Το «Deja vu» της ΑΕΚ στο... χωράφι της Λάρισας

Δημήτρης Βέργος
Το «Deja vu» της ΑΕΚ στο... χωράφι της Λάρισας

bet365

Η ΑΕΚ για τρίτη συνεχόμενη σεζόν μένει στο 0-0 στην έδρα της ΑΕΛ, σε έναν αγωνιστικό χώρο - παρωδία, με την Ένωση να αφήνει βαθμούς εκεί με πανομοιότυπο τρόπο σε ένα... κιτρινόμαυρο deja vu.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Ίντερ - Γιουβέντους και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

«Μπλόκο» στο... χωράφι της ΑΕΛ για την ΑΕΚ, η οποία άφησε στη Λάρισα δύο βαθμούς και κινδυνεύει να μείνει ακόμα και πέντε πόντους μακριά από την κορυφή σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός καταφέρει να περάσει με το διπλό από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί σεζόν κατά την οποία η ΑΕΚ αφήνει βαθμούς στη συγκεκριμένη έδρα, από την οποία την τελευταία φορά που έφυγε με το διπλό ήταν τον Οκτώβριο του 2016 με 2-1, με τα δύο τέρματα Βαγγέλη Πλατέλλα. Από τότε, σε επίπεδο Super League, υπάρχουν τρία συνεχόμενα 0-0 στα οποία η Ένωση λες και βιώνει ένα «Deja vu», οδηγούμενη σε αδιέξοδο με τον ίδιο τρόπο.

Το γήπεδο... χωράφι που επηρεάζει την ΑΕΚ στη δημιουργία

Κάθε σεζόν από τις τελευταίες τρεις ο αγωνιστικός χώρος του AEL FC Arena γίνεται όλο και χειρότερος όταν η ΑΕΚ πηγαίνει εκεί, μοιάζοντας με... χωράφι. Ο Νίκος Κωστένογλου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου αναρωτήθηκε πως μπορεί κάποιος να παίξει ποδόσφαιρο σε ένα τέτοιο γήπεδο, το οποίο δεν επέτρεψε στην Ένωση να εκδηλώσει τις επιθετικές αρετές της. Πράγματι, αυτό αντικατοπτρίζεται σε κάθε 0-0 της ΑΕΚ εκεί, με τους κιτρινόμαυρους να δυσκολεύονται πολύ στη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στην αντίπαλη περιοχή, και την ΑΕΛ να τους περιορίζει σε βαθιές μπαλιές στο παιχνίδι τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο περσινό 0-0 η ΑΕΚ είχε μετά βίας διψήφιο αριθμό τελικών (10), φτάνοντας τις οκτώ πρόπερσι και μόλις τέσσερις στο χθεσινό 0-0! Το δοκάρι του Λιβάια και η διπλή ευκαιρία με Μάνταλο και Λιβάια στο δεύτερο μέρος ήταν οι μοναδικές μεγάλες στιγμές της ΑΕΚ που πέρα από το γεγονός ότι δεν είχε παίκτες - κλειδιά σε καλή μέρα, δεν μπορούσε να βάλει και την μπάλα κάτω σε ένα γήπεδο που ήταν σκαμμένο παντού.

Τα πολλά φάουλ που «κόβουν» τον ρυθμό και εκνευρίζουν την ΑΕΚ

Επίσης, ένα ακόμα στοιχείο - κλειδί για το γεγονός ότι η ΑΕΚ «κολλάει» για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στο συγκεκριμένο γήπεδο είναι η πνευματική αντιμετώπιση του αγώνα και ο εκνευρισμός που αναπτύσσεται από τα πολλά φάουλ. Οι παίκτες του Κωστένογλου έκαναν 21 φάουλ στο χθεσινό 0-0 έναντι 14 της ΑΕΛ. Ανάλογη εικόνα είχε και το περσινό 0-0 με 24 φάουλ κατά της ΑΕΚ και 18 της ΑΕΛ, ενώ και πάλι πρόπερσι η ΑΕΚ είχε περισσότερα φάουλ από τους «βυσσινί» με 17 έναντι 15.

Τα άστοχα γεμίσματα και τα λάθη που... δένουν το γλυκό για την ΑΕΚ

Όλα τα παραπάνω οδηγούν την αναμέτρηση στη δύναμη και στο... ξύλο, περιορίζοντας την ΑΕΚ μόνο σε γεμίσματα, τα οποία δεν έχουν καμία τύχη και σε αρκετά λάθη. Με συνέπεια το 0-0 στο τέλος να έρχεται φυσιολογικά. Πρόπερσι σε αυτό το γήπεδο η ΑΕΚ είχε 7/29 και χθες 2/13, ενώ μόλις πέρυσι τα γεμίσματα των κιτρινόμαυρων είχαν ένα 50% ευστοχίας με 9/18. Τα λάθη είναι συνεπώς αναμενόμενα και τα 29 που έκανε η Ένωση εκεί πρόπερσι φαντάζουν λίγα μπροστά στα 55 και στα 43 που έκανε πέρυσι και φέτος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα