Μπατσάνα Αραμπούλι: Ο Γεωργιανός μαχητής που ήρθε να σώσει τον Πανιώνιο! (pics)

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μπατσάνα Αραμπούλι: Ο Γεωργιανός μαχητής που ήρθε να σώσει τον Πανιώνιο! (pics)

bet365

Η «ακτινογραφία» του φορ του Πανιωνίου, Μπατσάνα Αραμπούλι μέσα από δηλώσεις του. Τι λέει για τον 25χρονο στράικερ ο Γεωργιανός ρεπόρτερ. Τα γκολ στην Ουγγαρία και το πέρασμα από την ισπανική Αλκορκόν.

Ο Μπατσάνα Αραμπούλι την τελευταία τετραετία διαγράφει μια άκρως επιτυχημένη πορεία δείχνοντας πως αν μη τι άλλο διαθέτει την αίσθηση του γκολ.

Ο 24χρονος φορ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στους δύο μήνες που βρίσκεται στον Πανιώνιο σε μια χρονιά που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους «κυανέρυθρους».

Ο Αραμπούλι έχει σκοράρει μέχρι στιγμής δύο γκολ αφήνοντας υποσχέσεις για τον μέλλον.

«Ασφαλώς τα γκολ είναι απαραίτητα για τους επιθετικούς προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ωστόσο απαιτούνται και άλλα στοιχεία πέρα από το σκοράρισμα για να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένος ένας επιθετικός», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Γεωργιανός διεθνής.

Με τη φανέλα της Ντιναμό Τυφλίδος σε 38 ματς σημείωσε 13 γκολ, όμως όπως ο ίδιος σημειώνει στην Σαμτρέντια, όπου αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού κατακτώντας το πρωτάθλημα, πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

«Η καλύτερη στιγμή μου ήταν όταν το 2016 η Ντιναμό Τυφλίδος με παραχώρησε δανεικό στην Σαμτρέντια. Εκεί πέτυχα 7 γκολ και μοίρασα 7 ασίστ σε 14 ματς. Μάλιστα κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, ενώ την ίδια σεζόν σημείωσα άλλα 11 γκολ με τη Ντιναμό».

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα Γεωργίας, αποτέλεσαν το εφαλτήριο για μια καριέρα στο εξωτερικό. Ο Αραμπούλι μετακόμισε στην Ουγγαρία. Αρχικά αγωνίστηκε στην Μπαλμαζουιβάρος όπου σημείωσε 9 γκολ, ενώ την περυσινή σεζόν μετακόμισε στην Πούσκας. Ένας τραυματισμός όμως

αποδείχθηκε είχε ως συνέπεια να περιοριστεί στα πέντε γκολ.

«Ήξερα στη Ντιναμό Τυφλίδος πως είχε έρθει η ώρα για μια νέα περιπέτεια μολονότι μου είχαν προσφέρει νέο συμβόλαιο. Ήθελα να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Είχα προτάσεις από Κροατία, Σουηδία και Ουγγαρία, όμως προτίμησα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην Μπαλμαζουίβάρος.

Μαζί με τον μάνατζερ μου κρίναμε πως ήταν η κατάλληλη επιλογή για να πάρω περισσότερες ευκαιρίες. Το ουγγρικό πρωτάθλημα δεν είναι κακό και ήξερα πως θα αποτελέσει σκαλοπάτι για την καριέρα μου».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο επιθετικός του Πανιωνίου σε ηλικία μόλις 19 ετών είχε μεταπηδήσει στην ισπανική Αλκορκόν, αλλά λόγω γραφειοκρατίας δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα.

«Αναχώρησα σε ηλικία 19 ετών με προορισμό την Ισπανία και την Αλκορκόν. Είχα μεγάλες φιλοδοξίες, όμως αντιμετώπισα πρόβλημα με την visa, αφού η Γεωργία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειαζόμουν τα χαρτιά και έτσι δεν κατάφερα να παίξω με την πρώτη ομάδα. Έμεινα εκεί για έξι μήνες όταν ο σύλλογος πέρασε σε άλλα χέρια».

Ο Αραμπούλι, ο οποίος δεν κρύβει την φιλοδοξία του να καθιερωθεί μέσω του Πανιωνίου στην εθνική Γεωργίας, επισημαίνοντας ωστόσο τα αρνητικά στοιχεία των συμπατριωτών του.

«Η Γεωργία διαθέτει πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές όμως δεν τους αρέσει να τρέχουν. Θα συνιστούσα σε όλους να επισκεφθούν την χώρα μας. Να έχουν στο μυαλό τους πως η κουζίνα μας είναι υπέροχη».

Ο δημοσιογράφος Νίμα Νεμπιερίτζε, ο οποίος εργάζεται στην γεωργιανή ομοσπονδία μίλησε στο gazzetta.gr για τον Αραμπούλι. «Είναι ένας πολύ καλός και γρήγορος στράικερ, ο οποίος ξέρει να παίρνει σωστές θέσεις στο αντίπαλο τέρμα. Είναι παίκτης που χρησιμοποιεί πολύ το μυαλό του για να σκοράρει και θεωρώ καλό βήμα για την καριέρα του τον Πανιώνιο.

Τον πιστεύουμε πολύ. Θεωρώ πως έχει περιθώρια βελτίωσης στην Ελλάδα και περιμένουμε πως θα σκοράρει ακόμα περισσότερα γκολ».

Ο ερχομός στον Πανιώνιο

Ο περιορισμός στις μεταγραφές λόγω της μη εξασφάλισης άδειας ανάγκασε τον Πανιώνιο να αποφασίσει πως η μοναδική μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή που δικαιούται θα πάει για την κάλυψη της θέσης του σέντερ φορ.

Αυτό σήμαινε πως και τα περισσότερα λεφτά που μπορούσαν να διαθέσουν οι «κυανέρυθροι» θα δίνονταν για την εύρεση του αντικαταστάτη του Ντουρμισάι. Οι προτάσεις έπεφταν βροχή και αρχικά ο Ακης Μάντζιος είχε ξεχωρίσει τρεις περιπτώσεις, ανάμεσά τους και ο Αραμπούλι.

Οι Νεοσμυρνιώτες κινήθηκαν άμεσα για να κλείσουν έναν από τους τρεις, αφού η τεχνική ηγεσία ήθελε ο φορ να έρθει όσο γίνεται πιο γρήγορα για να ενσωματωθεί στην ομάδα και να μπει στο κλίμα αφού λόγω της ιδιαίτερης χρονιάς θα έπρεπε ο βασικός σέντερ φορ να μην χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής.

Οι απαιτήσεις όμως των δύο εκ των τριών ήταν ιδιαίτερα τσουχτερές για το πορτοφόλι του Πανιωνίου (ο ένας μάλιστα ζήτησε κοντά στις 200.000). Αντίθετα, οι απαιτήσεις του Αραμπούλι ήταν πιο προσιτές (εξαψήφιο και αυτό αλλά στα δεδομένα των Νεοσμυρνιωτών). Οι επαφές δεν κράτησαν πολύ και ο Αραμπούλι είπε το ναι στον Πανιώνιο υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας φανερώνοντας με αυτό τον τρόπο την πίστη των ανθρώπων του ελληνικού συλλόγου στο πρόσωπό του.

Ο Αραμπούλι ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή στο Καρπενήσι όπου ο Πανιώνιος πραγματοποιούσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, αλλά ήταν αρκετά πίσω από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του κι ετσι αποφασίστηκε να υπάρξει ειδική διαχείριση ώστε ο Γεωργιανός να είναι για τουλάχιστον 50-60 λεπτά έτοιμος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Βόλο.

Ο Αραμπούλι από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό αλλά για να δουλέψει και να βάλει τις βάσεις για κάτι καλύτερο. Το ευχάριστο για τον ίδιο ήταν ότι γνωρίζει σχετικά καλά αγγλικά με αποτέλεσμα η προσαρμογή του να γίνει πιο εύκολη. Σε αυτό βοήθησε και η υπόλοιπη ομάδα η οποία έκανε τα πάντα ώστε να μην αισθάνεται ξένος.

Παράλληλα, ο ίδιος δείχνει να απολαμβάνει την παρουσία του τόσο στην ομάδα όσο και στην χώρα μας και αυτό βγαίνει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τέσσερις συμμετοχές και δύο γκολ σε πέντε τελικές προσπάθειες, ενώ έχει μοιράσει και μια ασίστ συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε ώστε το -6 να είναι κοντά στο να εξαλειφθεί και ο Ιστορικός να διεκδικεί με μεγαλύτερες πιθανότητες την παραμονή στην Super League 1.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα