Πούγγουρας: ο πιο επιδραστικός!

Πούγγουρας: ο πιο επιδραστικός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πούγγουρας: ο πιο επιδραστικός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την κορυφαίο σε απόδοση ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τον Αχιλλέα Πούγγουρα.

Ο Περέα ήταν εκείνος που μπήκε στο ημίχρονο και ζωντάνεψε την επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού με το ποδοσφαιρικό του θράσος, την ενέργεια και το απρόβλεπτο που έβαλε στο παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ ήταν εκείνος που συστήθηκε στο κοινό του Τριφυλλιού και ως μία από τις βασικές μεταγραφές του καλοκαιριού που μας πέρασε ήταν λογικό να πέσουν όλα τα φώτα του πάνω του. Εξάλλου και με δεδομένο το γεγονός πως δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό, πραγματοποίησε μία ηγετική εμφάνιση στο κέντρο της άμυνας, δίνοντας σιγουριά στην ομάσα του.

Ο Γιοάν Μολό ήταν εκείνος που στο φινάλε του ντέρμπι πήρε την μπάλα, την έστησε στην άσπρη βούλα και λύτρωσε τον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος μπορεί να μην φάνηκε αλλά η τρέλα του σε ένα σημείο που η μπάλα ζύγιζε πολλά κιλά, έστειλε την μπάλα με σιγουριά στο πλεκτό.

Οι τρεις αυτοί ποδοσφαιριστές έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην καλή εικόνα των πρασίνων και στην αντίδραση που έβγαλε-επιτέλους- το σύνολο του Γιώργου Δώνη, ωστόσο, ο κορυφαίος σε απόδοση, ο πιο επιδραστικός και σημαντικός παίκτης του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι, ήταν άλλος.

Λιγότερο… διαφημισμένος, λιγότερο προβεβλημένος, αλλά αναμφίβολα βάσει της ανάλυσης των αριθμών και της εικόνας του πάνω στο χορτάρι, ο mvp της ομάδας του Δώνη. Ο λόγος για τον Αχιλλέα Πούγγουρα! Ο 24χρονος Έλληνας στόπερ πραγματοποίησε μια εξαιρετική προετοιμασία, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και να εκτοπίσει από το αρχικό σχήμα τον Δημήτρη Κολοβέτσιο.

Ο Πούγγουρας ήταν εξαιρετικός το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ και πάμε να δούμε τι ακριβώς έκανε με την βοήθεια του Wyscout…

*Ήταν πρώτος σε επιτυχημένες ενέργειες ανάμεσα στους συμπαίκτες του. Ο πιο ουσιαστικός, συνολικά σε κάθε έκφανση του παιχνιδιού. Τελείωσε το παιχνίδι με 38 στις 51 και ποσοστό 75%! Αριθμός που περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την σιγουριά, τις επεμβάσεις και την συνολική του παρουσία κόντρα στον Ολυμπιακό.

*Λειτούργησε αξιόπιστα στην πρώτη πάσα και γενικότερα όσες φορές έπρεπε να δείξει καλές επιλογές με την μπάλα στα πόδια. 25 στις 30 πάσες για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό.

*Εξαιρετικός στις προσωπικές μονομαχίες. Στις 12 που ενεπλάκη, κέρδισε τις 9. Από τις 12 οι μισές ήταν στον αέρα, όπου είχε άριστες τοποθετήσεις και βγήκε στις 4 νικητής!

*Πέντε κοψίματα όλα στο αμυντικό του τρίτο και 14 επανακτήσεις κατοχής, ένας πολύ μεγάλος αριθμός για την συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία, που επίσης αποδεικνύει την συνεισφορά του στην ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας του.

O νεαρός κεντρικός αμυντικός, παράλληλα, έδειξε για πρώτο παιχνίδι να έχει καλή χημεία και να ταιριάζει με τον Σένκεφελντ. Μετά την περυσινή του μέτρια χρονιά προσαρμογής στον Παναθηναϊκό, δείχνει έτοιμος να καθιερωθεί. Και με εμφανίσεις όπως αυτή της Κυριακής, είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρει.

Εξάλλου, το ζητούμενο, όχι μόνο για τον Πούγγουρα αλλά για τον Παναθηναϊκό συνολικά δεν είναι οι καλές εμφανίσεις να αποτελούν την εξαίρεση αλλά τον κανόνα. Η διάρκεια είναι αυτή που καθορίζει, που χαρακτηρίζει ομάδες και ποδοσφαιριστές...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.