Η επόμενη «μάχη» του Αμπέλ Φερέιρα

Η επόμενη «μάχη» του Αμπέλ Φερέιρα

Η επόμενη «μάχη» του Αμπέλ Φερέιρα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει μία πολύ ιδιαίτερη ποδοσφαιρική πραγματικότητα για τον ΠΑΟΚ τώρα που επιστρέφουν οι Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια. Και κάτι ακόμη για το VAR…

Αυτή η διακοπή βρίσκει τον ΠΑΟΚ σε καλύτερη φάση. Το γράψαμε πολλές φορές... Όσα έγιναν μετά τον αγώνα κόντρα στον Άρη, με την ανοικτή κουβέντα στα αποδυτήρια έπειτα από τις δηλώσεις Κρέσπο, αλλά και την πρόταση της Σπόρτινγκ με τον τρόπο που την αντιμετώπισε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης, όλα αυτά έδωσαν μεγάλη ώθηση στην ομάδα.

Κάπως έτσι φθάσαμε σε μία φάση να περνάει η πιο δύσκολη τετράδα αγώνων, με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει μόνο οκτώ βαθμούς, αλλά να έχει ξεπεράσει αρκετά ποδοσφαιρικά ζητήματα που τον ταλαιπωρούσαν. Όχι όλα, αλλά βρίσκεται πλέον σε πολύ καλό δρόμο:

- Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει εμπεδώσει μία πιο επιθετική φιλοσοφία και σε κάθε του αγώνα παράγει με ωραία και ομαδικό τρόπο αρκετές φάσεις.

- Η ομάδα έχει αντιληφθεί το θέμα της αμυντικής αναποτελεσματικότητας και ήδη δουλεύει έντονα για να το αντιμετωπίσει.

- Ο προπονητής «πατάει» πολύ καλύτερα και ήδη παίρνει δύσκολες αποφάσεις που πιστεύει ότι θα ανεβάσουν τον ΠΑΟΚ περισσότερο.

- Όλα αυτά δημιουργούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εντός ομάδας και λίγο παραπάνω ενθουσιασμό εκτός…

- Οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι απουσίαζαν έχουν επιστρέψει. Μπήκε ο Μαουρίσιο, ενώ… έρχεται ο Βιεϊρίνια.

Εδώ είμαστε όμως…

Αυτό το τελευταίο μεγάλο γεγονός, έχει και μια ιδιαίτερη παράμετρο που χρήζει αντιμετώπισης.

Τονίζουμε ότι πρόκειται για ένα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ θετικό γεγονός. Οι δυο τους έλειψαν σε τεράστιο βαθμό και τώρα μπαίνουν στο γήπεδο. Αλλά…

Αφού επιστρέψουν και οι δύο συγκεκριμένοι παικταράδες των πρωταθλητών, διαμορφώνεται ένα ρόστερ 22 παικτών οι οποίοι περιμένουν και «πιέζουν» για να παίξουν. Που και πώς;

Ο ΠΑΟΚ που αποκλείστηκε από την Ευρώπη, δεν έχει και κύπελλο μέχρι τον Ιανουάριο, άρα σε αυτή τη φάση της χρονιάς δίνει μόνο τρία ματς το μήνα, αφού έχουμε και συνεχόμενες διακοπές. Τρία ματς το μήνα, όπου περιμένουν να παίξουν 22 πολύ καλοί ποδοσφαιριστές.

Ο Φερέιρα τους είχε προειδοποιήσει πριν την Σλόβαν ότι αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα, αλλά… ό, τι έγινε-έγινε. Τώρα τι γίνεται;

Συνήθως στο ποδόσφαιρο και στις κακές στιγμές… αυτός που δεν παίζει είναι ο καλύτερος. Το περασμένο διάστημα η πιο συχνή-επίμονη έως και κουραστική ερώτηση που γίνονταν, ήταν…. «γιατί δεν παίζει ο Στοχ»;

Όπως και να έχει υπάρχει ένα θέμα διαχείρισης για τον Αμπέλ Φερέιρα, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ΔΕΝ έχει τόσες πολλές παραστάσεις και εμπειρίες στην προπονητική του καριέρα, ειδικά σε τόσο πιεστικές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ.

Τώρα λοιπόν που το ρόστερ γέμισε πάρα μα πάρα πολύ και ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι για 4-5 θέσεις «μάχονται» 11-12 ποιοτικοί παίκτες, ο Φερέιρα θα πρέπει να δώσει μία ακόμη μάχη. Είναι μάχη σωστών επιλογών, σωστής διαχείρισης, αλλά και ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης που πάντα είναι απαραίτητη για κάθε προπονητή που οφείλει να κερδίσει τα αποδυτήριά του. Μην ξεχνάμε ότι από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Από τις σχέσεις και το κλίμα στα αποδυτήρια.

Για να τον δούμε λοιπόν τον Πορτογάλο και να δούμε και όλους τους άλλους γύρω-γύρω που πρέπει να τον βοηθήσουν…

* Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ κοστίζει το σύστημα γραμμών που μπορεί (και πρέπει) να χρησιμοποιεί το VAR στα ελληνικά γήπεδα. Τα λεφτά δεν είναι λίγα, ούτε βέβαια και τόσα πολλά ώστε να ξεπεραστεί ένα ακόμη πρόβλημα. Όσοι θέλουν περισσότερη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο θα ψάξουν και θα βρουν λύση για να μπουν και οι γραμμές που θα μειώσουν και αυτά τα λάθη. Όσοι (οι γνωστοί λίγοι) επιθυμούν να παρεμβαίνουν με διάφορους τρόπους χρησιμοποιώντας τον ανθρώπινο παράγοντα, είναι βέβαιο πώς θα εμποδίσουν και αυτή την προσπάθεια.

* Όσο και αν γίνεται μεγάλη προσπάθεια να απαξιωθεί η δίκη των στημένων (ακόμη και από μάρτυρες) ο κόσμος ξέρει και καταλαβαίνει. Τι έγινε εκείνα τα περίεργα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τι προσπάθεια γίνεται τώρα, που επιτέλους ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.