Αν δεν αλλάξει θα βλέπει την εξάδα με το… κυάλι!

Αν δεν αλλάξει θα βλέπει την εξάδα με το… κυάλι!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Αν δεν αλλάξει θα βλέπει την εξάδα με το… κυάλι!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει τις μεγάλες αδυναμίες του Παναθηναϊκού που τον έχουν φέρει στα χαμηλά της βαθμολογίας και αναγνωρίζει το λάθος του για το ακυρωθέν γκολ του Ζαχίντ στη Ριζούπολη.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Δώνη. Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στην Ριζούπολη κόντρα στην Ξάνθη ήταν από τις καλύτερες στην φετινή χρονιά. Σκεφτείτε πόσο χάλια ήταν η πλειοψηφία των προηγούμενων! Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το σύνολο του Έλληνα τεχνικού κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι, είχε ενέργεια, έβγαλε κάποιους αυτοματισμούς αλλά και πάλι έξω από την περιοχή του έλειψε αυτή η μία επαφή που θα κάνει την διαφορά και θα ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Όπως του έλειψε και ένας κανονικός σέντερ φορ σε καλή κατάσταση, να μπορεί να κάνει τα βασικά. Η επιλογή του Κολοβού ήταν άστοχη.

Παρόλα αυτά, παρά την αδυναμία βρει καθαρές ευκαιρίες, μέσα από τις στημένες φάσεις το Τριφύλλι θα μπορούσε να σκοράρει αλλά τόσο ο Πούγγουρας όσο και ο Δώνης δεν είχαν την σωστή επιλογή στον αέρα.

Με κατοχή της μπάλας στο 77% ήταν ξεκάθαρο για το ποια ομάδα έκανε κουμάντο πάνω στο χορτάρι. Υπό αυτή την συνθήκη, ο Παναθηναϊκός ναι ήταν καλός. Όπως καλός ήταν και στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι και το 75᾽. Από εκείνο το σημείο και μετά έχασε το μυαλό του, προσπάθησε να παίξει βιαστικά, να μεταφέρει χωρίς υπομονή την μπάλα στην περιοχή, αφήνοντας στην άκρη παράλληλα την ανασταλτική του συμπεριφορά. Και το πλήρωσε στο φινάλε.

Με το ξεκίνημα που έχει κάνει στην σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συζήτησης το αν έπαιξε καλά. Τι να το κάνεις, όταν το Τριφύλλι βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας συγκεντρώσει όλους και όλους 5 βαθμούς, σε ένα πρόγραμμα έξι αγωνιστικών που το καλοκαίρι φαινόταν βατό και ιδανικό για μια καλή εκκίνηση.

Αν δεν αλλάξει τις μεγάλες του αδυναμίες, αν δεν βελτιωθεί ριζικά, θα βλέπει την εξάδα με το κυάλι και στο τέλος της κανονικής διάρκειας θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό και θα αναγκαστεί να δώσει τα πιο αδιάφορα(εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) παιχνίδια της ιστορίας του στα play out.

Ποιες είναι αυτές;

*Δεν σκοράρει σε κανονική ροή παιχνιδιού με τίποτα. Είναι σούπερ απογοητευτικό το στατιστικό για τα γκολ του Παναθηναϊκού. Σε έξι ματς, μόλις ένα! Ακόμη και με τα πέναλτι, τα 4 τέρματα σε 540 αγωνιστικά λεπτά παραπέμπουν σε Λεβαδειακό και όχι σε Παναθηναϊκό! Και αν ήταν θέμα αποτελεσματικότητας, θα λέγαμε πως δεν γίνεται κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γκολ. Εδώ μιλάμε, όμως, για ζήτημα παραγωγής. Οι ευκαιρίες της Νέας Σμύρνης φαίνεται πως είναι η εξαίρεση σε έναν κανόνα που υπαγορεύει πως αυτό το σύνολο δεν μπορεί να παράξει φάσεις με μία αξιόλογη συχνότητα.

* Παίζει με μεγάλη αφέλεια όταν κυνηγάει το γκολ. Ο Παναθηναϊκός αφήνει τόσους κενούς χώρους όταν το σκορ είναι στο μηδέν ή όταν κυνηγάει να ισοφαρίσει, παίζει με τόσα μεγάλα ρίσκα που απέναντι σε μία ομάδα που είναι στοιχειωδώς δουλεμένη στο επιθετικό τρανζίσιον(όπως η Ξάνθη) δεν υπάρχει περίπτωση να μην απειληθεί σοβαρά να πάθει ζημιά.

* Δεν έχει πάρει, παρά ελάχιστα από τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Με εξαίρεση τον Σένκεφελντ που έχει ανεβάσει επίπεδο την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και τον ορεξάτο αλλά δίχως φοβερή ουσία Περέα, ο Ζαχίντ έχει προσφέρει λίγα, ο Μολό ακόμη πιο λίγα, ο Μπεκ τίποτα, ο Κολοβός επίσης τίποτα παρά την επιμονή του Δώνη στην χρησιμοποίησή του, ο Νούνες μετά την γκέλα στο ματς με τον ΟΦΗ… εξαφανίστηκε, ο Φάουστο άργησε να έρθει, έχει θέμα και είναι εκτός.

O Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει εντός έδρας «τρίποντο», καθώς δεν νίκησε ούτε τον ΟΦΗ, ούτε τον Ολυμπιακό, ούτε και την Ξάνθη στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Σε ένα-υποτίθεται- εύκολο πρόγραμμα, το «τριφύλλι» έβαλε στο σακούλι μόλις πέντε βαθμούς και έχει κάνει πολύ δύσκολη την ζωή του ενόψει της συνέχειας! Και ακολουθεί επικίνδυνη αποστολή στο Περιστέρι, η Λάρισα στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η ΑΕΚ εντός έδρας.

Αν σε αυτά τα τέσσερα ματς οι «πράσινοι» δεν καταφέρουν να πάρουν τουλάχιστον 7 από τους διαθέσιμους 12 βαθμούς η προοπτική της πρώτης εξάδας θα αρχίζει να ξεμακραίνει επικίνδυνα...

Υ.Γ1: Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Και η αναγνώριση, η παραδοχή ενός λάθους θεωρώ πως αποτελεί προτέρημα. Εξάλλου από τα λάθη μας γινόμαστε καλύτεροι και μαθαίνουμε. Στο ποστ του Σαββάτου έγραψα πως ο Κολοβός είναι οφσάιντ, έχοντας παρασυρθεί από το κεφάλι του Έλληνα επιθετικού και την γραμμή. Ο Κολοβός καλύπτεται και το τέρμα ακυρώθηκε λανθασμένα. Το είδα, το ξαναείδα, παρακολούθησα και τις απόψεις των ειδικών στις τηλεοπτικές εκπομπές την Κυριακή και θα ήταν αστείο να επιμείνω σε ένα λάθος. Σηκώνω χέρι, λοιπόν, αναγνωρίζω την μ@λ@*@$ μου και προχωράμε. Τώρα θα μου πείτε γιατί να το κάνεις αυτό και δεν το αφήνεις να περάσει; Γιατί αυτό είναι το σωστό. Πάμε παρακάτω...

Για το γκολ της Ξάνθης η φάση είναι τόσο οριακή, στο var δεν έδειξε να έχουν γραμμή ώστε να κρίνουν τα χιλιοστά, οπότε για εμένα δεν υπάρχει δόλος να σε αδικήσουν σε αυτή την φάση. Μακάρι το πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού να ήταν το… κυνήγι από τους διαιτητές. Που δεν είναι, γιατί έως τώρα κανείς δεν σε κυνηγάει. Και γιατί να το κάνει, άλλωστε, όταν αγωνιστικά βγάζεις συστηματικά μόνος σου τα μάτια σου και δεν έχεις στόχο στο φετινό πρωτάθλημα λόγω της ανεκδιήγητης διοίκησης της ΠΑΕ;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.