Τώρα που όλοι πιστεύουν, τώρα που ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει…

Τώρα που όλοι πιστεύουν, τώρα που ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει…

Τώρα που όλοι πιστεύουν, τώρα που ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα Αστέρας-ΠΑΟΚ, αναφέρεται στον Βιεϊρίνια, αλλά και στο μεγάλο θέμα με τις γραμμές οφσάιντ που δεν υπάρχουν στο VAR, πρόβλημα που επιβάλλεται να επιλυθεί.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Ίντερ - Γιουβέντους και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Φαίνεται πώς όλα έγιναν όπως τα είχαμε υπολογίσει πριν λίγες ημέρες, μετά το 2-2 με τον Άρη και τις δηλώσεις Κρέσπο, αλλά και την πρόταση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Αμπέλ Φερέιρα. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε υπέρ του όλα αυτά τα γεγονότα και μαζί με τη δουλειά στις προπονήσεις έχει φθάσει σε ένα καλό σημείο πετυχαίνοντας έναν βασικό στόχο.

Ποιος είναι αυτός…

Να πιστέψει πρώτα η ομάδα και μετά όλοι οι υπόλοιποι, σε μία νέα φιλοσοφία όπως αυτή εφαρμόζεται από τον Αμπέλ Φερέιρα.

Το θέμα ήταν να τονωθεί και να ενισχυθεί ο προπονητής, ο οποίος με τη σειρά του να εμπνεύσει και να κερδίσει την ομάδα στην προσπάθεια που ΚΑΘΕ κόουτς οφείλει να κάνει. Αν ο προπονητής δεν κερδίσει τα αποδυτήρια, αν δεν τα πείσει για το σχέδιό του και αν κάποια στιγμή οι παίκτες δεν παίζουν για τον προπονητή, τότε ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να πετύχει.

Όσον αφορά όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ είναι πλέον σε καλό δρόμο. Σε πολύ καλύτερο τέλος πάντων από ότι ήταν πριν 2-3 εβδομάδες.

Το αποτέλεσμα όμως και η νίκη είναι η πιο σημαντική όλων. Ο αήττητος ΠΑΟΚ των 40 αγώνων, η ομάδα των… πολλών νικών, θα δυσκολευτεί πολύ αν σήμερα δεν κερδίσει τρίτο σερί παιχνίδι. Ο, τι και αν έγινε με τον Άρη και με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε και αυτό «βαραίνει».

Γι’ αυτό σήμερα το ΠΡΕΠΕΙ είναι πολύ μεγαλύτερο όσον αφορά τη νίκη. Τώρα που όλοι πιστεύουν περισσότερο, τώρα που όλος ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει…

Ο Φερέιρα λογικά δεν θα κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Ο Μάτος προφανώς θα παίξει βασικός, ο Ζίφκοβιτς φυσικά και θα στηριχθεί, στην άμυνα δεν θα αλλάξει κάτι άλλο, στο κέντρο θα δούμε τι θα γίνει με τον Μπίσεσβαρ και στην επίθεση λογικά θα στηριχθεί ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Το βασικό στοιχείο βέβαια δεν έχει να κάνει τόσο με τα πρόσωπα. Όποιος και αν παίξει, ο ΠΑΟΚ μπορεί και πρέπει να μεγαλώσει το καλό διάστημα κυριαρχίας του και εκεί επάνω να «καθαρίσει» τη νίκη. Όταν ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί (όπως σε διαστήματα της αναμέτρησης στο Περιστέρι, αλλά και στο ΟΑΚΑ) εκεί δεν κινδυνεύει. Εκεί, το όποιο επιθετικό ρίσκο ΔΕΝ το «πληρώνει». Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει όταν πλέον χάνει την επιθετικότητά του και μαζί το κέντρο.

Για να δούμε και σήμερα σε ένα από τα πιο δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια…

* Πέρυσι στην Τρίπολη όλα ξεκίνησαν από την μαγική εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια. Αυτό που πέτυχε ο Πορτογάλος ηγέτης της ομάδας ο οποίος ΠΡΙΝ κλείσει πεντάμηνο από την επέμβαση στο γόνατο, προπονήθηκε στο φουλ με την ομάδα, αποτελεί τηνπιο μεγάλη είδηση για τους πρωταθλητές. Αυτό που πέτυχε ο Βιεϊρίνια λόγω της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ θέλησής του, της πίστης του και της θετικής του ψυχολογίας, αποτελεί μεγάλο μήνυμα για κάθε άνθρωπο και σπουδαίο γεγονός για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να πετύχει και τους φετινούς του στόχους.

* Με αφορμή τα οφσάιντ χθες στη Ριζούπολη, φάσεις όπου το γυμνό μάτι δεν μπορεί να βγάλει εύκολα συμπέρασμα…

Το γράψαμε και τις περασμένες ημέρες το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Όποιοι θέλουν περισσότερη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο (οι πολλοί δηλαδή) ΠΡΕΠΕΙ να πιέσουν για να μπουν γραμμές οφσάιντ και στο ελληνικό VAR. Αυτό που γίνεται με τους VAR να κρίνουν κατά προσέγγιση και με το μάτι από κάμερες που δεν γίνεται να είναι πάντα στην ευθεία με τις φάσεις, είναι κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε βέβαιοι πώς αυτοί που έμαθαν και βολεύτηκαν με την ποδοσφαιρική κλεψιά, αυτοί που δεν θέλουν το VAR το οποίο βοηθάει να μειώνονται τα λάθη των διαιτητών, θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν υπέρ τους αυτή την κατάσταση για να μειώσουν συνολικά το σύστημα, με τελικό σκοπό να το απαξιώσουν ή και να το καταργήσουν, μια και έτσι θα ευνοούνται και πάλι, όπως ευνοούνταν σκανδαλωδώς εδώ και χρόνια.

Όσοι επιθυμούν πιο καθαρό ποδόσφαιρο ΠΡΕΠΕΙ να πολεμήσουν ώστε να βρεθούν τα κονδύλια και να μπουν οι γραμμές του οφσάιντ στο VAR. Είναι υποχρεωμένοι.

* Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ πήρε την πρώτη νίκη. Χρειάζεται άλλες εφτά-οκτώ για να ηρεμήσει η ομάδα και μετά όλοι να αφοσιωθούν και στη σωτηρία της ΚΑΕ. Ενωμένος ο ΠΑΟΚ θα τα καταφέρει και σε αυτό το κομμάτι.

* Πέρυσι στο μνημείο των Τεμπών δόθηκε η υπόσχεση ότι εκεί θα πάει το πρωτάθλημα και θα αφιερωθεί στη μνήμη των έξι οπαδών. Η επόμενη και πολύ μεγάλη υπόσχεση που εκτιμούμε ότι πρέπει να δοθεί, έχει να κάνει με ότι σύντομα, οι έξι θα έχουν μόνιμη θέση και στο νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.