Ολυμπιακός: Όλα όσα έγιναν στο 9ο Σεμινάριο των Σχολών του

Ολυμπιακός: Όλα όσα έγιναν στο 9ο Σεμινάριο των Σχολών του

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Όλα όσα έγιναν στο 9ο Σεμινάριο των Σχολών του

bet365

Μέσα σε δύο ημέρες σε Καραϊσκάκη και Ρέντη, οι Σχολές του Δικτύου της Ακαδημίας από όλη την Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κορυφαίους επαγγελματίες του συλλόγου, όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία εκείνα που θα τους βοηθήσουν να γίνουν ακόμα καλύτεροι στη δουλειά τους, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Σκοπός του σεμιναρίου άλλωστε, που συνέπεσε με τα 20 χρόνια λειτουργίας της Ακαδημίας, είναι να ενισχύσει τη δικτύωση μεταξύ συνεργατών, προπονητών και στελεχών, μέσω ανταλλαγής απόψεων, προτάσεων και ιδεών. Ο Ολυμπιακός και η πρότυπη σε ελληνικό και όχι μόνο επίπεδο Ακαδημία του από τον Ρέντη, έδωσαν για ακόμα μία φορά το παράδειγμα σκύβοντας με μέριμνα πάνω τις μικρές ηλικίες, στοχεύοντας στη διαμόρφωση ισορροπημένων χαρακτήρων και προσωπικοτήτων αλλά ταυτόχρονα κοιτάζοντας με αισιοδοξία το «αύριο» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι 45 Σχολές του Δικτύου του Ολυμπιακού, μεταφράζονται σε 10.000 εν ενεργεία παιδιά, αριθμός πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού απώτερος σκοπός και ιδανικό σενάριο, είναι στο μέλλον ο πειραϊκός σύλλογος να τροφοδοτείται μόνο με παιδιά από τις Σχολές του.
Με την πλήρη συμπαράσταση του Βαγγέλη Μαρινάκη και της διοίκησης ο Ολυμπιακός έχει στόχο να εκπαιδεύσει με τέτοιο τρόπο το δυναμικό των Σχολών του, ούτως ώστε κάθε μία από αυτές να λειτουργεί σαν μονάδα scouting. Άλλωστε, πέρα από τις Σχολές σε Τορόντο, Σικάγο και Μελβούρνη, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να λειτουργήσει Σχολές σε Σουηδία και Κίνα.
Σάββατο 12/10 – Καραϊσκάκη
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ομιλίες από τον Διευθυντή της Ακαδημίας, Αντώνη Πίκουλα και τον Διευθυντή του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού, Βασίλη Νάνο, οι οποίοι καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους. Ο Νάνος, πήρε τον λόγο στην συνέχεια, αναλύοντας στους συνεργάτες του Δικτύου τον τρόπο λειτουργίας μιας σχολής ποδοσφαίρου και όσα χρειάζονται στην καθημερινότητα προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η παρουσία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που αφού μοιράστηκε προσωπικές ιστορίες με το κοινό, βράβευσε στη συνέχεια την Σχολή Θεσσαλονίκης. Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής του τμήματος scouting Αριέλ Ιμπαγάσα, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να οργανώνεται και να δουλεύει το συγκεκριμένο κομμάτι σε κάθε Ακαδημία ποδοσφαίρου.
Στην συνέχεια, ο προπονητής τερματοφυλάκων της Κ19 Λουίτζι Τσενάμο ανέλυσε τις βασικές αρχές στις οποίες πρέπει να στηρίζεται η προπόνηση και η μεθοδολογία για τη θέση του τερματοφύλακα ενώ ακολούθως ο προπονητής φυσικής κατάστασης της πρώτης ομάδας, Χρήστος Μουρίκης, παρουσίασε το μοντέλο του «ευφυούς ποδοσφαιριστή». Μέσα από πληθώρα βίντεο και αναπαραστάσεων στο προπονητικό χαρτί, προσέφερε μια ιδανική ευκαιρία στους συνεργάτες του «ερυθρόλευκου» Δικτύου να μπουν στα «άδυτα» της πρώτης ομάδας. Ο υπεύθυνος του τμήματος φυσιοθεραπευτών της Ακαδημίας Νίκος Κώστας, πήρε σειρά με την δική του παρουσίαση, προτού η πρωταθλήτρια Στίβου του Ολυμπιακού, Ανδριάνα Φέρρα, μιλήσει για την πορεία του επαγγελματία αθλητή από την παιδική-εφηβική ηλικία, μέχρι τον πρωταθλητισμό και την καταξίωση. Τη βράβευσή της πραγματοποίησε ο Κυριάκος Καραταΐδης.
Ο προπονητής της Κ17 του Ολυμπιακού και παλιά δόξα του συλλόγου, Δημήτρης Μαυρογενίδης, ανέβηκε εν συνεχεία στο πάνελ μεταφέροντας τη γνώση και την εμπειρία του, τόσο από την θέση του προπονητή όσο και από αυτή του παίκτη & ενώ οι Γιώργος Μαρτάκος και Γιάννης Βογιατζάκης ανέπτυξαν το θέμα της τεχνικής ανάλυσης τόσο σε επίπεδο προπόνησης όσο και σε επίπεδο αγώνων. Ξεχωριστή παρουσία, ήταν αυτή των Ντάνι Σβέντμπεργκ και Χένρικ Άρνενγκ, εκπροσώπων της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βέρμλαντ της Σουηδίας, οι οποίοι στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης του Ολυμπιακού και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, μίλησαν για τη δυναμική και την απήχηση που έχει στη χώρα τους το άθλημα & ενώ παράλληλα βραβεύτηκαν.
Κυριακή 13/10 – Ρέντη
Η δεύτερη ημέρα του Σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις στον Ρέντη, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει προπόνηση τερματοφυλάκων αλλά και πλήρες προπονητικό πρόγραμμα στις ηλικίες Κ10 – Κ13. Οι προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, έδωσαν τις κατευθυντήριες γραμμές σε επίπεδο μεθοδολογίας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα γύρω από την καθημερινή προετοιμασία των παιδιών. Η παρακολούθηση του αγώνα Κ17 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα της Super League, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το Σεμινάριο για τους συνεργάτες του Δικτύου του Ολυμπιακού.
Ξεχωριστές στιγμές, αποτέλεσαν η βράβευση για τα 20 χρόνια λειτουργίας της Ακαδημίας από την Σχολή της Μυτιλήνης αλλά και η συμμετοχή του Κώστα Ηλιάδη, μέχρι πέρυσι τερματοφύλακα στην ομάδα Κ17 και πλέον προπονητή τερματοφυλάκων στην Σχολή Ρέντη. Ακόμα, η Σχολή της Κύπρου καθώς και αυτή του Ταύρου, βραβεύτηκαν από τη Διοίκηση της Ακαδημίας για την πολυετή συνεργασία και προσφορά τους στο Δίκτυο. Τέλος, ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στους Χρήστο Σολωμό και Έλσα Πιτσάκη για την ξεχωριστή προσφορά τους και δουλειά, απολύτως απαραίτητη για την διοργάνωση και τέλεση του Σεμιναρίου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα