Ολυμπιακός: Μαρτίνς και παίκτες διαχειρίστηκαν λάθος το ντέρμπι

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Μαρτίνς και παίκτες διαχειρίστηκαν λάθος το ντέρμπι

bet365

Ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, διότι κυρίως ο προπονητής του και οι παίκτες του δεν αντιμετώπισαν σωστά το παιχνίδι.
Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε σοβαρά παράπονα από τους παίκτες του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς που όπως αποδεικνύεται στο πέρασμα των ετών παραμένει μεγάλη... μάχη και ντέρμπι σε όποια κατάσταση και εάν είναι οι 2 ομάδες. Ο Πορτογάλος λοιπόν αυτά τα παράπονα που τα εξέφρασε και δημόσια μέσω των δηλώσεών του αλλά επρόκειτο να τα πει και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του. Το ότι ο Πορτογάλος ανέλαβε αμέσως την ευθύνη και κατάλαβε το πόσο κακό ως αποτέλεσμα ήταν αυτό το 1-1 και μαζί και η εικόνα του Ολυμπιακού δείχνει πως έχει αντανακλαστικά και ότι φυσικά αντιλαμβάνεται πλήρως τις συνθήκες αλλά και την σημασία τέτοιων αγώνων.
Από την άλλη όμως δεδομένα δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, παρουσιάζοντας ένα σύνολο που δεν έδειχνε έτοιμο ούτε σωματικά αλλά ούτε και ψυχικά. Αυτό δηλαδή που είχε ζητήσει και ο ίδιος από τους ποδοσφαιριστές του.
Το ότι εμπιστεύτηκε τους ίδιους 11 που τα είχαν δώσει όλα με την Τότεναμ αποδείχθηκε λάθος εκ του αποτελέσματος φυσικά και των όσων είδαμε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Ο Ίβηρας τεχνικός είπε ότι δεν υπήρχε θέμα κούρασης. Ορισμένοι παίκτες όμως έδειχναν επηρεασμένοι από την καταπόνηση του αγώνα της Τετάρτης.
Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του, δεν έδειξε τον χαρακτήρα που συνήθως έχει και από ένα σημείο και μετά φάνηκε να... αρκείται στο 0-1 με ένα ακόμα πολύ ωραίο γκολ του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο (σ.σ. σε φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Μπουχαλάκη για να βγάλει την τελική μπαλιά ο Τσιμίκας) και απλά να κοιτάζει το να το κρατήσει. Είναι κάτι που ειδικά σε τέτοια παιχνίδια ειδικών συνθηκών πρέπει να προσέχει κανείς. Εάν το 0-1 οι Πειραιώτες το είχαν κάνει 0-2 θα ήταν άλλο ματς. Όμως το β' μέρος του Ολυμπιακού ήταν πιο κακό από το α' για να έρθει το τελικό 1-1, παρότι η αλλαγή του σχηματισμού στο 4-3-3 και η είσοδος του Καμαρά είχε λογική αλλά και βάση εκείνη την στιγμή. Ακόμα και αυτή η κίνηση όμως δεν του βγήκε του Πορτογάλου. Είχε στο μυαλό του να δώσει φρεσκάδα και ταχύτητα με Καμαρά και Ραντζέλοβιτς, όμως ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα.
Προφανώς εκτός από τον Μαρτίνς δεν διαχειρίστηκαν και δεν αντιμετώπισαν σωστά το ματς ούτε οι παίκτες. Εάν εξαιρέσει κανείς τον τρομερό Σα (σ.σ. έπιασε ένα πέναλτι και έπεσε σωστά και στο 2ο αλλά δεν κατάφερε να το βγάλει), τον πολύ καλό για άλλο ένα ματς Τσιμίκα που έβγαλε την ασίστ και τον σκόρερ Γκερέρο δεν υπήρχε κανένας άλλος που να στάθηκε στο ύψος του στο ματς αυτό και ειδικότερα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, που μας είχε συνηθίσει σε εμφανίσεις πολύ υψηλού επιπέδου. Ακόμα και ο άξονας είχε προβλήματα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε όλα αυτά τα καλά στοιχεία που έβγαλε με την Τότεναμ: μεγάλο πάθος, τσαγανό, αντίδραση, χαρακτήρα και μέταλλο αλλά και μαχητικότητα στο φουλ.
Ο Ολυμπιακός και όλος ο Οργανισμός του, ήξερε από πολύ νωρίς ότι θα έχει ντέρμπι κοντά σε αγώνες Champions League. Μάλιστα θα έχει και άλλα τέτοια μεγάλα ματς μπροστά του που θα είναι κοντά χρονικά με ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Θα έπρεπε λοιπόν κόουτς και παίκτες να είχαν προνοήσει για έναν διαφορετικό και πιο... εύστοχο χειρισμό αυτών των αγώνων. Ο Μαρτίνς ο ίδιος θα πρέπει να το δει και να το προσέξει αυτό όπως και το staff του και να θυμηθεί και τα περσινά λάθη σε θέματα διαχειρίσεων του ρόστερ, της 11άδας και της ομάδας κυρίως στα κρίσιμα ματς του Φλεβάρη. Και αυτό διότι πίσω του έχει κάνει τόσο καλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια στον Ολυμπιακό. Μία δουλειά και προσπάθεια που θα πρέπει να επιβραβευτεί φέτος και σε επίπεδο τίτλων.
Από εκεί και πέρα το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έληξε ισόπαλο, οπότε δεν έχασε βαθμολογικό έδαφος παρότι είναι πολύ νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα. Όταν όμως ο ίδιος ο Ολυμπιακός είχε βάλει τόσο ψηλά τον πήχη μετά από μία τέτοια παρουσία στο Champions League με την περσινή φιναλίστ το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την εμφάνιση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως θετικά βήματα. Οι ίδιοι παίκτες των Πειραιωτών το παραδέχθηκαν ότι έκαναν πολλά λάθη και πως πρέπει να συνέλθουν. Όσο για το σκληρό παιχνίδι του Παναθηναϊκού και ειδικά πάνω στον Βαλμπουενά (σ.σ. υπήρχαν και σκληρά μαρκαρίσματα και στον Ποντένσε); Σε τέτοια παιχνίδια οι ομάδες που αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν την ίδια ποιότητα με τον αντίπαλό τους θα το πάνε το ματς εκεί αλλά και περισσότερο στην δύναμη με στόχο να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τα ατού της άλλης ομάδας.
Τα τόσο σκληρά ή και επικίνδυνα μαρκαρίσματα σωστά δεν είναι, όμως ειδικά σε τέτοιους αγώνες ο κάθε παίκτης θα επιστρατεύσει ότι μπορεί και έχει για περιορίσει τον αντίπαλό του και ειδικά σε τέτοια ντέρμπι. Να θυμίσουμε πάντως ότι μετά από Champions League και μεγάλη εμφάνιση (σ.σ. τότε με την Γιουνάιτεντ) είχε ακολουθήσει ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό όπου οι ερυθρόλευκοι του Μίτσελ είχαν ηττηθεί σε ένα ματς στο Καραϊσκάκη που πάντως είχε σημαδευτεί από την κατάρρευση του Ολαϊτάν στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός καλείται τώρα να δείξει πως το έμαθε το... μάθημά του (σ.σ. ένα σκληρό μάθημα) από το ματς της Κυριακής και στα επόμενα μεγάλα ματς - ντέρμπι να έχει διαφορετική νοοτροπία και προσέγγιση και να μπαίνει μέσα στο γήπεδο από την αρχή με το... μαχαίρι στα δόντια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα