Γρηγορίου: «Είμαστε σε καλό δρόμο, άψογη συνεργασία με Ουάρντα»

Γρηγορίου: «Είμαστε σε καλό δρόμο, άψογη συνεργασία με Ουάρντα»

Gazzetta team
Γρηγορίου: «Είμαστε σε καλό δρόμο, άψογη συνεργασία με Ουάρντα»

bet365

Ο κόουτς της ΑΕΛ αναφέρθηκε τόσο στη χθεσινή νίκη επί του Αρη, όσο και τον Αιγύπτιο επιθετικό

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Για την ΑΕΛ της νέας σεζόν, τη νίκη επί του Αρη και τον Αμρ Ουάρντα, μίλησε ο Μιχάλης Γρηγορίου στον ΣΠΟΡ FM.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ

Για την ανατροπή της ΑΕΛ επί του Άρη: «Ξεκίνησε το ματς καλύτερα ο Άρης, που είχε και βοήθεια από το κοινό του. Αιφνιδιαστήκαμε από δύο γρήγορα γκολ, αλλά μείναμε πιστοί στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει όλη τη βδομάδα. Έπρεπε να αντιδράσουμε, να ξαναμπούμε στο ματς. Το καταφέραμε πάρα πολύ γρήγορα και ευτυχήσαμε να πάρουμε μια τεράστια και ιστορική νίκη για την ομάδα μας».

Για το πλάνο που είχε σχεδιάσει: «Δεν διαφοροποιήσαμε κάτι κατά τη διάρκεια του ματς. Έχουμε αλλάξει φιλοσοφία, συγκριτικά με το ποδόσφαιρο που έπαιζε τα τελευταία χρόνια η ΑΕΛ. Τα παιδιά έχουν αρχίσει να το πιστεύουν ότι πρέπει να διεκδικούμε επί ίσοις όροις τα παιχνίδια, να είμαστε επιθετικοί, να μην είμαστε ομάδα που καταστρέφει, αλλά που θέλει να φτιάξει. Μετά το δεύτερο γκολ του Άρη ήμασταν καλύτεροι και για αυτό καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή που πολύ λίγες ομάδες θα καταφέρουν κόντρα σε τέτοιο αντίπαλο, σε αυτή την έδρα».

Για το αν φάνηκε πιο χαλαρός ο Άρης: «Όχι, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα δεν καταλάβαμε κάτι τέτοιο. Μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία και διάθεση. Όταν προηγείσαι τόσο γρήγορα στο σκορ, ή παίρνεις ώθηση ή χαλαρώνεις. Αυτό το εκμεταλλευτήκαμε, έχουμε παιδιά με εμπειρία και πολύ καλή ομάδα, που μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε γήπεδο. Αυτό δείξαμε και χθες, ότι προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και να εκπροσωπήσουμε το μέταλλο αυτής της μεγάλης και ιστορικής ομάδας».

Για τις δυσκολίες της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία: «Είναι πολύ δύσκολο. Είχε γίνει ένας διαφορετικός σχεδιασμός ακόμα και σε θέμα ρόστερ, σχηματισμού και παικτών. Υπάρχει άλλη φιλοσοφία στο θέμα της φυσικής κατάστασης και της τακτικής. Σε 15 μέρες πριν το πρώτο παιχνίδι έπρεπε να προσαρμοστεί η ομάδα και για να γίνει αυτό, χρειάζεται διάθεση από τους παίκτες και πίστη στο πλάνο».

Για το αν είναι ζητούμενο η σταθερότητα: «Για οποιονδήποτε στόχο αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό που ψάχνουν όλες οι ομάδες. Αυτό προσπαθούμε κι εμείς. Θέλουμε μια φιλοσοφία σταθερή που θα μας οδηγήσει σε σταθερά μονοπάτια. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε».

Για τον Αμρ Ουάρντα: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί με τρομερό ταλέντο. Αυτό που του είπα στην πρώτη συζήτηση είναι ότι τα πάντα εξαρτιούνται από αυτόν. Αυτό που απασχολεί εμάς είναι να γίνει αγαπητός από τους συμπαίκτες του. Νομίζω ότι τον έχουν δεχτεί με μεγάλη χαρά και αγάπη. Προσπαθούμε να δείξει αυτό το σπάνιο ταλέντο και να το δείχνει όσο περισσότερο γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Απείχε αρκετό καιρό. Είναι πάρα πολύ έξυπνος. Μέχρι τώρα είναι άψογη η συνεργασία μας. Μέρα με τη μέρα θα γίνεται ακόμα καλύτερος, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μπαίνει σε καλούπι, καταλαβαίνει τι κάνει λάθος και τι μπορεί να διορθώσει. Είναι θέμα χρόνου το κάνει.

Όταν έχει μάθει σε ένα τρόπο ζωής που τον κάνει χαρούμενο, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Είναι σύνθετο κομμάτι η αντιμετώπισή του, θέλει να νιώσει εμπιστοσύνη και αγάπη, ότι θέλουμε το καλό του. Αυτό θα το κάνει πιο εύκολο. Όλα αυτά τα νιώθει εδώ από τους συμπαίκτες του, από τον πρόεδρο, τον κόσμο και το τεχνικό τιμ».

Για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: «Ανέκαθεν τα ντέρμπι κρίνονταν σε λεπτομέρειες. Δεν υπάρχει τρομερή διαφορά αυτή τη στιγμή. Αναμένουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, που για τις δύο ομάδες –θεωρητικά βέβαια- θα δείξει το δρόμο για το τι μπορεί να κάνει η κάθε ομάδα ξεχωριστά φέτος, από πλευράς ψυχολογίας και στόχνω,. Κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα