Αγαπημένο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Αγαπημένο ελληνικό ποδόσφαιρο...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το υπέροχο ποδοσφαιρικά ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, το οποίο ήδη διέλυσαν οι επικοινωνιακοί στρατοί, η μπούκα του Μελισσανίδη και όλα όσα συνοδεύουν το πρωτάθλημα.

Κανείς δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε αυτή την χώρα. Κανείς. Δεν υπάρχει καμία διάθεση να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, για τακτικές, για ποιότητα θεάματος. Μόνο για διαιτησίες, για VAR, για επικοινωνιακούς στρατούς που πρέπει να δώσουν τον τόνο, το στίγμα, να βάλουν την ατζέντα. Και ανάμεσά τους και οι κλασικές μπούκες στα αποδυτήρια από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και ανθρώπους που έχει γύρω του και είναι ντροπή για την ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο, που τους έχει γύρω του...

Που να βρεις τώρα εσύ χρόνο να μιλήσεις για ποδόσφαιρο, για θεαματικό ντέρμπι. Θα σου πουν κιόλας ότι κάνεις κο κο κο. Εκεί φτάσαμε να μην μιλάς για ποδόσφαιρο, αλλά για ότι άλλο το συνοδεύει για να μην κάνεις κο κο κο. Που χρόνος για να καταγράψεις το ποδόσφαιρο του Αμπέλ Φερέιρα που για πρώτη φορά το είδαμε τόσο ξεκάθαρα από τον ΠΑΟΚ. Που να βρεις χρόνο να μιλήσεις για την αντίδραση της ΑΕΚ που αγωνιστικά ψάχνεται, αλλά ψυχολογικά με τον Κωστένογλου έχει επιστρέψει 100%. Κανέναν δεν αφορά. Ολοι θέλουν να ακούσουν αν ο Ελβετός διαιτητής ήταν του ενός ή του άλλου.

Πλέον η προσπάθεια αποκαθήλωσης των ξένων διαιτητών ξεκινά πριν από τα παιχνίδια. Με το που γίνεται γνωστός ο όποιος Ελβετός, Φινλανδός κ.ο.κ είναι ο εκλεκτός της ΚΕΔ για να σφυρίξει το ντέρμπι, αρχίζει το ψάξιμο. Είχε σφυρίξει μία φορά την Τουν και την έσφαξε στο γόνατο. Μία άλλη φορά είχε αποβάλει λάθος παίκτη. Τι φρούτο μας έστειλε πάλι ο Περέιρα κ.ο.κ.

Και εμφανίζεται ο Κλόσνερ στο ΟΑΚΑ και μας επιτρέπει επιτέλους να δούμε ποδόσφαιρο. Δεν κάνει χρήση της σφυρίχτρας του παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Αφήνει το ματς να βρει ρυθμό, αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες και τα καραγκιοζιλίκια παικτών, προπονητών, παραγόντων με χαμόγελο και σφυρίζει ότι βλέπει και τίποτα άλλο. Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό σφυρίζει ελάχιστα και ότι βλέπει.

Και δεν το εκτιμά κανείς, μα κανείς, όχι για να του πει ένα μπράβο, αλλά έστω να μην του πρήζει τα συκώτια. Στο ημίχρονο του την πέφτουν από την ΑΕΚ γιατί τα φάουλ λέει είναι 11-2. Πόσο αστείο. Το χειρότερο όπως μαθαίνουμε μία μέρα μετά, δεν είναι ότι μένουν στα παράπονα εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά έχουμε και μπούκα στα αποδυτήρια από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι έγιναν όπως ακριβώς τα καταγράφει στο φύλλο αγώνας ο Ελβετός. Ο,τι έβλεπε στο γήπεδο το σφύριζε, είναι βέβαιο, ότι το ίδιο έκανε και με ότι συνέβη στα αποδυτήρια, ότι συνέβη, ότι ειπώθηκε, το κατέγραψε στο φύλλο αγώνα. Από την μπούκα, μέχρι τη συγγνώμη στο φινάλε. Ο,τι προβλέπεται από τον ΚΑΠ για αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς την παραμικρή έκπτωση. Οποια τιμωρία προβλέπεται θα πρέπει να επιβληθεί άμεσα. Τέλος η κουβέντα. Η οποία προσπάθεια θα γίνει να αμφισβητηθεί η ακεραιότητα αυτού του ανθρώπου και των όσων κατέγραψε θα είναι εκ του πονηρού...

Οπως εκ του πονηρού, χωρίς φυσικά να έχει το ίδιο βάρος με την ενέργεια του Μελισσανίδη, ήταν και όλη αυτή η λαίλαπα με τη λήξη του ματς από κάποιους του “επικοινωνιακού στρατού” (δεν μιλώ για τον επίσημο) του ΠΑΟΚ και από τα μέσα του Ιβάν Σαββίδη, η οποία μιλούσε για σφαγή και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. “Σφαγή” από αυτόν τον διαιτητή και από τον Σιδηρόπουλο στο VAR; Φοβερά πράγματα.

Η κουβέντα λέει γίνεται για το φάουλ στη μεσαία γραμμή το οποίο δεν δόθηκε και στη συνέχεια ήρθε το γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ. Μία απόφαση του Κλόσνερ παρόμοια με τις δεκάδες αποφάσεις του στο ματς να σφυρίξει ελάχιστα φάουλ, να αφήσει το παιχνίδι να παιχτεί με αποτέλεσμα να ζήσουμε ένα ντέρμπι με ρυθμό, ρυθμός που ασφαλώς βόλεψε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι μια σαφώς ανώτερη ομάδα. Και φυσικά την “σφαγή”, ακολούθησαν και τα υπονοούμενα ότι ήταν περίπου στημένος ο Ελβετός και έπαιζε ΑΕΚ, και άλλα διάφορα όμορφα.

Και μετά έρχεται ο “στημένος” που έπαιζε ΑΕΚ και προστάτευε την ΑΕΚ να στείλει στην ΕΠΟ το φύλλο αγώνα. Και τα κουκιά για τον ... επικοινωνιακά στημένο δεν βγαίνουν πλέον αφού κατήγγειλε τον Δημήτρη Μελισσανίδη για την συμπεριφορά του στα αποδυτήρια. Κουρέλι η επικοινωνιακή λαίλαπα... Δεν πειράζει θα αλλάξουν τα κείμενα τώρα, σιγά το πρόβλημα. Τώρα από στημένος θα γίνει ο... ακέραιος που έδωσε τον Μελισσανίδη και πρέπει να πιστέψουμε κάθε λέξη που είπε...

Για να μην συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο, αφού νομίζω συνεννοηθήκαμε. Δεν μας αξίζουν ούτε ξένοι, ούτε κανονικοί διαιτητές που γράφουν ότι συμβαίνει στο φύλλο αγώνα και σφυρίζουν ότι βλέπουν στο γήπεδο. Δεν μας αξίζει ούτε VAR. Κανείς δεν τα θέλει, παρά μόνο όταν τον εξυπηρετούν, όταν τον βολεύουν, όταν νικά. Δεν νίκησε, τότε φταίει και ο ξένος και το VAR που τελικά μια μαλακία είναι και μπουρλότο και στάχτη, να καούν όλα.

Και άμα λάχει και στον ξένο διαιτητή θα μπουκάρουμε στα αποδυτήρια για να του πούμε δυο λογάκια και θα τον πάμε καροτσάκι... Και σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει ας ασχοληθεί με τα φλώρικα ξένα πρωταθλήματα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.