Φιλικό Ολυμπιακού με 40 φάουλ, 9 κίτρινες, τσαμπουκάδες κι όλο το Χαριλάου να βρίζει τον διαιτητή…

Φιλικό Ολυμπιακού με 40 φάουλ, 9 κίτρινες, τσαμπουκάδες κι όλο το Χαριλάου να βρίζει τον διαιτητή…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει με τον δικό του τρόπο στο blog του στο gazzetta την χθεσινή σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού, μία από τις τρεις τέτοιες μέσα στο Χαριλάου σε 35 χρόνια!

Λαμία - Παναιτωλικός με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις. |21+

Τελικά το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό στο Χαριλάου ήταν όπως ακριβώς το είχαν…προβλέψει-προπαγανδίσει: φιλικό.

Με τον Άρη να κατεβάζει την καλύτερη του δυνατή σύνθεση. Με τους ίδιους που έπαιξαν στην Τούμπα (πλην του σοβαρά τραυματισμένου γκολκίπερ του Κουέστα βεβαίως, αν και με τον ΠΑΟΚ σχεδόν όλο το ματς ο Έμαν το είχε βγάλει)…

Με τον Ολυμπιακό να «κρατάει» στο κρίσιμο παιχνίδι του στο Βελιγράδι τους τέσσερις πιο βασικούς του παίκτες (Βαλμπουενά, Ποντένσε, Γκιγέρμε, Ομάρ) για να τους έχει στη Θεσσαλονίκη όσο πιο φρέσκους…

Με 40 (!) συνολικά φάουλ, εκ των οποίων τα 23 να τα κάνει ο Άρης, περισσότερα απ΄ όσα είχε κάνει στην Τούμπα…

Με εννιά κίτρινες κάρτες…

Με την κλοτσιά να πέφτει σύννεφο. Τον Ποντένσε να τρώει μία από πίσω (ατιμώρητα) μόλις στο πρώτο λεπτό και να βγαίνει αλλαγή από το 37’. Τον Τσιμίκα να δέχεται γονατιά στη μέση από τον Ματίγια στο 12’ και τελικά να μην αντέχει άλλο και να βγαίνει κι αυτός στο 57’. Τον Βαλμπουενά να γίνεται θύμα φάουλ το ένα μετά το άλλο, από τον Βέλεθ κι άλλους συμπαίκτες του…

Με τον Μπουχαλάκη να «αναγκάζεται» να τσαμπουκαλευτεί με τον Ματίγια, βλέποντας τον παίκτη του Άρη να χτυπάει τον πεσμένο στο έδαφος Γκιγέρμε, την στιγμή που έχει σφυτιχτεί φάουλ υπέρ του «ερυθρόλευκου» άσου…

Με τον προπονητή του Άρη να κάνει βεβιασμένα αλλαγή στο ημίχρονο τον καλύτερο του παίκτη από την αρχή της σεζόν, τον (πρώην παίκτη του Ολυμπιακού) Φετφατζίδη, ρίχνοντας του έτσι την ευθύνη για την ανατροπή του 0-1 σε 2-1 και δημιουργώντας εντυπώσεις. Η μπάλα, όμως, τιμωρεί και ο αντικαταστάτης του, ο Μαντσίνι, δεν έκανε τίποτα στο β΄ ημίχρονο και μία φορά που του ήρθε η μπάλα σε καλή θέση, αστόχησε χαρακτηριστικά…

Με όλους τους παίκτες του Άρη να τον «πιέζουν» συνεχώς, διαμαρτυρόμενοι για το κάθε σφύριγμα κι όλο το γήπεδο να βρίζει εν χορώ τον διαιτητή Τζοβάρα με το που σκόραρε ο Ολυμπιακός, με προφανή στόχο να τον επηρεάσει και να παίξει έδρα…

Αυτό ήταν το…φιλικό Άρη-Ολυμπιακού!!!

Μία από τις τρεις πιο παλικαρίσιες νίκες του Ολυμπιακού μέσα στο Χαριλαόυ, στη σύγχρονη ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων. Γιατί τρία είναι τα παιχνίδια που έχει «γυρίσει» ο Ολυμπαικός σε αυτή την έδρα τα τελευταία 35 χρόνια, μετά από εκείνο το 2-3 του 1984, με τον Άρη τότε να προηγείται 1-0 στο 14’ (Πασιαλής), τον Ολυμπιακό να το κάνει 1-2 με Βαμβακούλα (46’) κι Ορφανό (52’), τον Άρη να ισοφαρίζει «καπάκι» στο 53’ (Ζήνδρος) και τον Βαμβακούλα πάλι να δίνει το διπλό στο 80’.

Έκτοτε λοιπόν, σε μόλις τρία παιχνίδια έχει ανατρέψει ο Ολυμπιακός το εις βάρος του σκορ στο Χαριλάου.

Νοέμβριο του 2006, Άρης-Ολυμπιακός 2-3, από 2-0 με Κόκε στο 30’ και στο 44’! Ριβάλντο δύο γκολ στο 62’ και στο 66’ και Καστίγιο στο 81’!

Φλεβάρης του 2011, Άρης-Ολυμπιακός 1-2 από 1-0 με Νέτο στο 17’. Ο Τζιμπούρ το 1-1 στο 39’ κι ο Φουστέρ το νικητήριο στο 75’!

Οκτώβρης του 2019, Άρης-Ολυμπιακός 1-1 από 1-0 με Ντιγκινί στο 7’. Με γκολ στο 33’ και στο 38’ από Μασούρα και Αραμπί!

Για να αντιληφθούμε καλύτερα το μέγεθος της χθεσινής επιτυχίας του Ολυμπιακού: σε όλα αυτά τα 35 χρόνια όποτε ο Άρης άνοιξε το σκορ σε εντός έδρας αγώνα του με τον Ολυμπιακό, είτε νίκησε (εννιά φορές), είτε έφερε ισοπαλία (έξι φορές), ενώ πέντε παιχνίδια έληξαν 0-0.

Τρεις ανατροπές λοιπόν σε 35 χρόνια, με τρίτη την χθεσινή. Μία με τον Ριβάλντο, μία με την ομάδα του Βαλβέρδε και μία τώρα με την ομάδα του Μαρτίνς.

Άσχετο: Χθες στην Τρίπολη είδα κάτι προπονητικά τραγικό. Ένα προπονητή, τον νεαρό Ισπανό του Αστέρα, να κατεβάζει την ομάδα του με τρεις στόπερ απέναντι στον ΠΑΟΚ, την στιγμή που το ίδιο πράγμα είχε κάνει κι ο Κωστένογλου με την ΑΕΚ την περασμένη αγωνιστική πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τέτοια αποτυχία που στο ημίχρονο το άλλαξε άρον άρον, παίζοντας «κανονικά» με τέσσερις πίσω και ισορροπώντας έτσι το παιχνίδι. Κι ο τεχνικός του Αστέρα υποχρεώθηκε και το άλλαξε χθες, αλλά μετά το 0-2, όταν πια ο ΠΑΟΚ είχε κλειδώσει το διπλό.

Γιατί το χαρακτηρίζω τραγικό; Γιατί όλοι οι προπονητές κοπιάρουν κάτι που βλέπουν στα προηγούμενα παιχνίδια του εκάστοτε αντιπάλου τους κι είναι επιτυχημένο, τους έχει βοηθήσει να παίξουν καλά και να πάρουν αποτέλεσμα. Και το κάνουν κι αυτοί. Ο τεχνικός του Αστέρα, όμως, έκανε καρμπόν το αποτυχημένο που επιχείρησε κι ο Κωστένογλου! Και βέβαια απέτυχε κι αυτός, έχοντας την φαεινή ιδέα μάλιστα να βάλει σαν τρίτο στόπερ έναν Ματρικάρντι, που μέχρι τώρα είχε μηδέν λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Όπως είχε μηδέν λεπτά συμμετοχής μέχρι τώρα κι ο Βλάχος, που ξαφνικά έπαιξε χθες βασικός.

Σε ένα Αστέρα που κόντρα στον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε για διάφορους λόγους χωρίς Ιγκλέσιας, Λουίς Φερνάντεθ, Κώτσιρα, Πασαλίδη και Αντζούλα, δηλαδή πέντε παίκτες που στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια του στο πρωτάθλημα είχαν από τέσσερις έως πέντε συμμετοχές ο καθένας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.