Κουρμπέλης: «Πειράχθηκε ο εγωισμός μας, στηρίξαμε τον Δώνη»

Κουρμπέλης: «Πειράχθηκε ο εγωισμός μας, στηρίξαμε τον Δώνη»

Gazzetta team
Κουρμπέλης: «Πειράχθηκε ο εγωισμός μας, στηρίξαμε τον Δώνη»

bet365

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης συμφώνησε για την κάκιστη εικόνα του Παναθηναϊκού, όμως τόνισε πως δεν γίνεται να κριθεί μια ομάδα από τα τρία πρώτα ματς της σεζόν. «Πειράχθηκε ο εγωισμός μας, αλλάζουν οι καταστάσεις» είπε ο αρχηγός των «πράσινων» που μίλησε και για την παρέμβαση των παικτών ώστε να παραμείνει ο Γιώργος Δώνης στον πάγκο.

Ο Έλληνας μέσος του «τριφυλλιού» μίλησε στην κάμερα της Nova και είχε να πει:

-για την κακή εικόνα της ομάδας:

«Δεν ήταν μόνο αυτό το παιχνίδι... Και τα τρία παιχνίδια τα έχω ξαναδεί και συμφωνώ ότι δεν είναι η αληθινή εικόνα και αυτή που μπορούμε να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είμαι σε θέση να εκφράσω δημόσια τι φταίει. Δουλεύουμε τις αδυναμίες μας. Είναι ακόμα η αρχή, δεν μπορείς να κρίνεις κανέναν σε τρία ματς. Έχουμε δει να αλλάζουν γρήγορα οι καταστάσεις. Δουλεύουμε και ελπίζουμε να γίνει και σε εμάς αυτό».

-για τον ψυχολογικό αντίκτυπο:

«Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία στην απόδοση του παίκτη και της ομάδας. Έχουμε δει ότι μετά από λάθη που κάνουμε, σαν να μένουμε από ιδέες, από δυνάμεις... Πρέπει να το δουλέψουμε κι αυτό για να γίνουμε δυνατή ομάδα και να βγάζουμε χαρακτήρα στο γήπεδο».

-για τον κόσμο:

«Από τη μια καταλαβαίνουμε τον κόσμο, θέλει αποτελέσματα. Όπως είπα και πριν δεν μπορείς να κρίνεις κανέναν από τα τρία πρώτα ματς. Αλλάζει εύκολα μια κατάσταση. Και πέρυσι μας είχαν ξεγραμμένους και μιλούσαν για υποβιβασμό. Με την απόδοσή μας και τα αποτελέσματα φέραμε τον κόσμο στο γήπεδο. Όσο εύκολο είναι να πας στο αρνητικό, άλλο τόσο είναι και το να γυρίσεις στο θετικό».

-για τον Δώνη και τις προθέσεις αποχώρησης

«Ήταν ηλεκτροσόκ... Έχουμε πορευθεί έναν χρόνο μαζί, έχουμε μάθει πράγματα, μας στήριζε στ' αρνητικά. Με όλη μας την καρδιά θέλαμε και τον στηρίξαμε κι εμείς».

-για τις συνθήκες του ντέρμπι:

«Είναι δύσκολο ματς, είναι ο καλύτερος Ολυμπιακός των τελευταίων ετών. Το δείχνει και η πορεία του στην Ευρώπη. Από κάτι τέτοια ματς όμως μπορείς ν' ανατρέψεις το κλίμα. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μου και είναι ευκαιρία ν' αντιστρέψουμε το κλίμα. Θα βγει σπίθα στο γήπεδο...».

-για όσα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός:

«Σε αυτά τα παιχνίδια που είναι ντέρμπι πρέπει να “σκάσεις” για να πάρεις κάτι καλό ανεξαρτήτως δυναμικότητας του αντιπάλου. Παίζουν ρόλο η δύναμη, το πάθος, η αυταπάρνηση. Με όλα όσα έχουν γίνει και έχουν πειράξει τον εγωισμό μας, θα τα καταφέρουμε».

-για τα νέα μέλη του ρόστερ και το ντέρμπι:

«Λίγο – πολύ έχουμε μιλήσει στα νέα παιδιά. Πολλοί το ξέρουν κιόλας αφού είναι γνωστό το ντέρμπι. Πιστεύω ότι θ' ανταπεξέλθουν γιατί έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα».

-για την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο:

«Τα αποτελέσματα θα δείξουν για τον κόσμο. Στα χέρια μας και στα πόδια μας είναι. Και στην αρχή πέρυσι με τ' αποτελέσματα ήρθε ο κόσμος στο γήπεδο. Στην Ελλάδα έτσι είναι. Τον χρειαζόμαστε τον κόσμο, μας δίνει βοήθεια και ευελπιστούμε στο μέλλον να τον φέρουμε πάλι στο γήπεδο».

-για τις προσθήκες στο αγωνιστικό πλάνο με τα νέα παιδιά και την προσαρμογή:

«Δεν θα έλεγα ότι είναι θέμα, είναι καλό να έρχονται νέοι παίκτες. Το καλό είναι ότι έμεινε ο περσινός κορμός και ξέρουμε σε τι μονοπάτια βαδίζουμε. Οι λίγες πινελιές που κάναμε, είναι καλές και θα βοηθήσουν...».

-για την αποβολή του στο ματς με τον ΟΦΗ:

«Δεν είχε θολώσει το μυαλό μου... Χάναμε 3-1, είχα νεύρα, αλλά δεν πήγα να χτυπήσω το παιδί. Απλά πήγα δυνατά στη φάση... Απλά μετά που την είδα κατάλαβα ότι ήταν κόκκινη κάρτα... Δεν είχα σκοπό να τον χτυπήσω».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα