Ίλια Ίβιτς: «Η δική μου Α.Ε.Κ.»!

Ίλια Ίβιτς: «Η δική μου Α.Ε.Κ.»!

Γιώργος Τσακίρης
Ίλια Ίβιτς: «Η δική μου Α.Ε.Κ.»!

bet365

Συνάντηση για περίπου δυο ώρες είχε ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής με τους ρεπόρτερ της Ένωσης και μίλησε για όλα όσα αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα, για το παρόν και το μέλλον και για μεταγραφικά με το εξτρέμ και το στόπερ να είναι μπροστά ενόψει Γενάρη...

Τους άξονες της δουλειάς του και τη γενικότερη φιλοσοφία του παρουσίασε ο Ίλια Ίβιτς σε συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της Ένωσης σε μια ελεύθερη κουβέντα μίλησε για τα ζητήματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα για το σήμερα, αλλά και για το μέλλον. Αναφέρθηκε στην ταυτότητα που θέλει να αποκτήσει η ΑΕΚ, στις μεταγραφικές του αναζητήσεις και στις ανάγκες ενίσχυσης του ρόστερ, στη διεύρυνση του δικτύου scouting, αλλά και των επαφών με ατζέντηδες. Ο Ίβιτς στήριξε τον Νίκο Κωστένογλου, υπογράμμισε την αναγκαία αξιολόγηση όλων των παικτών παιχνίδι με παιχνίδι και τόνισε πως η ΑΕΚ δεν πρόκειται να πετάξει λευκή πετσέτα τη σεζόν που διανύουμε.

Πάνω απ' όλα όμως έδειξε απόλυτα έτοιμος στην επιστροφή του για να δημιουργήσει τη δική του ΑΕΚ, που θα διακρίνεται από τη σωστή νοοτροπία και αγωνιστική φιλοσοφία που θα ταιριάζει με το dna της Ένωσης όπως πολύ καλά γνωρίζει ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής από το πέρασμά του σαν ποδοσφαιριστής και (ξανά) τεχνικός διευθυντής.

Η φιλοσοφία

Ο Ιλια Ιβιτς αυτό που επιθυμεί είναι η ΑΕΚ να αποκτήσει τη δική της αγωνιστική ταυτότητα με επιθετικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένο σχηματισμό, με τους νέους παίκτες που θα εντάσσονται στο ρόστερ να έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα ταιριάζουν με τα χνώτα της ομάδας. Για παράδειγμα ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης θεωρεί πως ένα σημαντικό κριτήριο στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας είναι το παιχνίδι από τα άκρα, με την παρουσία ικανών εξτρέμ στο ρόστερ, για να ανοίγει η αντίπαλη άμυνα, μιας και στην πλειοψηφία των αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα ο αντίπαλος στα ματς της ΑΕΚ θα αμύνεται. Ουσιαστικά η επιλογή των μεταγραφικών στόχων θα γίνεται με βάση τη συγκεκριμένη φιλοσοφία της ΑΕΚ, ενώ πάνω σε αυτήν ο Ιβιτς θέλει να ταιριάζει και την επιλογή προπονητή, ο οποίος θα συνεργάζεται με το δικό του τεχνικό τιμ, αλλά και με πρόσωπα που ήδη βρίσκονται εντός του αγωνιστικού τμήματος.

Το θέμα προπονητή

Αναφορικά με το θέμα του προπονητή, ο Ίλια Ίβιτς ήταν κάθετος. Υπογράμμισε ότι η ομάδα έχει τον Νίκο Κωστένογλου, με τον οποίο μάλιστα έχει μια πολύ καλή συνεργασία. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής όταν ήρθε στην ΑΕΚ είναι γνωστό ότι είχε κάνει επαφές για την αντικατάσταση του Μιγκέλ Καρντόσο, ωστόσο από τη στιγμή που «ναυάγησε» η περίπτωση της επιστροφής του Πογέτ και δεν βρέθηκε κάτι καλύτερο, πάρθηκε η απόφαση της μονιμοποίησης του Κωστένογλου, τον οποίο στηρίζει και τη δεδομένη χρονική περίοδο θα ήταν και εγκληματικό να ισχύει κάτι το διαφορετικό...

Φάκελος μεταγραφές

Ο Ίβιτς δεν θέλησε να μπει σε ονοματολογία, ωστόσο έδωσε στίγμα αναφορικά με τους άξονες που έχει στο μεταγραφικό του πλάνο. Επισήμανε πως θέλει κάθε έξι μήνες, δηλαδή σε κάθε μεταγραφική περίοδο, να προσθέτει ποιότητα και προσωπικότητα στο ρόστερ και η ομάδα να βελτιώνεται μέσα από τις μονάδες. Οι μεταγραφές στις οποίες στοχεύει χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Το πρώτο είναι οι προσθήκες να διαθέτουν ποιότητα και να έρχονται για να κάνουν τη διαφορά. Το δεύτερο είναι να γίνονται κινήσεις με παίκτες που θα θεωρούνται επένδυση για το μέλλον και το τρίτο είναι οι προσθήκες να γίνονται σε θέσεις που το ρόστερ της έχει ανάγκη, καλύπτοντας κενά που υπάρχουν. Ο Ίβιτς έχει διαπιστώσει πως αυτό που λείπει από την ΑΕΚ είναι η ταχύτητα καθώς το σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζεται με ένταση και σε υψηλό ρυθμό. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που έχει ανάγκη το ρόστερ είναι ένα αριστεροπόδαρο στόπερ, ένα χαφ με ύψος και αθλητικά προσόντα και ένα εξτρέμ με αριστερό πόδι.

Η μεταγραφική αναζήτηση παικτών με τέτοια χαρακτηριστικά έχει αρχίσει ενόψει Γενάρη και αν η ΑΕΚ βρει αυτό που θέλει τότε θα αποκτηθούν τέτοιοι ποδοσφαιριστές. Διαφορετικά η στόχευση θα μεταφερθεί για το καλοκαίρι. Βέβαια ο Ίβιτς έχει πάντα τα μάτια του ανοικτά ώστε η ΑΕΚ να είναι έτοιμη να αρπάξει την ευκαιρία στο μεταγραφικό παζάρι ανεξάρτητα από τη θέση που ψάχνει. Από την άλλη φυσικά υπάρχει και το κομμάτι των πωλήσεων, μιας και το ρόστερ είναι ήδη μεγάλο, με τον Ίβιτς να τονίζει ότι οι μεταγραφικές προσθήκες πρέπει να συνδυάζονται με πωλήσεις παικτών, λαμβάνοντας υπόψη πάντα το οικονομικό συμφέρον. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σε σχέση με τις μεταγραφές ο Ίβιτς ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάποια παρεμβατικότητα σε αυτόν τον τομέα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σχέσεις με γραφεία ατζέντηδων

Στον τομέα αυτό η ΑΕΚ είναι γνωστό πως υστερούσε τα προηγούμενα χρόνια και μια από τις βασικές επιδιώξεις του Ίβιτς είναι να ανοίξει πόρτες, στις οποίες ο σύλλογος δεν είχε πρόσβαση. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής της Ένωσης δεν έχει στο πλάνο του να συνεργαστεί αποκλειστικά με συγκεκριμένα γραφεία ατζέντηδων, αλλά αυτό που θα επιδιώξει είναι να δημιουργήσει επαφές με ένα ευρύ φάσμα ατζέντηδων ώστε να πάρει το καλύτερο δυνατό τόσο σε ό,τι αφορά τις αγορές ποδοσφαιριστών όσο και σε πωλήσεις. Επίσης για τον Ίβιτς σημαντικό είναι η ΑΕΚ να διευρύνει το τμήμα scouting και να αποκτήσει έμπιστους συνεργάτες σε αρκετές αγορές στον ποδοσφαιρικό χάρτη, όπως Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Αφρική, προκειμένου η ΑΕΚ να αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε αυτές. Γι' αυτό το λόγο ήδη αντικαταστάθηκε ο Λαγωνικάκης με τον Φανούρη Γουνδουλάκη όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Ίβιτς...

Η τωρινή σεζόν

Ο Ίβιτς ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ δεν πετάει λευκή πετσέτα και πως είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να παίρνει νίκες για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Επισήμανε πως στο διάστημα της διακοπής που βρισκόμαστε, όπως έγινε και στο προηγούμενο του Σεπτεμβρίου, στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο θα συνεχίσουν τη δουλειά ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση, τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι δεν ψάχνει για δικαιολογίες και πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κατηγορήσει τους προηγούμενους για τη δουλειά που γινόταν.

Το ρόστερ

Όσον αφορά το ρόστερ, ο Ίβιτς υπογράμμισε ότι άπαντες βρίσκονται υπό αξιολόγηση. Δηλαδή όχι μόνο οι παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα, αλλά από όλους όσους ανήκουν στο ρόστερ, το τεχνικό επιτελείο και ο ίδιος περιμένουν να δουν πράγματα. Για τους Ζεράλντες και Βέρντε τόνισε πως χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, για τον Ολιβέιρα επισήμανε ότι λόγω του τραυματισμού του πήγε πίσω και πως περιμένει να δείξει την αξία του μιας και πρόκειται για έναν ικανότατο επιθετικό, ενώ για τους Γαλανόπουλο και Σαμπανάτζοβιτς είπε πως ο πρώτος έχει τη δυνατότητα να παίζει τόσο ως εξάρι αλλά και ως οκτάρι, ενώ για τον δεύτερο ότι είναι ένας παίκτης που τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με τη θέση «6» μέσα στο γήπεδο.

Το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα

Ο Ίβιτς, μιλώντας για τα Σπάτα, ανέφερε πως ο επόμενος στόχος είναι να εμπλουτιστεί το προπονητικό κέντρο ώστε να γίνεται όλη η αποθεραπεία των παικτών εκεί προκειμένου ο παίκτης να μην επιβαρύνεται με μετακινήσεις. Πάντως αναγνώρισε πως σε σχέση με την ΑΕΚ που βρήκε στην πρώτη του θητεία έχει διαπιστώσει πολύ καλύτερες βάσεις σήμερα, τονίζοντας πως τότε σε όλα τα επίπεδα είχαν ξεκινήσει από το μηδέν, ενώ τώρα ο σύλλογος έχει εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.

Για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ

Ο Ίβιτς ρωτήθηκε και για τα ατού που έχουν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα αβαντάζ από το γεγονός ότι έχουν τον ίδιο προπονητή εδώ και δύο χρόνια, ενώ στον ΠΑΟΚ το θετικό είναι ότι έχει έναν κορμό παικτών που αγωνίζονται βασικοί εδώ και μια τριετία. Μάλιστα, επισήμανε πως δεν του αρέσουν οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ καθώς κάτι τέτοιο δεν κάνει καλό σε καμία ομάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα