Πλέον, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κερδίζουν τα μισά ντέρμπι και τα άλλα μισά λήγουν Χ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πλέον, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κερδίζουν τα μισά ντέρμπι και τα άλλα μισά λήγουν Χ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το χθεσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και κάνει…καταμέτρηση!

Μάντσεστερ Γ. - Άρσεναλ με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Συνολικά έχουν γίνει 14 ντέρμπι πρωταθλήματος από πέρσι έως και φέτος, μέχρι στιγμής. Και μοιάζει να παγιώνεται μία κατάσταση σε αυτά τα παιχνίδια! Τα μισά τα κερδίζουν ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός και τα άλλα μισά λήγουν ισόπαλα!

Η διαπίστωση είναι χωρίς ίχνος υπερβολής! Από τα 14 ντέρμπι των τεσσάρων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, με νικητή έχουν τελειώσει τα εφτά: ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τα πέντε (Ολυμπιακό 1-0 και 3-1, ΠΑΟ 2-0 και 2-0, ΑΕΚ 2-0) κι ο Ολυμπιακός τα δύο (ΑΕΚ 4-1, ΠΑΟ 1-0). Και τα υπόλοιπα εφτά έχουν λήγει ισόπαλα (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1 και 2-2, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0)!

Τα αποτελέσματα των τεσσάρων ομάδων κατά σειρά επιτυχίας είναι (νίκες-ισοπαλίες-ήττες):

ΠΑΟΚ 5-2-0

Ολυμπιακός 2-3-2

ΑΕΚ 0-5-2

ΠΑΟ 0-4-3

Κοινώς, ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει μόνο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ δεν μπορεί να νικήσει αλλά χάνει μόνο στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη, ο Παναθηναϊκός φέρνει ισοπαλίες με Ολυμπιακό κι ΑΕΚ κι ο Ολυμπιακός έχει μία ισορροπία στα αποτελέσματα του.

Όλα είναι με ξένους διαιτητές!

Εάν μέσα στην τετράδα βάλουμε και τον Άρη η σειρά διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΑΟΚ 6-4-0

Ολυμπιακός 4-3-2

Άρης 2-3-5

ΑΕΚ 1-5-3

ΠΑΟ 1-5-4

Ο Άρης έχει δύο ισοπαλίες και μια ήττα με ΠΑΟΚ, δύο ήττες με Ολυμπιακό, νίκη και ήττα με ΑΕΚ και νίκη, ισοπαλία και ήττα με ΠΑΟ.

Τι είδα εγώ στο χθεσινό ντέρμπι; Τον ΠΑΟΚ να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία για διπλό και την ΑΕΚ να σώζει για άλλη μία φορά την τελευταία στιγμή το αήττητο της στο ΟΑΚΑ, όπως είχε κάνει π.χ. και πέρσι, με τον ΠΑΟΚ στο 74' και ιδίως στο 90’ με τον Ολυμπιακό-και παρότι και τις δύο φορές ισοφάρισε στο τέλος, όπως τότε ο Φετφατζίδης είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για το τρίποντο, έτσι και τώρα ο Ακπόμ μπορούσε να δώσει το τρίποντο σε δύο περιπτώσεις, ενώ κι οι κεφαλιές των Βαρέλα και Κρέσπο δεν ήταν ακίνδυνες.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι σαν πρωταθλητής, έκανε τριπλάσιες καθαρές ευκαιρίες για γκολ κι η ΑΕΚ έβγαλε χαρακτήρα, δικαιώνοντας τον Πέδρο Μαρτίνς, που την θεωρεί διεκδικήτρια του τίτλου. Και τουλάχιστον μέσα στο ΟΑΚΑ δεν την κερδίζει κανείς, σε επίπεδο πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά, βέβαια, είχε τύχη βουνό στο χαμένο πέναλτι του Μπίσεσβαρ (τον λες και μοιραίο, έχοντας χάσει κι άλλες δύο ευκαιρίες) και είχε στο τέλος και ήρωα τον Μπάρκα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ευκολία με την οποία ο ΠΑΟΚ έβγαζε σε θέση βολής τον σέντερ φορ του-έξι ευκαιρίες για γκολ είχαν ο Σβιντέρσκι κι ο Ακπόμ!!! Τις δύο τις έβαλε ο Πολωνός, τις δυο τις έχασε (στη μία αστόχησε, στην άλλη, την πρώτη πρώτη, γύρισε στον Μπίσεσβαρ ενώ έπρεπε να πλασάρει αφού είχε περάσει τον γκολκίπερ) και στις δύο ο Μπάρκας νίκησε τον Ακπόμ.

Ο Τσιγκρίνσκι έσωσε ένα γκολ στα πρώτα λεπτά, έβαλε και το 1-1 και πήρε μία ρεβάνς για προηγούμενες κακές εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ. Ο Μπακάκης έκανε πάλι πέναλτι, απρόσεκτα. Η ΑΕΚ όμως γενικά είχε τεράστια τρύπα στην αριστερή πλευρά της άμυνας της, στον Λόπεζ. Γενικά είχε πρόβλημα με τις πάσες στην πλάτη των αμυντικών της, αλλά ειδικά από εκεί έμπαζε κι ο Λημνιός έκανε πάρτι, με τη βοήθεια του Μίσιτς. Ο Κωστένογλου κατέβασε μία ενδεκάδα κι ένα σχηματισμό που ήταν παράδειγμα προς αποφυγή (χωρίς φορ και με τρία στόπερ να μαρκάρουν ένα φορ), όμως αν μη τι άλλο το διόρθωσε στο ημίχρονο, αλλάζοντας τα όλα.

Ας έχουμε υπόψιν μας και τον παράγοντα ρόστερ: στον ΠΑΟΚ έλειπαν οι Μάτος, Πέλκας και στην ΑΕΚ οι Σιμόες, Ολιβέϊρα. Αλλά ο ΠΑΟΚ έχει άλλες, περισσότερες και καλύτερες, λύσεις. Χωρίς αυτό να διαφοροποιηθεί το πολύ κακό διάβασμα του παιχνιδιού του Κωστένογλου στο ξεκίνημα του. Ο Φερέϊρα πρέπει να είναι υπερήφανος για την εικόνα της ομάδας του στα πρώτα 25 και στα τελευταία 15 λεπτά, όπως και για την αντίδραση της αμέσως μετά το 1-1. Όμως, το παθητικό της είναι μεγάλος πονοκέφαλος.

Συγκλονιστικό γενικά το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις κι έτσι να το παλεύουν ως το τέλος. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τρεις βαθμούς στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο 97’ (2-2 με Άρη) και στο 93’ (3-2 με Ατρόμητο). Δεν είναι παράλογο που έχασε τώρα δύο στο 78’. Η ΑΕΚ απείλησε κατά βάση μέσα από στατικές φάσεις που τις έπαιρνε με την ορμή της έδρας. Ο Ζίφκοβιτς απέτρεψε το 2-2 στην κεφαλιά του Γιακουμάκη, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο στο κοντινό πλασέ του Ντέλετιτς.

Υπήρχε φάουλ του Κρίστιτς στο 2-2 της ΑΕΚ (ο Σέρβος ήταν αυτή τη φορά μαχητής, μέχρι που κάποια στιγμή έκανε φάουλ σε συμπαίκτη του!), αλλά νομίζω ότι ο Ελβετός διαιτητής το είχε πάρει απόφαση να αφήσει τη φάση, ίσως γιατί δευτερόλεπτα πριν είχε κάνει το ίδιο σε φάουλ παίκτη του ΠΑΟΚ, ίσως γιατί επηρεάστηκε από το ότι όποτε πήγε στο VAR όλες οι αποφάσεις ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είδα διάθεση του ρέφερι να παίξει υπέρ της μίας η, της άλλης ομάδας. Γενικά, έχω προσέξει ότι λίγο έδρα παίζουν όλοι οι ξένοι που έρχονται στα ελληνικά ντέρμπι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.