ΑΕΚ: Το «κλειδί» της παρουσίας του Ολιβέιρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Το «κλειδί» της παρουσίας του Ολιβέιρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το «κλειδί» της παρουσίας του Ολιβέιρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

bet365

Τα βλέμματα στην ΑΕΚ είναι στραμμένα πάνω στον Νέλσον Ολιβέιρα και το αν θα καταφέρει να προλάβει το ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς η παρουσία του είναι σημαντική σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Ίντερ - Λάτσιο και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Νέλσον Ολιβέιρα συνέχισε και χθες στα Σπάτα το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί και η αγωνία στο στρατόπεδο της ΑΕΚ κορυφώνεται σχετικά με το αν ο Πορτογάλος επιθετικός θα προλάβει την αναμέτρηση της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολιβέιρα από την 1η Σεπτέμβρη, όταν έγινε αναγκαστική αλλαγή στην Τρίπολη στο παιχνίδι με τον Αστέρα, είχε βάλει στόχο να επιστρέψει πανέτοιμος για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η επιθυμία του ήταν τεράστια, κάτι που δήλωνε συνεχώς. Ωστόσο, η θλάση που έπρεπε να ξεπεράσει δεν είχε περιθώρια για πολλά ρίσκα, με το ενδεχόμενο της υποτροπής ανοικτό.

Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη για τον Πορτογάλο φορ της Ένωσης. Αν καταφέρει να μπει σε κανονικό πρόγραμμα μαζί με τους συμπαίκτες του τότε σίγουρα θα φωνάξει «παρών» για το ματς με τον ΠΑΟΚ, έχοντας μετά άλλες δύο δυνατές προπονήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή για να ανεβάσει προσεκτικά και σταδιακά κι άλλο τους ρυθμούς του.

Το δημιουργικό παιχνίδι και η συνεργασία με τον Λιβάια

Η παρουσία του Ολιβέιρα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντική για τον Νίκο Κωστένογλου. Αρχικά η φιλοσοφία της ΑΕΚ στο επιθετικό παιχνίδι εξαρτάται από το αν ο Πορτογάλος είναι διαθέσιμος. Ο Ολιβέιρα βγαίνει συνεχώς εκτός περιοχής, βοηθάει στο δημιουργικό κομμάτι και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ΑΕΚ, αποτελώντας έναν συνδυαστικό επιθετικό, ο οποίος πριν τον τραυματισμό του είχε αρχίσει να «δένει» με τον Μάρκο Λιβάια.

Πιέζει και κρατάει απασχολημένη την αντίπαλη άμυνα

Το τελευταίο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κριτήριο, άλλωστε, όχι μόνο για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλη της σεζόν της ΑΕΚ καθώς από την σωστή συνεργασία Ολιβέιρα - Λιβάια αμφότεροι ανεβάζουν απόδοση. Το πρέσινγκ και η επιβλητική παρουσία του Ολιβέιρα μπροστά απασχολεί έντονα τις αντίπαλες άμυνες, δίνοντας χώρο τόσο στον Πέτρο Μάνταλο για να δράσει στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στον Λιβάια στο εκτελεστικό. Στο ματς με την Τράμπζονσπορ στην Τουρκία για παράδειγμα η επιμονή και η πίεση του Ολιβέιρα είχαν φέρει το πρώτο γκολ του Λιβάια, ενώ στο δεύτερο τέρμα του Μάνταλου, ο Πορτογάλος φορ είναι εκείνος που κερδίζει το πέναλτι.

Είχε αρχίσει να προσθέτει γκολ στον λογαριασμό του

Ωστόσο, πέρα από τη δημιουργία, ο Ολιβέιρα είχε αρχίσει να βρίσκει και δίχτυα πριν μείνει εκτός λόγω τραυματισμού. Τόσο στην ήττα της πρεμιέρας από την Ξάνθη, όσο και στο διπλό στην Τρίπολη πριν γίνει αναγκαστική αλλαγή, ο Ολιβέιρα με τα δύο τέρματά του έδειξε να γίνεται όλο και πιο πολύ ουσιαστικός στον επιθετικό τομέα της Ένωσης.

Το πιο βαρύ συμβόλαιο στο ρόστερ

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε φυσικά ότι ο Ολιβέιρα αποτελεί το ακριβότερο συμβόλαιο στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Η ΑΕΚ έκανε την υπέρβαση προσφέροντας του ένα συμβόλαιο άνω του 1 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι και έκανε τα πάντα για να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα λόγω των ενδοιασμών που είχε. Αυτοί πλέον έχουν ξεπεραστεί. Ο ίδιος συνεχώς εκφράζει το πόσο γρήγορα έχει εγκλιματιστεί στην Αθήνα, πόσο όμορφα περνάει εδώ, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην ΑΕΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα