της ομάδας κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Ο μήνας μέλιτος και γνωριμίας του Κύπριου τεχνικού με τους παίκτες πέρασε και θα πρέπει σιγά σιγά να δείξει δείγμα της φιλοσοφίας του και της δουλειά τους. Τώρα πια θα κρίνεται για την εικόνα της ομάδας, αφού αυτό που θα βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο θα είναι αυτό που έχει δουλέψει και φανταστεί.

Το μεγάλο όπλο για τους «κυανέρυθρους» είναι ο Αραμπούλι όπως γράψαμε και χθες, και αυτό που θα πρέπει να έχει δουλέψει είναι η κυκλοφορία της μπάλας αλλά και η επιθετική ανάπτυξη, αφού αν δει κανείς τα στατιστικά ο Πανιώνιος έχει τις λιγότερες τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα. Κι επειδή ο Γεωργιανός έχει δείξει ότι τη μια ευκαιρία την κάνει γκολ, θα πρέπει η υπόλοιπη ομάδα να του δώσει την δυνατότητα να έχει επιπλέον ευκαιρίες από τις μία – δύο που του δίνουν μέχρι στιγμής οι υπόλοιποι συμπαίκτες.

ΥΓ. Επειδή συνήθως τα κάστρα πέφτουν από μέσα το σημαντικότερο σε μια ομάδα είναι το κλίμα. Αν το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλό τότε μπορούν να γίνουν θαύματα. Για τον λόγο αυτό κυρίως οι παλιοί θα πρέπει να παραμερίσουν τον εγωισμό τους και να προτάξουν πάνω από όλα το καλό του συλλόγου.

ΥΓ1. Για το έκτρωμα του μπάσκετ δεν έχεις να πεις πολλά. Το χθεσινό πάντως πρέπει να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ενα τμήμα που έχει απαξιωθεί εντελώς από τους ιδιοκτήτες του. Ιδιοκτήτες που τα τελευταία χρόνια ασελγούν πάνω στην ομάδα θεωρώντας την τσιφλίκι τους για συγγενικά τους πρόσωπα είτε με τις φήμες περί στοιχηματισμών από διάφορους σε αγώνες του Πανιωνίου. Είναι κρίμα γιατί δεν αξίζει στην ομάδα του Βαρίκα, του Δενδρινού, του Φάνη και του Μπόμπαν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα