Μάρκοβιτς, στόπερ με καλές προδιαγραφές. Κι ακόμη καλύτερες για κόφτης στον Ολυμπιακό!

Μάρκοβιτς, στόπερ με καλές προδιαγραφές. Κι ακόμη καλύτερες για κόφτης στον Ολυμπιακό!

Μάρκοβιτς, στόπερ με καλές προδιαγραφές. Κι ακόμη καλύτερες για κόφτης στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις εντυπώσεις του για τον Νο 6 στόπερ του Ολυμπιακού, τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς!

Ελλάδα - Βοσνία με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις. |21+

Αφού δεν τον βλέπουμε καθόλου στον Ολυμπιακό και επειδή μάλλον δεν θα τον δούμε σύντομα, καθότι 6ος στην ιεραρχία των στόπερ πίσω από Σεμέδο, Μεριά, Σισέ, Αβραάμ, Μπα, σκέφθηκα να δω λίγο τον Μάρκοβιτς στην Εθνική Ελπίδων της Σερβίας, στην οποία άρχισε και παίζει βασικός, στα 19,5 χρόνια του.

Ζήτησα λοιπόν από ένα πρόγραμμα το περίπου 15λεπτο βιντεάκι με όλες τις κινήσεις του νεαρού Σέρβου κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού, καλές και κακές, από το παιχνίδι του στο τελευταίο παιχνίδι, Βουλγαρία-Σερβία 0-1 για τα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ. Και πραγματικά σχημάτισα καλή εικόνα. Δεν λέω ότι ξετρελάθηκα, αλλά είδα ένα μοντέρνο στόπερ, που κατά την γνώμη μου μπορεί να γίνει ένας καλύτερος αμυντικός μέσος!

Ο Μάρκοβιτς είναι στόπερ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Πρώτον, πάει αρκετά αποφασιστικά στα μαρκαρίσματα του, με την μπάλα χάμω, αλλά και στον αέρα, κι έτσι δυσκολεύει τον αντίπαλο στόπερ.

Δεύτερον, για την ηλικία του έχει καλές τοποθετήσεις στην περιοχή, όπως και ψυχραιμία, κάτι στο οποίο προφανώς τον έχουν βοηθήσει τα περίπου 50 παιχνίδια του με την πρώτη ομάδα της Παρτίζαν, ακόμη και σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ.

Τρίτον, έχει ικανότητα στο να χτίζει παιχνίδι από πίσω, καθότι κοντρολαρισμένος παίκτης, με πολύ καλές μπαλιές, χαμηλά και ψηλά.

Είναι παίκτης που γενικά αρέσει, γιατί ο τρόπος του παιχνιδιού του έχει μία κομψότητα. Είναι στιλάτος αμυντικός, ξέρει μπάλα. Μία επιπολαιότητα έκανε, δείγμα ίσως απειρίας, με μία κακή πάσα στο κέντρο, που έβγαλε αντεπίθεση της Βουλγαρίας και δοκάρι της. Και σε μερικές μονομαχίες στον αέρα, δυσκολεύονταν να τις καθαρίσει.

Η άποψη μου: ο Μάρκοβιτς έχει καλές προδιαγραφές στόπερ, αλλά νομίζω ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι δύσκολο να σταθεί σέντερ μπακ με ύψος 1μ80 με 1μ82 που είναι ο Σέρβος. Υπάρχουν κάποιοι, που παίζουν και σε υψηλό επίπεδο, αλλά γενικά είναι οι εξαιρέσεις στον κανόνα, που θέλει τον στόπερ από 1μ85 και πάνω. Γι΄ αυτό και θεωρώ ότι οι προδιαγραφές του είναι ακόμη καλύτερες για εξάρι! Διότι το κομμάτι το ανασταλτικό το έχει κι έχει και πολύ καλή μπαλιά! Π.χ. μία πάσα του στην πλάτη της άμυνας της Βουλγαρίας ήταν υποδειγματική, για γκολ.

Βλέπει γήπεδο, έχει κι αρκετά καλή τεχνική και νομίζω ότι περισσότερο κι από στόπερ μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός αμυντικός μέσος, τύπου Μιλιβόγεβιτς, αν τον πιστέψει και τον δουλέψει κατάλληλα ο Ολυμπιακός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.