Πλέον οι αλλαγές δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη

Πλέον οι αλλαγές δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη

Πλέον οι αλλαγές δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την ανάγκη ριζοσπαστικών αλλαγών στον Άρη, την ποδοσφαιρική αφέλεια του με τον Ολυμπιακό και τον… επαγγελματία Τζοβάρα.

Λαμία - Παναιτωλικός με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση δεν υφίσταται και καθώς οι αγωνιστικές αδυναμίες του Άρη παραμένουν οι ίδιες και απαράλλαχτες από το ξεκίνημα του φετινού αγωνιστικού μαραθωνίου, είναι προφανέστατο πλέον ότι η επιβολή ριζοσπαστικών αλλαγών δεν στοιχειοθετεί επιλογή, αλλά ανάγκη. Ακούγοντας και βλέποντας χθες τον Τόλη Τερζή, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, (μου) καλλιεργήθηκε η αίσθηση ότι ένιωσε ότι ο κύκλος του στην τεχνική ηγεσία του Άρη έχει κλείσει και με την άποψη περί άμεσης αλλαγής αγωνιστικού προσώπου, προφανώς έβαλε την υπογραφή του στο έγγραφο που υποχρεώνει τη διανδρία του Άρη να προχωρήσουν α) στην πρόσληψη προπονητή και β) ίσως στην εφαρμογή μέτρων που είχαν συζητήσει μετά τον αγώνα με τον Βόλο.

Οι άσχετοι και οι… εφαρμοστές των (επικοινωνιακών) διατεταγμένων υπηρεσιών θα πουν τα δικά τους και στην πραγματικότητα, τούτο ουδόλως αγγίζει τους έχοντας γνώση τα του Άρη γιατί οι τελευταίοι ξέρουν και αντιλαμβάνονται τον ρόλο των πρώτων, ποιους υπηρετούν και κατ’ επέκταση τι οφέλη έχουν σε όλα τα επίπεδα. Η ανάγκη για αλλαγές δεν καλλιεργείται μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και το δύστυχο για τον Άρη είναι ότι δεν παρουσίασε κάτι διαφορετικό σε σχέση με ό,τι έδειξε στα άλλα παιχνίδια. Η απόδοσή του είναι σαν… καρδιογράφημα νεκρού ανθρώπου. Μια ευθεία γραμμή.

Προσωπικά, κουράστηκα να γράφω για το πρόβλημα στη δεξιά πλευρά της άμυνας, για την αδυναμία στα χαφ, για το πρόβλημα στην αλληλοκάλυψη και φυσικά για τη μη ύπαρξη αξιόλογου τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια. Ωστόσο, δεν μου φταίει ο Έμαν γιατί αυτό το παιδί ρίχθηκε σαν το πεντάχρονο παιδί στα… μπλε νερά της θάλασσας δίχως σωσίβιο. Μου φταίνε αυτοί που τον επέλεξαν και κυρίως γιατί δεν φρόντισαν να πάρουν έναν επαγγελματία πίσω από τον Χουλιάν Κουέστα. Όπως φταίνε για την υπερφόρτωση στα δημιουργικά χαφ και την ανισορροπία του ρόστερ. Αυτά τα γράψαμε, μ’ αυτά τα λάθη θα πορευτεί ο Άρης μέχρι τον Γενάρη με την ελπίδα ότι δεν θα χάσει περισσότερο έδαφος απ’ ότι ήδη απώλεσε…

Αυτά είναι τα λάθη του καλοκαιριού τα οποία αναδεικνύονται κάθε εβδομάδα. Κοιτώντας δηλαδή τον αγώνα με τον Βόλο, μετά αυτόν με τη Λάρισα και συνεχίζοντας με τον Ολυμπιακό όπου εκεί υπάρχουν και δύο ακόμη δεδομένα. Η ποιοτική ανωτερότητα του αντιπάλου αλλά και ο ρόλος του διαιτητή Τζοβάρα. Το επίπεδο της διαιτησίας του ήταν τραγικό, μονόπλευρο και καταλυτικό στην εξέλιξη του αγώνα. Δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα, αλλά την εξέλιξη του παιχνιδιού σ’ αυτές τις «λεπτομέρειες» ενός αγώνα οι οποίες όμως δεν είναι λεπτομέρειες αλλά διαμορφώνουν τις στιγμές της κάθε ομάδας. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι τα κριτήρια στις επαφές, όπου ο διαιτητής από τη Φθιώτιδα φέρθηκε στον Άρη σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο, με ασέβεια στον ιδρώτα των αθλητών. Μετά από ένα σημείο ακόμη και οι τελευταίοι «σιχάθηκαν» κι έπαψαν να φωνάζουν γιατί είναι πολύ πιο έξυπνοι απ’ ότι ο ίδιος (ενδεχομένως) να πιστεύει. Όπως καταλάβαμε κι εμείς που είδαμε τον αγώνα από την κερκίδα.

Ωστόσο, ο Τζοβάρας είναι το δέντρο και όχι το δάσος, οπότε ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κάνει μεγέθυνση και να επικεντρωθεί στο μεγαλύτερο πλάνο. Μέχρι τον Γενάρη δεν έχει επιλογές σε επίπεδο παικτών, αλλά όταν φτάσει αυτός, είναι υποχρεωμένος να έχει… καθαρίσει την μπουγάδα και να καταλάβουν όλοι ότι η περίοδος χάριτος έλαβε τέλος. Και να ξεκινήσει με την πρόσληψη προπονητή με την ταυτόχρονη στελέχωση του επιτελείου, δίνοντας παράλληλα σε όλους να καταλάβουν ότι το δίμηνο που θα ακολουθήσει θα είναι κριτήριο για την μετέπειτα παρουσία τους στην ομάδα. Τόσο απλά, τόσο κυνικά. Επαγγελματίες είναι, θα καταλάβουν. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς στην καθημερινή εργασία του.

Και για επίλογο, λίγα πράγματα για το χθεσινό παιχνίδι. Πολύ σωστή η αντικατάσταση του Γιάννη Φετφατζίδη στο ημίχρονο γιατί όπως του αποδώσαμε τα εύσημα στη συγκεκριμένη στήλη, χθες ήταν ο αδύναμος κρίκος του Άρη. Δύο ήταν τα μεγάλα λάθη του. Η αντίδρασή του στην αντεπίθεση όπου στο δύο εναντίον ενός δεν έδωσε την μπάλα στον Ιντέγε για να κάνει το 2-0 και δεύτερον, η άμυνά του στον Τσιμίκα στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού είναι για να διδάσκεται στα σεμινάρια. Ομοίως και του Σούντγκρεν ο οποίος ήταν εκτός θέσης. Τα γκολ του Ολυμπιακού είναι ευθύνη του κέντρου της άμυνας και του τερματοφύλακα. Πάμε στις αλλαγές. Ο Τερζής δεν πήρε τίποτε από τους Μαρτίνες, Μαντσίνι και Τόνσο. Ειδικά ο τελευταίος δεν έχει αποδείξει ότι αξίζει να παίρνει έστω κι ένα δευτερόλεπτο συμμετοχής στο παιχνίδι. Ο δε Ιντέγε, χθες, δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.