Ο ΠΑΟΚ κερδίζει, οι άλλοι διατάζουν-εκθέτουν τον Αυγενάκη...

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει, οι άλλοι διατάζουν-εκθέτουν τον Αυγενάκη...

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει, οι άλλοι διατάζουν-εκθέτουν τον Αυγενάκη...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, αλλά και για πολλά άλλα που σημάδεψαν αυτό το Σαββατοκύριακο και έγιναν μέσα, αλλά και έξω από τα γήπεδα.

Λαμία - Παναιτωλικός με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις. |21+

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να κερδίσει αυτό το ματς το οποίο «έπρεπε» να πάρει, μια και προέρχονταν από δύο ισοπαλίες.

Η ομάδα του Φερέιρα δεν ήταν τόσο επιθετική όσο σε άλλα εκτός έδρας ματς. Διάθεση είχε, αλλά δεν τις βγήκαν οι συνδυασμοί και οι υπεραριθμίες που την βοηθούν να εκθέτει τους αντιπάλους και να βγάζει τόσες μεγάλες φάσεις με τον ομαδικό τρόπο που είδαμε για παράδειγμα στο Περιστέρι και στο ΟΑΚΑ.

Μπίσεσβαρ-Ελ Καντουρί και Μίσιτς δεν βρέθηκαν σε τόσο καλή μέρα και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έφθασε σε λίγες τελικές και ακόμη πιο λίγα εύστοχα σουτ στην εστία.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως… Προφανώς και ο Αστέρας αμύνθηκε σωστά.

Δεν μπορείς σε κάθε αγώνα να «πετάς» δημιουργικά. Δεν γίνεται σε κάθε ματς να «κρύβεις» την μπάλα. Δεν το πετυχαίνουν αυτό οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη με όλους τους σούπερ σταρ που διαθέτουν. Πώς θα το καταφέρει ο ΠΑΟΚ μέσα σε τρεις μήνες από τότε που ανέλαβε ο Φερέιρα;

Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να είσαι σοβαρός-πειθαρχημένος και σίγουρος πίσω, ώστε και στις κακές επιθετικά ημέρες, να έχεις πιο πολλές πιθανότητες να κερδίσεις...

Καλώς λοιπόν μετά το 1-2 ο ΠΑΟΚ «έσβησε» το ματς, έστω κι αν δεν βγήκε η αλλαγή Μαουρίσιο που μπήκε για να βοηθήσει την ομάδα να κρατήσει μπάλα. Αυτό δεν έγινε. Μπορεί ο προπονητής να μην ήθελε αυτού του είδους το...σβήσιμο, αλλά δεν γίνονται πάντα όσα θέλεις. Πολλές φορές γίνεται ότι μπορείς και σου επιτρέπουν οι συνθήκες.

* Πάμε όμως στα άλλα! Σε πράγματα και θαύματα που έγιναν και ειπώθηκαν αυτό το ΣΚ και ειδικά χθες…

Η διαιτησία στον αγώνα Άρης-Ολυμπιακός ήταν η χειρότερη όλης της σεζόν μέχρι τώρα. Διαιτησία 20-80, διαιτησία άλλης εποχής, τότε που οι «διαβασμένοι» ρέφερι έδιναν όλα τα μη τηλεοπτικά σφυρίγματα σε μία ομάδα και τελείωναν ψυχολογικά τους αντιπάλους. Όλα τα φάουλ, τα πλάγια, τα κόρνερ, τα πάντα που σου τρέλαινουν το μυαλό και φυσικά δεν μπορείς να παίξεις. Ο Τζοβάρας μας θύμισε τις εποχές του 2010-2016 και μιμήθηκε με την απόδοσή του μερικούς από αυτούς που τυχαίνει τώρα να κατηγορούνται στη δίκη της Συμμορίας. Αυτός βέβαια ξέφυγε, τόλμησε και εκτέθηκε να δείξει και σέντρα στο πιο καθαρό χέρι του Σουντανί! Το έκανε και αυτό!

Για κάτι τέτοια όμως δεν θέλουν το VAR! Και γι’ αυτό χθες ο εκπρόσωπος των Ολυμπιακών, δήλωσε: ««Η διαιτησία ήταν για πρώτη φορά καλή». Καταλάβατε τι θέλουν; Αυτά που είχαν τόσα χρόνια…

Μετά όμως τι είπε ο άνθρωπος που ξέρει τι ετοιμάζουν οι δικοί του και πολλές φορές κάνει το λάθος να μιλάει για να του ξεφεύγουν αυτά τα απίστευτα…

Τι ακριβώς είπε: «Μπήκε ο κ. Γραμμένος και πήγε την Εθνική όπου ήθελε. Όπου πάμε είναι χωράφια. Το 2004 ήταν καταπληκτικό συμβούλιο στην ΕΠΟ, ήταν ένα. Διώξτε τους κ. Υπουργέ να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Άντε λοιπόν κύριε υπουργέ… Ακούστε τη διαταγή του Ολυμπιακού που ζητάει με τρόπο που θυμίζει άλλα καθεστώτα, να καθαιρεθεί η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ.

Σε αυτό το σημείο έφθασαν. Να ζητάνε από τον υπουργό με τον οποίο προφανώς έχουν καλές σχέσεις και άμεση επαφή (αλλιώς πώς θα έθεταν έτσι τα ζητήματα) να παρανομήσει!

Τον εκθέτουν τον Αυγενάκη και όλοι μαζί θα είναι υπόλογοι για όσα θα ήθελαν να κάνουν ή όσα ετοιμάζουν.

Και κάτι άλλο για όσους θυμούνται… Το 2004 στην ΕΠΟ ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης και οι σύμβουλοί του. Τον Γκαγκάτση λοιπόν αυτοί τον κυνήγησαν μέχρι τέλους το 2012, στηρίζοντας τον Σαρρή. Μήπως τον Σαρρή που επίσης κατηγορείται στην δίκη των στημένων, δεν τον στήριξε ο Ολυμπιακός;

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ σημαντικά. Από εκεί και πέρα όμως αυτό που εξακολουθεί να είναι απίστευτο, έχει να κάνει με την ΠΑΕ Άρης! Η οποία (παρέα με τον Ολυμπιακό) χάλασαν τον κόσμο για τον διεθνή-elite Σιδηρόπουλο στο ΠΑΟΚ-Άρης και τώρα για τον φοβισμένο Τζοβάρα, δεν ένιωσε την ανάγκη να βγάλει ούτε κιχ!! Ούτε πριν, ούτε μετά το ματς για το οποίο βέβαια ο κόσμος έβραζε! Έφθασε στο σημείο ο Ντιγκινί να προσπαθεί μόνος του να πει για ένα πέναλτι...

Κρίμα για τον Άρη και τον κόσμο του με όλα αυτά που πρέπει να ανέχεται.

* Στην Τρίπολη όλες οι φάσεις ελέγχθηκαν από το VAR και οι διαιτητές συμφώνησαν. Στο Χαριλάου το 1-2 γιατί δεν ελέγχθηκε; Ποιος και που είδε ότι όσοι παίκτες του Ολυμπιακού διεκδίκησαν την κεφαλιά καλύπτονται;

* Η χιουμοριστική ατάκα του ΣΚ ήρθε από τον Τάσο τον Κάκο στο OPEN: «Αυτό που έκανε ο Μάνταλος στον Ουάρντα με το τράβηγμα μαλλιών, είναι ποδοσφαιρικό! Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο».

Με το γνωστό χιούμορ που τον διακρίνει και επειδή εκείνος δεν διαθέτει μαλλιά, ωραία το έθεσε αυτό το αστείο… Γιατί αποκλείεται να μιλούσε σοβαρά…

Στα σοβαρά όμως, είδε και τα δύο πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ! Όλοι τα είδαν εκτός του Κουμπαράκη και φυσικά του Ζαχαριάδη που όποτε εμπλέκεται με ΑΕΚ, πάντα κάτι στραβό γίνεται υπέρ της. (Για τον Κάτσε τον ενημέρωσε ολοφάνερα ο Ζαχαριάδης και είπε ότι έχει άποψη. Για τα άλλα τι έκανε ο Ζαχαριάδης;)

* Και κάτι τελευταίο ΞΑΝΑ για το VAR. Το γράψαμε και χθες. VAR δεν θέλουν ΜΟΝΟ όσοι επιθυμούν ή έμαθαν να κλέβουν στο ποδόσφαιρο.

Όλοι οι άλλοι πρέπει λοιπόν να πιέσουν ώστε στο ελληνικό VAR να μπουν και οι γραμμές του οφσάιντ. (Θυμίζουμε και πάλι ότι μέσα στο VAR δεν βλέπουν τις γραμμές που εμείς βλέπουμε από τα κανάλια).

Όσοι έμαθαν στις ποδοσφαιρικές κλεψιές βολεύονται με αυτή την κατάσταση και θα προσπαθήσουν να το απαξιώσουν. Οι άλλοι οφείλουν να πιέσουν για τις γραμμές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.