Λαμία - Παναιτωλικός 0-0

Δημήτρης Ρούσσος
Λαμία - Παναιτωλικός 0-0

bet365

Στην... πισίνα της Λαμίας, η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Παναιτωλικό που πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα. Δοκάρι ο Βάντερσον για τους γηπεδούχους.

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον του αγώνα ήταν μεγάλο και αυτό μάλλον δεν χωρούσε ιδιαίτερη ανάλυση. Ο Παναιτωλικός ήταν ουσιαστικά... τελευταίος, ως η μόνη ομάδα χωρίς βαθμό ως τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ η Λαμία είχε χάσει τη νίκη στο παρά... ένα απ' τον Πανιώνιο και χρειαζόταν ένα «τρίποντο» για να ανέβει βαθμολογικά. Τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πίεσαν λίγο παραπάνω, αλλά το τελικό 0-0 είναι η πραγματικότητα με την οποία πρέπει να συμβιβαστούν αμφότεροι, ακόμα και οι Αγρινιώτες που μέτρησαν για πρώτη φορά βαθμό την 6η αγωνιστική.

Ο Σωτήρης Αντωνίου δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά τη συνήθη διάταξη που επιλέγει φέτος. Ο Βελλίδης βρέθηκε στην εστία, με τους Βύντρα, Αντέτζο και Πλιάτσικα σε τριάδα στην άμυνα. Ο Σκόνδρας και ο Βάντερσον έπαιξαν στις πτέρυγες, με τον Μπεχαράνο και τον Δημούτσο ως αμυντικά χαφ. Ο Ρόμανιτς και ο Τιρόνε, που έκανε το ντεμπούτο του με τα κυανόλευκα, βρέθηκαν μπροστά τους και ο Καραμάνος στην κορυφή της επίθεσης.

Για τους φιλοξενούμενους ο Κάστρο επέλεξε για ακόμα μια φορά το 4-3-3 με τον Γιαννακόπουλο στην εστία, τους Σανιά και Μπάλμπι ως μπακ και τον Μαρσιάλ με τον Σίεστεντ στο κέντρο της άμυνας. Ταχάρ και Λουσέρο πήραν θέση στον άξονα, ο Ντάλσιο ήταν ο οργανωτής, οι Ντίας και Ρομάν στα «φτερά» και ο Μοράρ έπαιξε ως ο μοναδικός προωθημένος.

ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΑΣΕΙΣ, ΟΥΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε έναν αγωνιστικό χώρο επιβαρυμένο απ’ τη βροχή, που σε άλλα σημεία η μπάλα «κολλούσε» απ’ την αντίσταση και σε άλλα… έτρεχε. Η πρώτη καλή στιγμή πάντως καταγράφηκε ανεξάρτητα απ’ τις συνθήκες, για τους γηπεδούχους, με τον Καραμάνο να σουτάρει δυνατά από πλάγια θέση στην περιοχή και τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ.

Η «απάντηση» στις φάσεις ήρθε για τον Παναιτωλικό με τον Λουσέρο, που έπιασε αμαρκάριστος κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά το κόρνερ του Μοράρ, αλλά ο Βελλίδης ενστικτωδώς άπλωσε τα χέρια κι απομάκρυνε πάνω απ’ το δοκάρι του. Στο 28’ ο Δημούτσος δοκίμασε ξανά τα αντανακλαστικά του Γιαννακόπουλου, παίρνοντας το κόρνερ, ενώ οι καλύτερες φάσεις προέκυψαν προς το τέλος του ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα στο 36’ ο Ντάλσιο προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά εξ επαφής, έχοντας πλάτη στην εστία, αλλά η παρέμβαση του Αντέτζο έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Αν μάλιστα το πρώτο γκολ της αναμέτρησης έφτασε να πλησιάζει περισσότερο από ποτέ σ’ εκείνο το σημείο, ο Ρόμανιτς έφτασε ακόμα πιο κοντά στο 45’. Τότε ο Μαρσιάλ έκανε τρομερό λάθος, δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα, προδόθηκε απ' τον κακό αγωνιστικό χώρο και έβγαλε τετ α τετ τον Ρόμανιτς, που όμως επίσης δεν κοντρόλαρε σωστά και ο Γιαννακόπουλος βγήκε έγκαιρα και μπλόκαρε.

Η ΛΑΜΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ, Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΤΟΝ… ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ

Το δεύτερο ημίχρονο δεν βρήκε τις ομάδες έτοιμες να διεκδικήσουν το γκολ, όμως όταν ξεκίνησε ο κύκλος των χαμένων… ευκαιριών, περιλάμβανε αρκετές συγκινήσεις.

Στο 62’ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 1-0, όμως το δυνατό σουτ του Βάντερσον βρήκε στο δοκάρι του Γιαννακόπουλου! Λίγα λεπτά μετά (67’) ήταν η σειρά του Αντέτζο με κεφαλιά να απειλήσει και τη μπάλα να φεύγει πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 72’ οι Φθιωτοί είχαν τρομερή διπλή ευκαιρία, πρώτα με τον Καραμάνο να πιάνει την κεφαλιά και τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει και στο ριμπάουντ τον Τουράμ να στέλνει τη μπάλα άουτ από εξ επαφής!

Στο 74’ ήταν η σειρά του Ρόμανιτς να σουτάρει και τον Έλληνα τερματοφύλακα των «καναρινιών» να αποκρούει, ενώ οι αλλαγές του Κάστρο λίγο μετά (74’ Μιμίτο, 77’ Ντουάρτε) δεν άλλαξαν την κατάσταση.

Το «φιλμ» του αγώνα έκλεισε πάντως με τον Παναιτωλικό να φτάνει μια «ανάσα» απ’ το να… κλέψουν τον αγώνα, όταν ο Αριγίμπι έκλεψε απ’ τον Σάλιακα, κινήθηκε έξω απ’ την περιοχή και πλάσαρε σύριζα στο δεξί δοκάρι του Βελλίδη. Η πίεση των γηπεδούχων εξαντλήθηκε εκεί, με τις δυο ομάδες να μένουν σε ισορροπία.

MVP: Με πολλές σπουδαίες αποκρούσεις στο ενεργητικό του, ο Γιαννακόπουλος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και σίγουρα αυτός που ξεχώρισε από πλευράς Παναιτωλικού. Ειδικά στο δεύτερο μέρος είπε «όχι» στις καλές φάσεις της Λαμίας, όταν αυτή πίεσε έντονα.

Στο ύψος του: Ο Αντέτζο έκανε πολύ καλή δουλειά με τον Μοράρ, προλαβαίνοντας με έγκαιρες επεμβάσεις να κρατήσει τον κίνδυνο μακριά απ’ την περιοχή της ομάδας του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τιρόνε δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις ανάγκες του αγώνα και δεν προσέφερε ουσιαστικά στην επίθεση της Λαμίας. Αντικαταστάθηκε νωρίς λόγω ενοχλήσων κι έτσι δεν μπόρεσε για έναν ακόμα λόγο να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα με την παρουσία του στο παιχνίδι.

Η «γκάφα»: Στο 45’ έγιναν δυο τέτοιες στην ίδια φάση! Πρώτα ο Μαρσιάλ προσπάθησε να διώξει στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, η μπάλα κόλλησε και έδωσε την ευκαιρία στον Ρόμανιτς να «ξεχυθεί» ανενόχλητος απέναντι στον Γιαννακόπουλο, ωστόσο ο Σέρβος με τη σειρά του άνοιξε πολύ το κοντρόλ και το τερέν λειτούργησε… αντίστροφα, οδηγώντας τον στην απώλεια του ελέγχου της και ταυτόχρονα μιας σπουδαίας φάσης.

Το «στραγάλι»: Ο Κατσικογιάννης ακολούθησε τις φάσεις υπό δύσκολες συνθήκες, μοίρασε κάρτες όταν έπρεπε και γενικά βοήθησε τον ρυθμό σε ένα γήπεδο που απαιτούσε πολλά απ’ τους ποδοσφαιριστές.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Παναιτωλικός πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα και μάλλον θα πρέπει να… πανηγυρίζει, αφού πιέστηκε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να γνωρίσει μια ακόμα ήττα. Η Λαμία μπορεί να αισθάνεται κι ανικανοποίητη απ’ το τελικό αποτέλεσμα, αφού αν ήταν λίγο πιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να πανηγυρίσει.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Τιρόνε (51’ Τουράμ), Καραμάνος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Σκόνδρας (84’ Σάλιακας), Βύντρα (65’ Βασιλόγιαννης), Βάντερσον

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λουίς Κάστρο): Γιαννακόπουλος, Μοράρ, Σανιά, Ντάλσιο, Ντίας (77’ Ντουάρτε), Λουσέρο, Μπάλμπι, Ρομάν (61’ Αριγίμπι), Σίεστεντ, Ταχάρ, Μαρσιάλ (73’ Μιμίτο)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα