Καιρός να σοβαρευτούν άπαντες!!!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Καιρός να σοβαρευτούν άπαντες!!!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Αρη και την ήττα από την ΑΕΛ το Σάββατο...

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Να μην ξεκινήσουμε από τα αν γιατί θα χαθούμε.

Αν έμπαιναν τα δοκάρια , αν οι παίκτες ήταν πιο προσεκτικοί στις τελικές προσπάθειες, αν ο Σκουλάς έδινε τελικά το πέναλτι και πάει λέγοντας.

Οι υποθέσεις δεν γράφουν ιστορία , σκεπάζουν το πρόβλημα αλλά δεν το επιλύουν.

Ακόμα και αυτή η ιστορία με τα δοκάρια που έχουν γίνει πλέον μέρος της αγωνιστικής καθημερινότητας της ομάδας κάτι μαρτυρά.

Ενδεχομένως την έλλειψη ηρεμίας από μεριάς παικτών , την έλλειψη επίσης σιγουριάς.

Όλα αυτά όμως έχουν να κάνουν με το κλίμα στην ομάδα.

Ότι οι παίκτες βιάζονται να ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους , ότι αγχώνονται για την τελική ενέργεια, όλα αυτά έχουν να κάνουν με το περιβάλλον.

Πέρα λοιπόν από την ατυχία , παράγοντας αστάθμητος που σίγουρα δεν τον παραβλέπεις, όταν απουσιάζει η ηρεμία , τότε φυσικό και επόμενο οι προσπάθειες να καταλήγουν ημιτελείς.

Η ομάδα θα ηρεμήσει και θα βρει αυτοπεποίθηση τέτοια που θα την βοηθά να ξεπερνά τις αντιξοότητες μόνο όταν αποκτήσει διάρκεια στην απόδοση που κι η απόδοση όμως είναι αποτέλεσμα σωστού αγωνιστικού προσανατολισμού.

Κάνε τα όλα όπως πρέπει και μην σκοράρεις. Παίξε σωστά με τον δικό σου τρόπο, πιστός στο αγωνιστικό σου πλάνο και ας μην πετύχεις τα γκολ που δικαιούσαι .

Αυτό θα συμβεί δυο –τρείς φορές μετά σίγουρα το σχέδιο θα αποδώσει καρπούς και η ηρεμία θα σε οδηγήσει στις νίκες.

Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όταν ο Άρης ήξερε πώς να επιτεθεί και πως να αμυνθεί , όταν η αγωνιστική του πυξίδα δεν έχανε τον προορισμό της και αναφέρομαι στο μεγαλύτερο κομμάτι του περσινού δεύτερου γύρου, η ηρεμία οπλίστηκε με σιγουριά οι τελικές προσπάθειες βρήκαν στόχο έφεραν νίκες , ακόμα και στις περιπτώσεις που τα δοκάρια προσπάθησαν να τις εμποδίσουν!

Το έγραφα μετά το ντέρμπι στην Τούμπα πως το αποτέλεσμα αλλά και η εμφάνιση έχει να κάνει με το συγκεκριμένο παιχνίδι κι όχι με την γενικότερη εικόνα της ομάδας.

Πως ο Άρης πλήρωσε ακόμα και στο ντέρμπι τον κακό προγραμματισμό του καλοκαιριού σε όλα τα επίπεδα αρχής γενομένης από την προετοιμασία ακόμα και όπως όλα δείχνουν συνεχίζει να τον πληρώνει!

Με μασκαρέματα και ημίμετρα , μπαλώματα και αλχημείες ούτε τα προβλήματα λύνεις , ούτε βοηθάς την ομάδα να μεγαλώσει που είναι και το ζητούμενο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Γιατί αυτός είναι ο στόχος για φέτος. Η ομάδα να τερματίσει και πάλι στην πρώτη πεντάδα παίζοντας ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο από πέρσι , να καθιερωθεί στις ομάδες που πρωταγωνιστούν .

Αν αυτή η προσπάθεια μάλιστα συνοδευτεί και με την κατάκτηση ενός Κυπέλλου ακόμα καλύτερα.

Αλλά ο πρωταρχικός στόχος είναι η καθιέρωση. Η απόδειξη πως ότι πέτυχε ο Άρης στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου δεν ήταν τυχαίο, πως η ομάδα δεν είναι κομήτης.

Για να πετύχεις όμως την καθιέρωση θα πρέπει να αλλάξεις νοοτροπία και τρόπο σκέψης. Να θεμελιώσεις μια φιλοσοφία στην οποία θα μείνεις πιστός.

Πέρσι είναι γνωστό urbi et orbi ότι ο Άρης υπέπεσε σε πολλά λάθη αλλά δεν τα πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχεις την ίδια τύχη κάθε φορά που θα αποφασίζεις να περπατήσεις στο ναρκοπέδιο.

Πέρσι στην αρχή των αγωνιστικών υποχρεώσεων συνεργάστηκες με ένα προπονητή που όπως αποδείχθηκε δεν τον είχες ακτινογραφήσει με αποτέλεσμα στην πρώτη κρίση να τον απομακρύνεις.

Μετά ήρθε ο Παντελίδης , χωρίς να έχει προετοιμάσει αυτός την ομάδα , χωρίς να έχει επιλέξει ο ίδιος τους παίκτες κατορθώνει-γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να βγάλει τον Άρη στην Ευρώπη.

Το καλοκαίρι δεν ενισχύεσαι πραγματικά σε νευραλγικούς τομείς, υπογράφεις συνεργασία με παίκτες που θα χρειαστούν χρόνο ώστε να ενσωματωθούν , όπως ο Ιντέγιε ή ο Ντουάρτε, (απόλυτη δικαίωση του Παντελίδη) χωρίς back up στις θέσεις αυτές!

Φεύγει ο Παντελίδης , συνεχίζεις με την δυναμική που ο ίδιος έχει δημιουργήσει , τα κενά παραμένουν και αποφασίζεις να κρατήσεις τον υπηρεσιακό για μόνιμο, μέχρι νεωτέρας.

Αλλά όσοι οδηγούν χρόνια γνωρίζουν πολύ καλά- γιατί τους έχει τύχει- πως όταν αλλάζεις ελαστικό η ρεζέρβα γράφει επάνω για πόσα χιλιόμετρα μπορεί να σε ταξιδέψει!

Έχεις προηγηθεί στο ντέρμπι δυο φορές χάνεις την νίκη στις λεπτομέρειες στο τέλος και μόνο σίγουρο είναι ότι η αυτοπεποίθηση της ομάδας βρίσκεται στο 150%!

Ξεκινάς το ματς με την Λάρισα και στο 12 λεπτό προηγείσαι με 2-0 πράμα που σημαίνει ότι η αυτοπεποίθηση έχει εκτιναχθεί στο 250% .

Δέχεσαι ένα φτηνό γκολ εν είδη προειδοποίησης στο οποίο ο Ρόουζ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόουτς χάνεις την αυτοσυγκέντρωση σου.

Την χάνεις γιατί έχεις χάσει το κέντρο. Με το που αλλάζει ο αντίπαλος το σχήμα σε 3-5-2 αποκτά υπεροπλία στη μεσαία γραμμή και εσύ αντί να το γυρίσεις σε 4-4-2 μένεις με ένα κόφτη γιατί ο δεύτερος ο Μπα δεν έχει παρουσίες και χιλιόμετρα στα πόδια του ώστε να ανταποκριθεί.

Δυο σοβαρά λάθη από τον Ρόουζ αλλά δεν είδα κανένα από τον πάγκο να του τραβά το αυτί!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όταν στον πάγκο έχεις έναν κόουτς το δίχως άλλο αξιόλογο αλλά άπειρο να ανταπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες παιχνιδιών που δεν ανήκουν στην κατηγορία του φυσικό και επόμενο η παρτίδα να χαθεί.

Σοβαρότητα καλείται να αποκτήσει ο οργανισμός σε όλα τα επίπεδα αρχής γενομένης από την διοίκηση.

Η σοβαρότητα σε οδηγεί να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να μην τα επαναλαμβάνεις!

Κάτι τέτοιο στον Άρη δεν συμβαίνει! Η διοίκηση στην προσπάθεια που επιχειρεί- αξιέπαινη το δίχως άλλο- αδικεί κατάφωρα τον εαυτό της!!!

Μόνο με σοβαρότητα θα παρθούν σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις που θα επιφέρουν λύσεις.

Λύσεις μακροχρόνιες και όχι προσωρινές. Λύσεις που θα φέρουν την υπογραφή αλλά κυρίως την στήριξη της διοίκησης.

Όταν η σοβαρότητα εκπορεύεται από την διοίκηση καταλήγει και στους παίκτες.

Η σοβαρότητα εξάλλου είναι αυτή που θα οδηγήσει αξιόλογους προπονητές να ασχοληθούν με την ομάδα του Άρη.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα φτάνει στα αφτιά τους πρόταση από τον Άρη κι αυτοί θα κάνουν πως δεν ακούν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!