Τσίκινης στο gazzetta.gr: «Δεν είχε πρόθεση ο Τσιμίκας, λάθος του Σιδηρόπουλου η δεύτερη κίτρινη στον Σάσα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Τσίκινης στο gazzetta.gr: «Δεν είχε πρόθεση ο Τσιμίκας, λάθος του Σιδηρόπουλου η δεύτερη κίτρινη στον Σάσα»

bet365

O πρώην διεθνής ρέφερι Ηρακλής Τσίκινης σχολιάζει στο gazzetta.gr τις αμφισβητούμενες φάσεις από τα δύο χθεσινά ντέρμπι. «Στην κρίση του διαιτητή το σπρώξιμο του Τσιμίκα, έχει δίκιο ο Ολυμπιακός να διαμαρτύρεται για τις καθυστερήσεις».

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Βόλφσμπουργκ - Χόφενχάιμ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Δύο πέναλτι, μια... παραλίγο επανάληψη, η φάση όπου ο Τσιμίκας απωθεί με το χέρι τον Περέα και ο χρόνος των καθυστερήσεων ήταν τα σημεία που σχολιάστηκαν περισσότερο αναφορικά με τις αποφάσεις του Σάσα Στέγκεμαν στο χθεσινό (22/9) ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ.

Ο πρώην διεθνής Ηρακλής Τσίκινης κατέθεσε την δική του άποψη για τις υποδείξεις του Γερμανού ρέφερι τονίζοντας αρχικά πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης στα δύο πέναλτι του Παναθηναϊκού.

«Θεωρώ ήταν σωστά και τα δύο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής. Στο πρώτο πέναλτι υπάρχει παράβαση, αφού ο Σεμέδο σπρώχνει τον Περέα, ενώ στο δεύτερο έγινε μαρκάρισμα χαμηλά στον Μακέντα. Ήταν πέναλτι».

Ο Έλληνας διαιτητής στη φάση όπου ο Τσιμίκας έσπρωξε με το χέρι του τον Περέα, τόνισε πως είναι μια φάση που εναπόκειται στην κρίση του διαιτητή σημειώνοντας πως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ο αμυνόμενος προσπαθεί να προστατεύσει την μπάλα.

«H φάση στο 55΄ όπου ο Τσιμίκας απώθησε με το χέρι του τον Περέα ήταν καθαρά στην κρίση του διαιτητή που δεν υπέδειξε κάποια παράβαση. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις ο αμυνόμενος προσπαθεί να προστατεύσει την μπάλα. Σωστά για μένα δεν έδειξε πέναλτι. Έπειτα από υπόδειξη του Ευαγγέλου ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και αποφάσισε πως δεν ήταν πέναλτι».

Σε ότι αφορά τον χρόνο των καθυστερήσεων, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού εκφράζουν παράπονα θεωρώντας πως τα πέντε λεπτά πρόσθετου χρόνου ήταν λίγα.

«Έχει δίκιο ο Ολυμπιακός για τον χρόνο καθυστερήσεων, αφού το ματς διεκόπη στο δεύτερο ημίχρονο αρκετές φορές λόγω φάουλ, τραυματισμών, αλλά και χρήσης VAR. Όμως και σε αυτή την περίπτωση ο διαιτητής είναι εκείνος που κρίνει για τον επιπλέον χρόνο».

Σε ότι αφορά την μη επανάληψη του πέναλτι που εκτέλεσε ο Μακέντα, ο νέος κανονισμός ευνοεί τον Ζοζέ Σα.

«Σε ότι αφορά τον ασίσταντ ρέφερι που υπέδειξε επανάληψη στο πέναλτι του Μακέντα στο 58΄ με την αιτιολογία πως ο Σα δεν πατούσε στη γραμμή, πολύ σωστά ο κ. Στέγκεμαν αφού έκανε χρήση VAR αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφαση του. Ο κανονισμός άλλωστε από τον Ιούνιο του 2019 επιτρέπει στον τερματοφύλακα να πατάει με το ένα πόδι στη γραμμή».

Ο Ηρακλής Τσίκινης αναφέρθηκε και στο έτερο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη φάση της ακύρωσης του γκολ του Μάτος.

«Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Σιδηρόπουλος ακύρωσε σωστά το γκολ του Μάτος,αφού ο Μπίσεσβαρ ήταν εκτεθειμένος οριακά. Ήταν μια δύσκολη φάση, ωστόσο ο Σιδηρόπουλος δεν είχε υποχρέωση να κάνει χρήση VAR από την στιγμή που επιβεβαιώθηκε από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο VAR για την απόφαση του».

Ο παλαίμαχος ρέφερι ισχυρίστηκε πως το μοναδικό λάθος του Σιδηρόπουλου στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη αφορά στη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σάσα.

«Ο Σιδηρόπουλος κατ εμέ έκανε πολύ καλή διαχείριση του αγώνα με μια εξαίρεση. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σάσα ήταν ανύπαρκτη. Ήταν ένα απλό φάουλ που δεν επισύρει όμως κάρτα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα