Οταν η Super League... συναντά το Champions League

Γιώργος Ντυμένος
Οταν η Super League... συναντά το Champions League

bet365

Στους Ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης συναντάμε τόσο Ελληνες παίκτες, όσο και «δικά» μας παιδιά.

Ξεκίνησε απόψε η μεγάλη γιορτή του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα μας. Ομως δεν είναι και το μοναδικό που μας... συνδέει με τη διοργάνωση, καθώς στους 10 ομίλους της θα δούμε τόσο δικά μας παιδιά, όσο και ξένους που έχουν αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία της πατρίδας μας και συνεχίζουν αλλού.

Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ερυθρός Αστέρας, των συνολικά 6 «Ελλήνων», πέντε εντός του γηπέδου και έναν στον πάγκο, τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς που έχει κοουτσάρει τον Πανιώνιο. Πιο συγκεκριμένα στην ομάδα της Σερβίας που μάλιστα είναι στον ίδιο όμιλο με τους Πειραιώτες βρίσκονται οι Ματέο Γκαρσία, Μάριν, Κάνιας, Τομανέ που έχουν αγωνιστεί σε Αρη, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό αντίστοιχα, ενώ εκεί ανήκει και ο Μπεν. Ομως ο 30χρονος που έχει φορέσει τη φανέλα της Βέροιας, του Ολυμπιακού, του Λεβαδειακού και του Πανιωνίου, βρίσκεται εκτός της ευρωπαϊκής λίστας.

Η αμέσως μετά πιο «μαζική» ελληνική εκπροσώπηση παρατηρείται στην Μπενφίκα, όπου αγωνίζονται με μεγάλη επιτυχία οι Βλαχοδήμος, Σάμαρης, αλλά και ο Φέισα, που την διετία 2011-2013 ήταν στο λιμάνι, για ένα χρονικό διάστημα μαζί και με τον δεύτερο.

Οι «αετοί της Λισαβόνας» κληρώθηκαν στον 7ο όμιλο, όπου και θα αντιμετωπίσουν, μεταξύ άλλων, τη Ζενίτ του Μακ, τον Σλοβάκο εξτρέμ με τα δύο περάσματα από τον ΠΑΟΚ.

Διπλή ελληνική μάλιστα εκπροσώπηση υπάρχει στο 5ο γκρουπ, όπου θα συμμετάσχουν Μανωλάς και Καρνέζης ως παίκτες της Νάπολι, ενώ στο 4ο τοποθετήθηκε η Λεβερκούζεν του Ρέτσου.

«Αρωμα» Ελλάδος θα έχει και ο 3ος Ομιλος καθώς εκεί συμμετέχει η Ντιναμό Ζάγκρεμ του Λέοβατς που πέρασε από την Τούμπα, όπως φυσικά και ο 6ος όπου δεσπόζει η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Επί χάρτου κάτι ανάλογο ισχύει και για τον 1ο, όμως ο Ντουρμάζ που επί μία διετία ήταν στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού (2014-2016), αλλά ο Σουηδός δεν βρίσκεται στην ευρωπαϊκή λίστα της Γαλατά Σαράι.

Ετσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έχουμε αρκετά δικά μας παιδιά και όποια πέτρα και αν σηκώσεις, από κάτω βρίσκεται η Super League και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα πώς θα σας φαίνονταν μία ομάδα όπως η παρακάτω, με τεχνικό τον Ερνέστο Βαλβέρδε;

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα