Παναιτωλικός: Πλέον δεν... αρκούν οι εντυπώσεις

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός: Πλέον δεν... αρκούν οι εντυπώσεις

bet365

Τα «καναρίνια» έχουν μπροστά τους δύο «τελικούς» σε Περιστέρι και Λαμία, όπου καλούνται να αποκτήσουν (και) την ουσία

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Υπάρχουν πολλών ειδών κρίσεις σε μία ομάδα. Οταν επέρχεται η αγωνιστική διάλυση, αν παρατηρηθούν έριδες στο εσωτερικό της ή π.χ. σε περίπτωση που υπάρξει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Η περίπτωση του Παναιτωλικού είναι... κάπως διαφορετική. Το 0/4 «φωνάζει» πως κάτι δεν πάει καλά, όμως την ίδια στιγμή είναι κοινά αποδεκτό πως η ομάδα δεν είναι για... 0/4. Βέβαια ότι γράφει δεν ξεγράφει και είναι μαθηματικά βέβαιο πως με όποιον μιλάει από χθες ο Λουίς Κάστρο θα του λέει «estamos em crise», δηλαδή «είμαστε σε κρίση». Ναι, δεν έχει έρθει η καταστροφή, αλλά η κατάσταση μόνο ρόδινη δεν λογίζεται.

Το θετικό για τον νεαρό κόουτς και όλους στην ομάδα είναι πως στα αποδυτήρια αλλά και τον τρόπο σκέψης των ιθυνόντων στο Αγρίνιο, υπάρχουν τα «αντισώματα» για να διαχειρίζονται ανάλογες καταστάσεις. Το αρνητικό πως ακολουθούν δύο κολλητά ματς χωρίς... αύριο, σε Περιστέρι και Λαμία. Για όλους, παίκτες και προπονητές, κρίνονται πολλά.

Αυτόματα η διαχείριση είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» για τον Πορτογάλο, που καλείται να αντεπεξέλθει σε μεγάλη πίεση. Μετά τη χθεσινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ σχολίασε, μεταξύ άλλων, πως «όταν ξεκίνησε ο Μαρτίνς τη δουλειά στον Ολυμπιακό χρειάστηκε να αλλάξει είκοσι έναν παίκτες και όλοι οι άνθρωποι της ομάδας ήταν μαζί του», θέλοντας να σταθεί στον παράγοντα υπομονή. Το πλέον προφανές είναι πως υπάρχει μία μεγάλη σύμπτωση, αφού ο μετά το ντεμπούτο των Ταχάρ, Καββαδία, τα «καναρίνια» έφτασαν ήδη τον αριθμό 21, σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει μέχρι στιγμής. Νούμερο αρκετά μεγάλο. Αρα και εκείνος θα πρέπει να κατασταλάξει σε έναν κορμό.

Αυτόματα το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Πάει, αυτό ήταν; Δηλαδή ο Παναιτωλικός είναι αυτό που βλέπουμε. Η απάντηση είναι αρνητική, αλλά στην εξίσωση μπαίνει ο όρος «αποτέλεσμα». Με τις εντυπώσεις δεν έκανε κανείς χωριό.

Ας δούμε λοιπόν την επόμενη ημέρα και που ποντάρει ο 39χρονος για να γυρίσει το χαρτί.

*Η διαφαινόμενη επιστροφή των Ρομάν και Ντουάρτε σε συνάρτηση με την καλή εικόνα του Αριγίμπι, μπορεί να στείλει τον Ντίας στον άξονα. Ο Ουρουγουανός δεν έχει εικόνα ανάλογη με την περσινή, αλλά είναι ομολογουμένως καλός παίκτης και εκεί έκανε πέρσι εξαιρετικά ματς.

*Να παίξει ο Σίενστεντ. Ο Σουηδός αποκτήθηκε για βασικός στο «6» και είναι ο πιο «κανονικός» παίκτης της ομάδας για τη συγκεκριμένη θέση. Ο πιο κλασικός, αλλά το ντεμπούτο του συνεχώς αναβάλλεται. Στην Κρήτη σηκώθηκε να μπει αλλαγή και χτύπησε ο Κνετ, ενώ χθες που ήταν βασικός, αντιμετώπισε λίγο πριν τη σέντρα ένα πολύ σοβαρό προσωπικό πρόβλημα. Η φύση του οποίου είναι τόσο λεπτή και άπαντες βρίσκονται στο πλευρό του.

*Η ομάδα τσουλάει την μπάλα. Τη βάζει κάτω, αλλά της λείπει η τελική πάσα ώστε να βγάλει την «καθαρή» φάση. Μετά από 4 ματς μετρά μόλις 23 τελικές, εκ των οποίων οι 13 είναι έξω από τα αντίπαλα καρέ. Αριθμός πολύ μικρός. Ο Πορτογάλος κόουτς έδειξε αισιόδοξος πως το «θέμα» θα διορθωθεί.

*Τα 5 από τα 8 γκολ παθητικό που μετρά αποτελούν απόρροια ατομικών λαθών. Π.χ. αντίπαλοι παίκτες μόνοι τους μέσα στην περιοχή που σουτάρουν κτλ. Αυτό οφείλεται, πλέον, και στο άγχος-πίεση και είναι «δουλειά» του τεχνικού επιτελείου να το διορθώσουν.

Το συμπέρασμα των παραπάνω είναι πως στο Αγρίνιο είναι σε θέση να αντιστρέψουν την κατάσταση. Πλέον όμως δεν... αρκούν οι εντυπώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα